Search

Pitanje broj 27 - Primjena prostate

Zinaida Kravets, Tolyatti:

Moj prijatelj je nedavno postao majka, rodila je zdravu kćer na vrijeme i bez komplikacija. Ali ima vrlo ozbiljne srčane probleme. Rekla je da je u bolnici dobila stimulaciju tijekom rada koristeći svijeće s prostaglandinom. Reci mi više, što je to?

Odgovor našeg stručnjaka

Prostaglandini su fiziološke supstance lipida. Oni se proizvode u procesu metabolizma u tijelu, lokalizirani u tkivima i organima, ali najveća koncentracija je postignuta u amnionskoj tekućini.

Djelovanje ovih supstanci temelji se na stimulaciji sazrijevanja maternice i normalnog otvaranja tijekom rada.

Lijek je dostupan u obliku gela ili svijeće. Jedna se doza ubrizgava u rodnicu, bez izazivanja nelagode. Pola sata kasnije počinju kontrakcije. Ako je rezultat negativan, postupak se ponavlja nakon jednog dana.

Svijeće prostaglandina imaju sljedeće karakteristike:

 • nemaju nuspojave, kontraindikacije;
 • oni pridonose brzom pocetku rada;
 • potpuno sigurno za dijete, jer alat ne prodire kroz membranu koja okružuje fetus;
 • vrlo rijetko uzrokuju overstimulaciju maternice;
 • može usporiti aktivnu fazu rada;
 • može uzrokovati rupturu maternice, ali takvi slučajevi su rijetki.

Ovaj lijek se može koristiti u 40-42 tjedana trudnoće prema sljedećim indikacijama:

 • kako bi se izbjegle komplikacije u slučaju naknadnog liječenja fetusa (gladovanje kisikom fetusa, učinak toksina itd.);
 • s višestrukim trudnoćama i polihidramnima;
 • s lošim zdravljem majke, oslabljen kroničnim bolestima (dijabetes, srčane bolesti, bolesti bubrega, itd.);
 • s patologijom generičkog procesa (ranog ispuštanja amnionske tekućine, usporene dilatacije vrata maternice);
 • na zahtjev žene, ako postoje komplikacije u rođenju;
 • prekinuti neželjenu trudnoću.

Lijek se ne smije koristiti samo na recept i pod nadzorom liječnika.

Vrijednost prostaglandina za isporuku i stimulaciju rada

Prije svega, trebali biste privući vašu pažnju na činjenicu da su prostaglandini grupa prirodnih tvari u tijelu koje obavljaju mnoge važne funkcije. Različiti članovi ove skupine mogu uzrokovati porođaj; oni se mogu primijeniti oralno ili u obliku injekcija. Međutim, ove metode primjene smatraju se nepouzdanim, a danas im se daje prednost njihovom uvođenju u vaginu.

Upotreba prostaglandina u stimulaciji rada

Najčešći lijek za inicijaciju rada u prisustvu živog fetusa je prostaglandin E2. Prodava se pod imenom "dinoproston", a napravljena je u obliku dražeja, vaginalnih supozitorija ili gela, koju mnogi opstetričari preferiraju. Postoje i drugi snažni prostaglandini, ali njihova uporaba je ograničena na slučajeve rađanja mrtvog fetusa.

Da bi započeo proces iniciranja rada, prostaglandinski gel se ubrizgava visoko u rodnicu, koristeći injekciju s jednostrukom dozom pričvršćenu za pripravak. Jasna prednost metode prostaglandina je da se majka može slobodno kretati tijekom ranih faza uzbuđenja i početka rada. Uz alternativnu metodu - koristeći oksitocin - majka treba biti povezana s intravenskom kapljicom koja značajno ograničava njegovu pokretljivost.

Ako je počela generička aktivnost inicirana metodom prostaglandina, najbolje je da se ne razbije fetalni mjehur, već da priroda dopusti da obavlja ovu funkciju. Oksitocin je ponekad i dalje korišten nakon što je započeo rad s prostaglandinima, ali u ovom je slučaju uobičajena praksa da raskine membrane fetusa kako bi se izbjegao opasnost od prisilne gutanja amnionske tekućine u krvne žile maternice i izazivajući opasnu amnionsku emboliju.

Nakon puknuća mjehurića, iznimno je važno osigurati da se dijete rodi u roku od 24 sata, budući da maternica više nije sterilna; Međutim, obično početak kontrakcija je pitanje 10-30 minuta.

Ako je potrebno, pacijent je povezan s strojevima koji prate fetusno srce, kontrakcije itd. Primanje važnih informacija o stanju djeteta i napretku rada osigurava maksimalnu mjeru opreza kako bi se osiguralo sigurno rođenje zdravog djeteta. Često, anesteziolog je također spreman revitalizirati bebu.

Naravno, proces porođaja je različit u svakoj situaciji, ali za većinu žena daljnji rad će biti normalan. Neke žene trebaju pomoć u obliku pinceta, a vrlo malo žena koje rade trebaju isporuku carskim rezom.

Opasnosti i mjere opreza

Najveći rizik je prisilno rođenje prerane bebe. Ako je žena izgubljena u izračunu svog vremena, vjeruje da je u 40. tjednu trudnoće, a zapravo samo u 36. tjednu. Ako sada uzrokujete rođenje djeteta, bit će preuranjen, a on će trebati posebnu njegu u odjelu za prerane bebe.

Indikacije za započinjanje rada

 • Visoki krvni tlak uzrokovan trudnoćom (preklampezija).

 • Krvarenje (prenatalno krvarenje.

 • Odgođeno razvoj fetusa.

 • Promjena položaja fetusa (nestabilna previa).

 • Problemi s Rh faktorom I (hemolitička bolest).

 • Teške fetalne abnormalnosti.

 • Namjerno ukidanje trudnoće (abortus) u drugoj polovici trudnoće.

  U našim drugim člancima pročitajte više o aktivnostima opstetričarke-ginekologa.

  Stimulacija porođaja

  Rođenje djeteta u svijet je programirana od strane same prirode i mora proći bez vanjske intervencije. U pravilu počinje radna aktivnost od 38. do 42. tjedna. U osnovi, stimulacija se razmišlja nakon 40. tjedna, procjenjujući stupanj spremnosti ženskog tijela za porođaj i stanje cerviksa.

  Indikacije za stimulaciju

  Postoji nekoliko glavnih pokazatelja za poticanje početka rada:

  1. s vremenom od više od 40 tjedana i znakovima odgađanja. U osnovi, postupak stimulacije se nudi do 42. tjedna. Daljnje kašnjenje u porođaju može dovesti do brojnih posljedica:

  • starenje posteljice koja više ne može obavljati svoje funkcije;
  • nakupljanje toksina u amnionskoj tekućini, zbog čega se njihova boja mijenja;
  • kronično gladovanje kisika fetusa.

  2. U slučaju polihidramnija ili višestrukih trudnoća.

  3. Ako žena ima kronične bolesti koje ugrožavaju ženu i dijete. To uključuje:

  • dijabetes melitus;
  • problemi s kardiovaskularnim sustavom;
  • renalna patologija;
  • preeklampsija.

  U tim slučajevima stimulacija se imenuje ranije - nakon 38. tjedna.

  4. Ispuštanjem vode i odsutnosti kontrakcija u roku od 12 sati. Nakon amnioznog mjehura praska, beba postaje iznimno ranjiva na infekcije bilo koje vrste.

  5. Potreba za stimulacijom ponekad nastaje nakon početka rada, što ne dovodi (zbog određenih razloga) do isporuke. U tom slučaju, maternica se ne smije otvarati ili se polako razvijati. Ponekad su kontrakcije nedjelotvorne i izblijedjele.

  6. Žena može pokrenuti stimulaciju iz osobnih razloga - na primjer, kada je planiran odlazak svog muža, koji svakako želi biti prisutan tijekom poroda, ili zbog bilo kakvih komplikacija tijekom prethodne ili sadašnje trudnoće.

  Osnovne tehnike stimulacije

  Danas postoji nekoliko načina za ubrzavanje rada. Izbor ovisi o specifičnim indikacijama, kao io stupnju isporuke.

  Peeling amnionskih membrana

  Postupak odvajanja se provodi kako bi se stimulirala početak rada i može se ponuditi bolesniku tijekom post-trudnoće.

  Njegova je suština u postepenom pažljivom ljuštenju membrana koje okružuju dijete, počevši od donjih dijelova maternice, smještene u blizini unutarnjeg dijela maternice maternice. Postupak se provodi tijekom ginekološkog pregleda i može se ponoviti nekoliko puta. U slučaju kvara, oni se prebacuju na druge metode stimulacije.

  Ova metoda nije povezana s bilo kojim rizikom. Bol treba biti odsutan, jer u amnionskoj membrani nema živčanih završetaka. U nekim slučajevima možete osjetiti nelagodu.

  Upotreba prostaglandina

  Ti lijekovi se često koriste. Prostaglandini su skupina lipidnih fiziološki aktivnih tvari koje proizvodi sam organizam. Sadržane su u svim prirodnim tajnama, tkivima i organima. Koncentracija spojeva je osobito visoka u amnionskoj tekućini. Izloženost prostaglandinima stimulira maternicu zrenju i otkrivanje.

  Lijekovi su dostupni u obliku gela ili u obliku svijeća i uvode se vaginalno, a ne dovode do neugodnih osjeta ili ukočenosti pokreta. Kontrakcije obično počinju pola sata nakon injekcije. Ako nema rezultata u roku od 24 sata, postupak se ponavlja.

  Ovaj odjeljak također uključuje i morske alge, koje, zbog prisutnosti prostaglandina ili F2a u sastavu majke, pomažu da brže započne radnu aktivnost.

  Većina ginekologa preferira ovu metodu, jer nema nuspojava i gotovo nikakvih kontraindikacija.

  • Beba ostaje potpuno sigurna jer priprema ne može prodrijeti kroz membranu koja okružuje fetus.
  • Rizik od prekomjerne stimulacije maternice je minimalan. U slučaju njegove pojave, bolesnik se injektira sredstvima za usporavanje ili zaustavljanje kontrakcija maternice kako bi se spriječila moguća hipoksija fetusa.
  • Ponekad prostaglandin usporava prijelaz na aktivnu fazu procesa rađanja.
  • Najgori scenarij je ruptura maternice, čija se vjerojatnost povećava u slučaju prethodnog carskog reza - srećom, takvi slučajevi su rijetki.

  Amniotomija (otvaranje amnionskog mjehura)

  Amniotomija je opstetrička operacija, čija je suština leži u umjetnom puknuću fetalnog mjehura. U rodilištima se obavlja u oko 7% slučajeva prema strogim indikacijama i uglavnom kada je vaginalna uporaba prostaglandina nemoguća.

  Za provedbu operacije koristite posebnu dugu tanku kuku (tzv. Amnio kuka), kroz koju probadaju fetalni mjehur. Kao rezultat postupka, voda se ispred glave fetusa izlijeva, a oni koji se nalaze iza glave ostaju: oni se postupno smanjuju do kraja isporuke. Visoka učinkovitost postupka opaža se u slučajevima gdje je vrat već omekšan i spreman za otvaranje.

  Tijekom postoperativnog perioda, fetalna država se prati kako bi proučila svoj odgovor na amnionsku tekućinu. Postupak rijetko vodi posljedicama za dijete. Osim toga, potpuno je bezbolno.

  Ruptura vode stimulira rad i povećava intenzitet kontrakcija. Međutim, u nekim slučajevima, nakon što manipulacija borbe ne počne. Nastavak suhog razdoblja dulje od 12 sati povezan je s određenim rizicima. Stoga, u takvim slučajevima, da se ubrza rad, dodatno se primjenjuje oksitocin.

  Prilikom provođenja amniotomije bez dovoljno dokaza moguće je suprotno djelovanje - usporavanje procesa, jer prednje vode iznad djetetove glave djeluju kao neka vrsta klina koja nježno otvara vrata maternice iznutra. S prirodnim tijekom procesa, voda ostaje tek nakon što je vrat potpuno otvoren i beba je spremna za rođenje.

  Provođenje amniotomije je poželjno samo u fazi donošenja djetetove glave u zdjelicu i stiskanje membrane djeteta i posuda na njegovoj površini.

  S ranijom bušenjem, vjerojatnost krvarenja, infekcije fetusa i proliferacije pupkovine znatno se povećava.

  oksitocin

  Oksitocin je prirodni hormon sintetiziran u hipotalamusu, odakle prodire u hipofizu, a potom u krv. Njegova je zadaća regulirati procese dojenja i porođaja.

  Umjetno razvijeni oksitocin se koristi za povećanje kontraktilne aktivnosti glatkog mišića maternice. Učinak se javlja unutar nekoliko minuta nakon primjene i traje oko 3 sata. Sastoji se od povećanja snage i trajanja kontrakcija, širenja ulaza u maternicu. Za uvođenje oksitocina, vrat mora biti dovoljno omekšan i kanal otvoren. Djelovanje hormona započinje otkrivanjem vrata 6 ili više centimetara.

  Dozvoljena je samo strogo mjerena uporaba hormona u količinama koje osiguravaju brzinu otvaranja vrata unutar prirodne radne aktivnosti. Prekomjerna stimulacija je opasna jer može dovesti do prijevremenog zatajenja placente, traume poroda, krvarenja, hipoksije fetusa.

  Korištenje oksitocina počinje s nekoliko kapi, postupno se povećava na 10 u minuti kako bi se postigao snažan rad. Nakon početka dovoljne aktivacije postupka, uvođenje hormona nastavlja se u minimalnoj količini. Bolnost kontrakcija stimuliranih oksitocinom veća je nego kod prirodnog poroaja. Kako bi se uklonili bol često koriste periduralnu anesteziju.

  Pored gore navedenih metoda, korištene su tablete s antigestagensima, akupunktura. Također je moguće provesti stimulaciju rada kod kuće.

  Funkcije prostaglandina kod ljudi

  Euler nije znao da ove tvari proizvode vrlo mnogo tkiva u tijelu. Godine 1962. znanstvenici su proizveli kemijsku formulu prostaglandina, koja se temelji na molekulama ugljika, sastoji se od pet ugljikovih prstenova i dvije grane. Prostaglandini se ne mogu pripisati hormonima, njihova proizvodnja se ne javlja u endokrinim žlijezdama.

  Vrste prostaglandina, njihova sinteza i učinak na razne tjelesne sustave

  Razlikuju se slijedeće vrste spojeva, ovisno o proizvodnim tkivima: A, B, C, D, E, F, H, I, J. Prostaglandini se sintetiziraju iz polinezasićenih masnih kiselina. Najpopularniji među njima je arahidonska kiselina. Pretvara se u endoperokside. S druge strane, oni se brzo metaboliziraju na prostaglandine, tromboksane i prostacikline.

  Prostaglandini D2 nastaju u stanicama mozga, reguliraju normalno djelovanje svih glavnih funkcija tijela:

  • disanje;
  • cirkulacija krvi;
  • termoregulacija;
  • normalni tijek trudnoće.

  Sinteza prostaglandina F2 javlja se u tkivu pluća. Njegova je funkcija smanjenje glatkih mišića zidova bronha, što dovodi do suženja njihovog lumena. PG E2 se proizvodi na istom mjestu, ali ima sposobnost proširenja bronha. PG E regulira vaskularni ton koji utječe na glatke mišiće njihovih zidova.

  PG I2 proširuje krvne žile, smanjuje krvni tlak (BP), smanjuje sposobnost zgrušavanja krvi. Tromboksan A2 povećava krvni tlak, sužava lumen krvnih žila i poboljšava proces tromboze. U tijelu, ove tvari su u ravnoteži, osiguravajući normalnu fluidnost krvi i pravovremenu formiranje krvnih ugrušaka.

  PG E i I utječu na koncentraciju klorovodične kiseline i pepsina u probavnom traktu. Kršeći njihov rad, dolazi do gastritisa, želučanog ulkusa, dispeptičkih simptoma u crijevima i drugih bolesti gastrointestinalnog trakta.

  Doprinos prostaglandina u ženski reproduktivni sustav

  Prostaglandini pomažu rad cijelog ljudskog tijela. Oni su vrlo važni u reguliranju funkcije ženskih genitalija. PG E2 pomaže u procesu ovulacije. Sa njihovim nedostatkom ovulacije može biti odsutan, što pridonosi razvoju neplodnosti.

  PG F2 je uključen u resorpciju korpus luteuma nakon trudnoće, smanjenje glatkih mišića u zidovima jajovoda, što je vrlo važno kod promicanja sperme i jajne stanice nakon oplodnje. S nedostatkom PG F2 može doći do tubalne (ektopične) trudnoće.

  U ženama, jajovodne cijevi dolaze u trbušnu šupljinu. Tijekom menstruacije, epitel maternice odlazi s krvlju. PG sprečava stvaranje krvnih ugrušaka i epitela koji ulaze u jajovodne cijevi u trbušnu šupljinu smanjujući njihove zidove. U slučaju kršenja kontraktilne funkcije cijevi, može se razviti peritonitis ili vanjska endometrioza.

  S nedovoljnom sintezom prostaglandina, fenomeni predmenstrualnog sindroma mogu se intenzivirati. Žena doživljava teške glavobolje, mučninu, proljev, zimicu, slabost.

  Muška sperma također sadrži prostaglandine, što poboljšava reproduktivne funkcije žena, sprječava nastanak raka. Provedene su studije o učincima prekinutog spolnog odnosa na zdravlje žena. Rezultati su pokazali da žene koje prakticiraju prekinute spolne odnose češće imaju rak dojke.

  Prostaglandini muškog sperma mogu smanjiti formiranje raka dojke i vrata maternice.

  Prostaglandini tijekom trudnoće i poroda

  Tijekom trudnoće, PGs E i F nalaze se u amnionskoj tekućini. Ujednačeni omjer koncentracije ove dvije vrste PG-a inhibira kontrakciju maternice, sprečavajući rani pobačaj i hipoksiju u fetusu tijekom cijelog razdoblja trudnoće. S nedovoljnom sintezom PG F2, pobačaji se javljaju u ranom razdoblju, što može dovesti do neplodnosti.

  Uoči rođenja, prostaglandini se nakupljaju u amnionskoj tekućini i traju 6 sati. Njihova se koncentracija povećava do deset puta. Takav veliki broj PG doprinosi dobrom radu i brzom rastu vrata maternice. Prostacilidi, koji se formiraju u sloju mišića maternice, također utječu na njegovu kontraktilnost.

  Korištenje prostaglandina u medicinskoj praksi

  Pripravci prostaglandina koriste se u različitim područjima medicine: opstetrika, ginekologija, kardiologija, gastroenterologija itd.

  Upotreba prostaglandina u ginekologiji

  U ginekologiji, PG se koristi za pobačaje. Lijek se daje:

  • oralno;
  • intravenski;
  • intramuskularno;
  • u amnionsku tekućinu;
  • vaginalno.

  Lijek se naziva 15-metil-PGF2 (Dinoprost ili Enzaprost). Koristi se samo pod nadzorom liječnika, jer se pojavljuju ozbiljne nuspojave. Pri korištenju lijeka nastaju:

  • mučnina;
  • povraćanje;
  • usporavanje napada;
  • trombozu;
  • poremećaj srčanog ritma;
  • hipertermija;
  • upala vena.

  Prostaglandini u porodici

  Kod porodništva, preparati GHG koriste se za poticanje radne aktivnosti (u slučaju slabe radne snage). Korištenje hormona Oksitocin (koji nije dio PG skupine) najčešće se preporuča kod pomoćnih za opstetrije, ali se također koristi i lijek iz prostaglandin grupe (Enzaprost - PG E2) intravenozno.

  Lijek može uzrokovati abnormalno otkucaje srca u fetusu, tako da svaka 20-ak minuta slušatelj-ginekolog sasluša fetusno srce i izvodi kardiotokografiju (CTG).

  Da bi izazvali porođaj, koristite svijeće s prostaglandinima. Oni se uvode u cervikalni kanal ili njezinu šupljinu. Naširoko koristi gel (Prepidil-gel) za lokalnu uporabu. PG se koriste kada su kontrakcije već počele, a vrata maternice se ne otvaraju. Pripreme pomažu omekšati strukturu vrata i ubrzati njegovo otvaranje.

  Prostaglandini u gastroenterologiji

  Prostaglandini se koriste u bolesti gastrointestinalnog trakta. Oni su naznačeni kada postoji peptički ulkus i duodenalni ulkus, ulcerativni kolitis, erozivno-ulcerativne lezije zbog lijekova, naročito nesteroidnih protuupalnih lijekova.

  Prostaglandini i druga područja medicine

  Lijekovi za liječenje erektilne disfunkcije kod muškaraca koriste se na temelju E1 EG. U reumatologiji, prostaglandini su potrebni za liječenje artritisa i vaskulitisa. Postoji visoka učinkovitost PG kod bolesti zgrušavanja krvi.

  Pripravci prostaglandina

  U medicinskoj praksi, aktivno se koriste lijekovi na osnovi prostaglandina E i F

  Pripravci koji sadrže PG E:

  • dinoproston;
  • Enzaprost E;
  • Prostarmon E;
  • Prostin E2;
  • Prostenon;
  • mizoprostol;
  • Vazaprostan.

  Lijekovi na temelju PG F:

  • dinoprost;
  • Prostin F2α;
  • Enzaprost F;
  • Prostarmon F.

  Indikacije za uporabu lijekova s ​​PG E i F:

  • potrebu za pobačajom u razdoblju od 12 do 20 tjedana;
  • fetalna ekstrakcija tijekom razdoblja od 28 tjedana i kasnije;
  • liječenje trofoblastičnih bolesti tijekom trudnoće;
  • nedostatak samo-otkrivanja cerviksa;
  • gastrointestinalne bolesti (čirevi želuca, duodenuma i crijeva);
  • erektilna disfunkcija;
  • artritis i vaskulitis;
  • bolesti hematopoetskih i kardiovaskularnih sustava;
  • poticanje rada.

  Kontraindikacije uporabe lijekova s ​​PG E i F:

  • akutne upalne bolesti zdjeličnih organa;
  • srčana bolest;
  • pluća, jetra, bolesti bubrega;
  • glaukom;
  • astme.

  Kako smanjiti koncentraciju prostaglandina?

  Sljedeći lijekovi smanjuju razinu prostaglandina:

  • aspirin;
  • prednisolon;
  • skupina nesteroidnih protuupalnih lijekova (diklofenak, Ortofen, Nise);
  • Indometacin.

  GHG se može smanjiti pomoću posebne prehrane koja sadrži omega-3 masne kiseline (sardine, crvenu ribu, oraha, tofu i skuše). Vitamin E će pomoći (biljno ulje, kikiriki, bademi, sjemenke suncokreta, lješnjaci), žitarice (ječma i zob žitarice, smeđa riža, brašno). Razine rajčice, mango, ananas, luk, češnjak, zeleni čaj i đumbir također smanjuju razinu GHG.

  Prostaglandini igraju važnu ulogu u koordiniranom radu cijelog organizma. Najmanji odstupanja u sintezi ovih bioloških tvari mogu dovesti do razvoja ozbiljnih bolesti. Pripravci prostaglandina se široko koriste za liječenje velikog broja bolesti. Korištenje PG-a u ginekologiji i opstetrici, gastroenterologiji i liječenju muškog zdravlja je dobro širenje. U skladu s uputama, ti lijekovi nisu štetni.

  Svijeće s hormonom prostaglandinom

  Endometrioza i fibroadenoma su nestali, zahvaljujući i-Herb - ona je ukrao.

  Želim podijeliti niz lijekova koji su uklonili 3 endometriotičke ciste i benigne tumore iz grudi u pola godine. Oboje su ponuđeni da rade na meni, iako su testovi na onkologiji bili negativni. Doslovno taj tjedan otišao sam na ultrazvuk, liječnik nije želio vjerovati da nešto postoji i rekla da se to ne događa. ) Zapravo, ovdje su droge, čini se da postoji nekakva indola u Rusiji, ali nisam je ni propisala; Sve dosade pile preporučene od strane proizvođača. 1.

  Priprema cerviksa za porođaj. Trudnoća i porod

  Djevojke, dijelite tko zna metode pripreme cerviksa za porođaj. Jučer sam bio kod liječnika u rodilištu, u razdoblju od 40 tjedana. Kaže da vrat nije zrelija i nije spreman. Dao je tjedan dana da hoda, a ako se ne pomakne, onda u sljedećem. Ponedjeljak, da bih stimulirao. Ne želim, želim sebe! Što učiniti Znam preporučiti ulje rast.pit i aktivni seks. Postoji li još nešto? Liječnik je rekao da možete imati svijeće s papaverinom i nekim drugim stvarima bolje (zaboravio sam ime) ili burofena, nešto slično. Zna li itko o svijećama.

  Zašto žene žele slastice: PMS, menopauza i šećer.

  Tip 4 ovisnost šećera kod muškaraca i žena

  pohvaliti proteinima. Sogalijev blog na 7ya.ru

  Odmah ću izvršiti rezervaciju, u mojoj prehrani postoji katastrofalni nedostatak bjelančevina, od proljeća koje sam počela računati KBRU, povezao sam kondiciju, već sam izgubio 8 kg. Riješio problem s pomoć aminokiselina krumpir, ali oni ne moraju stalno piti. Da kažem istinu, u mojem se načinu trudila prilagoditi hranu s odgovarajućim omjerom proteinske hrane, a ne jeftino je zadovoljstvo, kažem vam. U smjeru proteina počeo izgledati ne tako davno, u rujnu sam pokušao. Mislio sam da je protein samo pijan.

  Za hladnu sezonu budite spremni! Kako brže postići?

  Ponekad se dogodi da nije moguće izbjeći infekciju zbog stresa, prekomjerne radne snage, nedostatka sna i povećanog tjelesnog i psihičkog stresa, što može uvelike smanjiti imunološki sustav. No, bolestan već duže vrijeme na sve na sve, jer je dokazano brz oporavak tajne: 1) Mirovanje, ostali 2) Pijenje puno tekućine 3) Ne obarati temperaturu ispod 38C 4) započeti liječenje što ranije 5) Koristite antivirusnu terapiju u obliku svijeće VIFERON® Kako koristiti svijeće VIFERON®: Preporučena doza za.

  Dječji ARVI: algoritam za akciju za mamu

  Povišena je groznica, curenje iz nosa, dijete je letargično i kaprirno - za majku, dijete ima pravi test hladnoće. Međutim, potrebno je se spojiti i početi djelovati. Uostalom, to ovisi o ispravnosti terapijskih mjera koje je majka poduzela kako brzo će se beba oporaviti. 1. Kućni način Nakon što ste primijetili prve znakove lošeg zdravlja, napustite dijete kod kuće, nemojte slati u vrtić ili školu. Čak i ako su simptomi akutnih respiratornih virusnih infekcija blage - samo se pojavila hladnoća, stanje zdravlja nije uznemireno i.

  Je li to uvijek spaljivanje i svrbež sindrom zaraze? Zdravlje žena

  Moja je djevojka spašena od svrbeža i spaljivanja u vagini s nekom vrstom kreme. Kažem joj da će to biti infekcija, iako joj je rečeno da nema. Je li to tako? Je li zaraza uvijek pratila takve sindrome? I općenito, kako je uvjeriti?

  Gutljaj se stalno vraća. Zdravlje žena

  Što se može piti za imunitet da se riješite ovog neugodnog trbuha. Tretirao sam sebe i svog partnera, ali ona se opet vraća.

  Dodajte uljnu večernju jagodicu i borage.

  certificirana ECOCERT, ovdje Bad [link 1] se koristi za prevenciju i pomoćne liječenje ateroskleroze (zbog hipokolesterolemička i gipotriglitseridemicheskomu radnju) podržava nadbubrežna funkcije (osobito nakon stresa i upisni steroid) pojačava proizvodnju u mozgu beta-endorfina koji utječu na na emocionalno stanje i raspoloženje. Prijam borage ulja potiče sustav imunološke zaštite tijela, pridonosi bržem.

  Povišeni progesteron. Trudnoća i porod

  Dobar dan svima! Imam odgodu od 7 dana, jučer sam otišao do liječnika. Natjerala me je na ultrazvuk i testirana. Na ultrazvuka liječnik buljila, bilo je sumnja ectopic, u pravu jajnika imao žuti tijelo i nešto drugo, na drugom tipu žutog tijela. Pozvani na drugi ultrazvuk specijalista, ona pogleda, rekao izvanmaternične ne, to je bila cista (a prije tri mjeseca na SAD nisu nađene ciste), ili drugi žuti tijelo. U maternici jajne stanice za razdoblje od 2-2.5 tjedana. Danas.

  o progesteronu. Planiranje trudnoće

  Djevojke, recite mi jesu li netko uspio podići progesteron, pa, na primjer, Duphaston? To je ono što prihvaćam u drugom ciklusu. Moje svjedočenje: 7.80ng / ml. Je li to stvarno?

  bolna razdoblja. Trudnoća i porod

  Djevojke, pozdrav svima! Prije trudnoće imala sam grozno bolno razdoblje - i, između ostalog, prvo sam ga odvela, a onda bih je mogla izvaditi, pojavio se drhtaj u rukama i nogama, oči su se mračile. I, unatoč pijan pilule dipirona ili bilo što drugo od dva do osam sati valjani na krevetu, uzeo drugačiji, uključujući i vertikalnom položaju (kako roditi tijekom poroda - Chess riječ), bilo je tako bolno. Nedavno sam doznao da su bolna razdoblja (dismenoreja) među onim djevojčicama koje imaju.

  recenzije o spirali. Zdravlje žena

  Želim staviti multi-spiral (moj ginekolog mi savjetuje) Što kažete o ovoj spirali i spiralima općenito.

  IVF na Oparinu. Planiranje trudnoće

  Pozdrav svima! Nadam se da me barem netko ovdje i dalje sjeća... Ukratko pozadinu. Ostavio sam konfa prije 8 mjeseci, kada sam 10. mjeseca planiranja odveden s ektopičnom žlijezdom - laparom, tubektomijom. Od tada, tema B u našoj obitelji je tabu, zaštićeni smo. Da biste nastavili s planiranjem, trebate pregledati, a za njega nema apsolutno novca. Prema tome, nisam provjerio preostalu cijev, nisam davao hormone, ništa. I odjednom je svekrva otkrila kronizam na Oparinu, a mi također živimo u blizini.

  Seks treba avanturu: 6 načina obnove odnosa. seks

  . Naravno, žene također dobivaju određene prednosti. Orgazam koji doživljavaju poboljšava imunitet, poboljšava san, sprječava cravings za junk food i cigarete, pa čak i smanjuje depresiju. Studija provedena 2002. godine na Sveučilištu u New Yorku pokazala je da su one žene čiji seksualni partneri ne koriste kondome manje skloni depresiji. Istraživači su predložili da hormon prostaglandin sadržan u sjemenu djeluje kao antidepresiv. Nakon pregleda svih ovih informacija o prednostima seksualnog života, još je neugodnije čuti da se oženjeni ljudi tijekom vremena manje i manje seksaju. Očigledno, kvaliteta seksa se smanjuje u braku. David shna

  što endokrinolog piše u certifikatu? Trudnoća i porod

  Djevojke, prošao je sve liječnike osim endokrinologa. Ovdje je bolestan, na godišnjem odmoru, i kad postoji ubojstvo na licu mjesta. Recite mi, što bi trebalo biti napisano u pomoći za LCD? Želim kupiti ovu certifikat trite)) hormoni su normalni, trebam samo za krpelja na LCD. A onda ću se suočiti brže nego što ću doći do endokrinologa.

  Koristeći Novinet, Mersilon, Logest. O njegovu, o djevojci

  Djevojke! Recite o svim + i - ovim tabletama. Posebno zainteresirani za učestalost ljekarni (je li moguće kupiti u bilo kojem), utjecaj na libido i cijenu, dobro, da, čak i nuspojave. Hvala vam!

  savjetovati što piti tijekom menopauze (ne hormoni).

  Djevica) Došao sam k vama za savjet! Nedavno sam telefonski razgovarao s majkom i priznala da je počela menopauza. Ona ima 55 godina, vrijeme je. Bio je ginekolog, ali inzistira na hormonima koji tip bez njih ne mogu učiniti. Razumijete. da hormoni nisu poželjni da piju u to doba. oni nisu poželjni u bilo kojoj dobi. Trenutno na Internetu tražim kakve lijekove možete zamijeniti. tko je već bio ovakav? Podijelite svoje iskustvo.

  Božićno drvce ili bor? Vikendica, vrt i vrt

  Recite mi što je bolje (manje problema, manje bolesno, bolje korijenje, itd.): Smreka - plava, normalna. jele. borove šume Možda je netko zasadio kod kuće? Potrebno je da dobra osoba na NG-u napravi dar: božićno drvce (jela, bor, ili nešto iz ovog reda) u bačvi. Ja nisam vila uopće ((ne u predmetu ((((

  trudnoća nakon konizacije. Je li moguće? Planiranje.

  Dobar dan! Danas, ako je moguće, anonimno. priča je ovo: planirana trudnoća, počela je proći testove. sve nije bilo loše, osim 2 smrznute trudnoće u povijesti. Čini se da je pronađen razlog. Već prije samog "naprijed" analize su došle do aktivnog planiranja.. dobro... općenito, HPV onkogena + displasia 2-3 stupnja. Odlučeno je otići. Napravljeno u veljači. Rezultat nije ohrabrujući - rak je na licu mjesta u sekcijama, ali je takva dijagnoza rezana više nego obično. Ovo je utješno, jer to je moguće.

  Stimulacija porođaja: 5 načina. Uvođenje droga ili seksa?

  Otvaranje vrata maternice i rada - uz pomoć liječnika: pro i kontra
  . Ako je stigao termin rada, a cerviks još nije spreman, njegovo sazrijevanje ubrzava prostaglandini - analozi hormona koji su odgovorni za taj proces. Kako ući? Gel ili supozitorij koji sadrži prostaglandin umetnut je duboko u vaginu i cervikalni kanal. Pro i kontra. Prednost je što prostaglandini ne prodiru kroz amnionski balon i ne utječu na dijete na bilo koji način. Osim toga, žena ni s uvedenim lijekom nije ni na koji način ograničena. Ali istodobno prostaglandini mogu usporiti prijelaz na aktivnu fazu rada. Neke žene imaju netolerantnost prema drogi, što se izražava.

  Seks umjesto aerobika i orgazma protiv depresije: to funkcionira.

  . Orgazam može imati antidepresivni učinak. Oni uzrokuju značajan porast aktivnosti u dubokim emocionalnim središtima mozga, koji se nakon toga smiruju. Antidepresivi smanjuju aktivnost u tim područjima mozga. Ljudi koji redovito seksaju manje su vjerojatno da će doživjeti depresiju, a možda je riječ o orgazamima. Osim toga, hormon prostaglandin, koji je u sjemenu muškaraca, apsorbiran u vaginu može imati pozitivan učinak na hormonsku pozadinu i raspoloženje žene. Sreća nije u novcu, dobra vijest za one čija je seksualna aktivnost veća od njihove bankovne imovine. Dartmouth College ekonomist David Blanchflower (David Blanchflower) i Andrew Oswald sa Sveučilišta Warwick u Engleskoj, ispitano 16.000 ljudi o svom intimnom životu i blagostanje osjećaja. Ispalo je da povećanje s.

  Anketa - Novi Rashishka za trepavice bez hormona! + proračun.

  Djevojke, već dugo traže zamjenu za Revaytalash, jer prestali su to opskrbljivati ​​Rusiji. Ali pronašao sam mogućnost, IMHO, optimalno za sigurnost u upotrebi i omjer cijene i kvalitete. Želim Vam ponuditi novu distribuciju za res.nits bez hormonski sličnih tvari Ad.on.ia Las.hAL.ive, sastoji se od biljnih ekstrakata, ne sadrži: hormone kao što su prostaglandin, bimatoprost i drugi sintetički analozi, konzervansi, medicinski droga, štetnih boja i površinski aktivnih tvari. Za sigurnost i.

  Ne-shpa s hipertonusom. Trudnoća i porod

  Djevojke, koliko puta dnevno možete piti, ali-shpu kad ton? Dobivam 3 puta za 2 tablete, ali nešto nije dovoljno, a ponekad tijekom pauze boli termin vrlo mala, liječniku samo sljedećeg tjedna, nakon ultrazvuka. I općenito, može tražiti bolovanje?

  Osjetljiva pitanja prije isporuke i poslije. Trudno zdravlje

  Devet mjeseci pripreme za pojavu mrvica neizbježno prati pogoršanje "starih" problema i pojava novih.

  Rođenje po planu. Sve o porođaju

  Planiranje porođaja: je li moguće planirati datum rođenja djeteta. Programirano porođaj u smislu medicine i psihologije.

  Trudnoća s kroničnim cistitisom. Planiranje.

  Djevojke, dobra večer svima! Žao nam je što sam anoniman. Već se boji svega. Planiramo "započeti" "planiranje" drugog u gotovo godinu dana, a naši planovi su stalno frustrirani. Onaj, onda još jedan. Glavni problem je moj kronični cistitis. Sada, iz pogoršanja, testovi su dobri, ali nelagoda je mala nakon mokrenja (nešto kao što je cistalgija, očito) često prisutna. Gotovo uvijek pijem kanefron ili fitilizin, u najmanjoj sumnji na alarmantne simptome - furadonin 50 mg, ponekad i više.

  Grudi. Bolesti dojke

  . Ostati vitak Mršavljenje može olakšati bolove u prsima i izbjegavati pojavu brtvila, kao u ženskom tijelu masnoće djeluje kao dodatni željezo, akumulirajući estrogen. Uzmite vitamine Budite sigurni da ćete jesti mnogo hrane bogate vitaminima C, kalcijem, magnezijem, vitaminima B skupine. Ovi vitamini pomažu u regulaciji formiranja prostaglandina E, što zauzvrat ima supresijski učinak na prolaktin - hormon koji aktivira tkivo dojke. Koristite biljna ulja, a ne životinjske masti. Konzumiranje biljnih masti umjesto maslaca može pomoći u održavanju na istoj razini količine aktivatora tkiva dojke, hormona prolaktina. Nemojte izgubiti smirenost, izbjegavajte stres Epinefrin - supstancija koju proizvodi nadbubrežna žlijezda tijekom stresa - također djeluje.

  U redu, kad postavljate duphaston to. Planiranje.

  Recite mi, kada propisujete duphaston, trebate ga početi piti nakon ovulacije, inače će ga suzbiti? Ili uopće nije činjenica, može li se probiti? Liječnik mi je propisao duphastom od 13. do 25. dana ciklusa pa mislim da ga mogu piti do najvišeg menstrualnog razdoblja, ili, s obzirom na dugi ciklus i konstantne odgode, možete se zaustaviti 25 dana - još uvijek, neće se dogoditi do 13. dana ovulacije? Postavljen je duphaston, tako da mjesečna razdoblja ne bi nestala i bilo bi moguće stimulirati iz sljedećeg ciklusa, ali ni u ovom ciklusu više neću biti zaštićena.

  Kronični endometritis i endometrioza su jedno i isto.

  Evo, ovdje je pitanje.

  Dojenje s stimulacijom. Sve o porođaju

  Stimulacija porođaja. Metode izloženosti maternici. Proširenje vrata maternice
  . str.) i, štoviše, cijene više. Stoga se prostaglandini često ne koriste za stimulaciju u procesu porođaja, već za umjetno ukidanje trudnoće u ranoj fazi, umjetna indukcija porođaja tijekom gotovo pune ili trajne trudnoće. Trenutačno se naširoko koristi metoda uvođenja viskoznog gela ili supozitorija koji sadrže prostaglandine u vaginu ili cervikalni kanal. Ovom metodom primjene, nuspojave su minimalne, a učinak na cervikalnu dilataciju je značajan. Također je važno da lokalno uvođenje ovog stimulansa rada ne ograničava kretanje žene. Naravno, postoji mnogo sredstava koja poboljšavaju radnu aktivnost. Mnogi od njih vrlo se rijetko koriste tijekom porođaja, ali se koriste kao sredstvo.

  Seks i trudnoća. Seks tijekom trudnoće

  . Ako žena doživljava radost i zadovoljstvo ljubavi, onda je razvoj bebe samo dobar. U ozračju ljubavi i nježnosti rastu najspornija djeca. Ako govorimo o fiziološkoj strani seksualnog kontakta, želim naglasiti njegovu važnost u pripremanju ženskog tijela za porođaj. Mužjak sjemena sadrži prostaglandine, hormone koji omekšavaju cerviks, čineći ga elastičnijim. Stoga se smanjuje rizik od oštećenja tijekom poroda. Tijekom orgazma, žena proizvodi oksitocin, hormon koji uzrokuje da se mišići maternice ugovore, što u stvari uzrokuje vrlo ugodan osjećaj kod žene. Isti hormon pokreće proces porođaja. Osim toga, seksualno ispuštanje esc.

  Mi i hormoni: kako oni utječu na nas? Hormonska pozadina

  Promjene u hormonalnoj pozadini ženskog tijela - detaljan opis svakog dana u mjesecu s preporukama liječnika opće prakse.

  Intimni život tijekom trudnoće. Seks na vrijeme.

  . I drugi pokušavaju izbjeći ispunjavanje svojih bračnih obveza ili slijediti vodstvo voljene osobe, ali sa svojim cjelokupnim izgledom pokazuju da rade uslugu. Razlog za to su pet najčešćih problema, odlučujući da naučite uživati ​​u uživanju trudnog spola. Problem 1. Hormonska eksplozija Tijelo ima snažnu hormonsku eksploziju koja, naravno, utječe na seksualni život. Trudnice ne mogu kontrolirati svoje osjećaje i podložne su snažnoj promjeni raspoloženja. Jedan od mojih prijatelja tijekom seksualnog uzbuđenja počeo je plakati. A njezin je suprug požurio da je utješi i nije mogao razumjeti ništa. Rješenje problema. Jasno objasnite vašem mužu ono što se trenutno događa. Uostalom, sa svim željama on ne može zatrudnjeti.
  . Kada se seksualno uzbudi, žensko tijelo proizvodi hormon oksitocin, koji stimulira kontrakciju maternice. Muški hormon prostaglandin koji se nalazi u seminalnoj tekućini ima sličan učinak. Dakle, seksualni odnos neposredno prije porođaja može uzrokovati kontrakcije. Ali ako se žena ponovo brine, a u očekivanom razdoblju rođenja ne počinje, doktori, naprotiv, savjetuju se da potiču početak rada kroz seksualne miluje. Prednosti trudnog seksa U intimnom životu tijekom trudnoće uz brojne probleme s.

  Seks tijekom trudnoće. Seks tijekom trudnoće

  Seks tijekom trudnoće, kontraindikacije za seks

  Što je stimulacija? Trudnoća i porod

  Tada sam pročitao vaše poruke, ne bi uskoro rodio, ali još uvijek želim znati što je stimulacija i zašto su žene koje su rodile kažu da je to loše? to se ozlijedi i kako se to radi? I zašto se svi ovdje boje da se tijekom rodova nešto ubrizgava? Objasniti. Vjerojatno ću roditi FIRR, ali želim znati da unaprijed mogu upozoriti svog liječnika kako ne bih to učinio ili učiniti suprotno. Ukratko, objasnite mi :))

  Svijeće za proširenje vrata maternice prije porođaja

  Mnoge žene na početku datuma isporuke počinju se brinuti ako se ne promatraju znakovi rada. Ali to nije uvijek razlog za nemire, jer statistika kaže da samo 4% trudnih majki rađaju na vrijeme. Ako nakon datuma postavljenog od strane liječnika prođe 3-5-7 dana, a kontrakcije se ne pojavljuju, stimulira se rad. Jedna od metoda stimulacije (indukcija) je upotreba supozitorija. Učimo o mehanizmu svojih postupaka, vrsta, kontraindikacija.

  O svijećama Buscopan

  Kako bi se ubrzao razvoj rada i ublažio cerviks, kako bi se potaknulo njegovo otkrivanje, mnoge trudnice propisane su ovim supozitorijima. Buscopan pripada onim farmakološkim sredstvima koja su zabranjena tijekom trudnoće bez recepta. U početku, svijeće su razvijene kao antispazmodični lijek za opuštanje mišića unutarnjih organa, na primjer, mokraćnog sustava. Osnova supozitorija je hyoscine butyl bromide. Svijeće su korištene za ublažavanje stanja pacijenta s grčevima, kolikom jetre, povećanom GI aktivnošću, čirevima, spastičnom zatvoru. Danas se Buscopan aktivno koristi u porodništvu za poticanje porođaja.

  Postoji niz kontraindikacija za upotrebu ovih supozitorija. Među njima su cerebralna ateroskleroza, glaukom, intestinalna opstrukcija, plućni edem, pylorična stenoza i individualna netolerancija na lijek. Žene također trebaju biti svjesne nuspojava supozitorija: slabost, mučnina, glavobolje, tahikardija, povraćanje, suha usta, crvenilo kože, kašnjenja u mokrenju, pa čak i halucinacije.

  Trudnice prije porođaja propisane su Buscopanove svijeće, iako je lijek dostupan iu obliku tableta, otopine. Obično se jedan supozitorij primjenjuje 1 puta dnevno tijekom razdoblja nakon 38. tjedna trudnoće.

  Ovaj lijek opušta mišiće cerviksa. To potiče otkrivanje, ubrzava prvo razdoblje rada.

  Online Pharmacy: Dinoprost

  Dinoprost (Dinoprost) *. 7- [3,5-dioksi-2- (3-hidroksi-l-oktil) -ciklopentil] -5-heptenska kiselina.

  Dinoprost je oblik doziranja prostaglandina F2a.

  Sinonimi: PGF2a, Enzaprost, Amoglandin, Enzaprost-F, Minprostin F2a, Panacelan F, Prostaglan, Prostarmon, Prostarmon F, Prostin F2a.

  Dinoprost, Trometamol (Prostaglandin F2 a Trometamol) sadrži prostaglandin F2a u kombinaciji s 2-amino-2- (hidroksimetil) -propan-1,3-diolom (1: 1). Po aktivnosti 1, 3 ug ovog lijeka odgovara 1 ug dinoprost (kiselina).

  Dinoprost je glavna reprezentativna skupina prostaglandina koji se koriste u obdukcijskoj praksi. Ima izražen poticajni učinak na glatke mišiće maternice.

  Dodjeljuje se za poticanje i poticanje kontraktilne aktivnosti maternice u različitim razdobljima trudnoće i poticanje pobačaja.

  Lijek izravno stimulira učinke na specifične funkcionalne strukture miometrijskih stanica.

  Uzbuđenje maternice kontraktilne aktivnosti javlja se (za razliku od učinka kada se koristi oksitocin, vidi) tijekom bilo kojeg razdoblja trudnoće, a djelovanje se manifestira bez obzira na stupanj cervikalne dilatacije.

  Za prestanak trudnoće PGF 2 a se koristi iz medicinskih razloga, uglavnom u kasnoj fazi trudnoće (od 13. do 25. tjedna).

  Glavni načini primjene prostaglandina su intravenski, extraamnialni, intraamnialni; oni se također daju intravaginalno. Ruta primjene i doza se bira ovisno o dokazima i podnošljivosti. Za prestanak trudnoće u trajanju do 15 tjedana, preporučuje se ekstraamna primjena, a nakon 15 tjedana preporučuje se intraperitonealno davanje.

  Za intra-amnionske davanja PGF 2 preporučenu dozu od 40 mg jednom, daje bolje rezultate od davanja 25 mg 2 puta u razmacima od 6 sati 40 mg djelovanje PGF 2 a odgovara stupnju 2, 5 mg njegovog sintetičkog analoga -, metil 15- - PGF 2a, Za ekstraamnalnu primjenu primjenjujte PG2a do 250-1000 mg svakih 1 do 2 sata.

  PGP2a se primjenjuje intravenozno radi induciranja rada. U 500 ml 5% -tne otopine glukoze ili izotonična otopina natrijevog klorida razrijedi 5 mg lijeka primjenjuje i infuzije od 10 - 15 kapi u minuti, zatim svakih 10 - 20 minuta, broj kapljica povećava se 4 - 5 do redovite kontrakcije. Maksimalna doza ne smije biti veća od 25 mcg / min (40 kapi po minuti).

  PGF2a se također daje intravaginalno (5 mg svaka 2 sata).

  Za indukciju rada, prostaglandin F2a se ponekad propisuje u kombinaciji s oksitocinom.

  Postoji dokaz o upotrebi prostaglandina F2a u obliku tableta koji se daju intrakervično (17, 5 mg) za proširenje cervikalnog kanala.

  Korištenje prostaglandina dopušteno je samo u specijaliziranim medicinskim ustanovama. Kako bi se dobio optimalan učinak, potrebno je pažljivo odabrati dozu i način primjene. Treba imati na umu da su pri uzimanju prostaglandina moguće različite nuspojave. Prostaglandina mogu izazvati mučninu, povraćanje, proljev, tahikardija, bronhiolspazm, intravenska primjena - lokalne iritacije vena (upala vena), povećanje tjelesne temperature. Uz izvan- i intra-amnialnu primjenu u gore navedenim dozama, nuspojave su manje izražene.

  Pripravci prostaglandina kontraindicirani u trudnica s materičnom ožiljka na anatomski i klinički uske zdjelice, žene s težim bolesti kardiovaskularnog sustava, bubrega, jetre, hematopoetskog sustava, sklonost bronhiolspazmu, glaukoma (u vezi s mogućim povećanje očnog tlaka).

  Optimalne doze i metode primjene prostaglandina i njihovih sintetskih analoga i dalje se rafiniraju.

  U Mađarskoj prostaglandin F2a proizvodi se pod nazivom Enzaprost F (u 1 i 5 mg ampula).

  Uz prostaglandin PGF2a, također se koristi i sintetski derivat 15-metil PGF2a koji ima jači i dugotrajniji učinak. U dozi od 2,5 mg, 15-metil-PGF2a djeluje kao 40 mg PGF. 15-metil-PGF2a se proizvodi u inozemstvu pod imenom. Lijek se koristi u obliku otopine i svijeća.

  Upotreba prostaglandina u svrhu pobačaja

  Prostaglandini su jedan od pseudo hormona, sintetizirani od strane mnogih organa i tkiva. Prvo su izolirane 1935., nakon čega je njihov utjecaj na ljudsko tijelo dugo proučavan.

  Ispalo je da prostaglandini imaju širok raspon učinaka na ljudsko tijelo, od kojih je jedan stimulacija kontraktilnosti maternice. To je omogućilo aktivnu uporabu prostaglandina u ginekologiji, uključujući s ciljem pobačaja.

  Načine korištenja prostaglandina da prekinu trudnoću

  Prostaglandini se široko koriste u ginekologiji, kako za pobačaj, tako i za druge svrhe. Glavna područja su kako slijedi:

  • Medicinski pobačaj u ranoj fazi. Kada prekid trudnoće do sedam tjedana pomoću kombiniranog sustava lijekovi koji blokiraju receptore progesterovannye, time uzrokujući smrt fetusa i prostaglandina, koji stimuliraju maternice grlića maternice i njegov izgon iz šupljine voća jaja. Takav mehanizam ponavlja spontani pobačaj što je točnije moguće, pa ga tijelo puno više prenosi.
  • Za stimulaciju umjetnog rada. Ako je potrebno imati pobačaj u kasnijim razdobljima (fetalna smrt ili druge medicinske indikacije), također se koriste prostaglandini. U ovom slučaju, postupak prekida podsjeća na prirodno porođaj, a prostaglandini se koriste za poticanje rada.
  • Poboljšati radnu aktivnost. Unatoč činjenici da se prostaglandini najčešće koriste u svrhu pobačaja, oni također imaju i druge koristi. Na primjer, tijekom prirodnog porođaja, koriste se za poboljšanje radne aktivnosti i poticanje kontrakcija.

  Dakle, prostaglandini su široko korišteni u porodništvu i ginekologiji. U ranoj fazi trudnoće, dopušteno je da je prekinuti što je moguće sigurnije prije porođaja - za početak rada. Naravno, u svakom od ovih slučajeva koriste se pojedinačno odabrane doze i načini primjene.

  Opcije za uvođenje prostaglandina u tijelu

  Danas postoje mnogi lijekovi, aktivni sastojak u kojem su prostaglandini. Oni imaju različite oblike i koriste se u različitim slučajevima, ovisno o optimalnom načinu primjene. Najčešće izaberite sljedeće:

  • Intravenska primjena pomoću kapaljke.
  • Intramuskularna injekcija
  • Vaginalne svijeće.
  • Analne svijeće.
  • Kapsule i tablete za oralno davanje.
  • Uvođenje gela u cervikalni kanal.
  • Injekcija otopine u amnionsku tekućinu.

  Svaka od ovih metoda ima svoje indikacije, na primjer, najčešće koristim tablete za prestanak trudnoće u ranoj fazi, a kapljice za stimuliranje rada.

  Odabir klinike za pobačaj

  Valja napomenuti da su svi lijekovi koji sadrže prostaglandine podvrgnuti strogoj kontroli i nisu dopušteni u maloprodajnoj mreži. Samo liječnici klinika i zdravstvenih ustanova koji imaju posebnu dozvolu za njihovu upotrebu mogu ih kupiti.

  Stoga, ako je potrebno, prekinite trudnoću pomoću ovog lijeka, potrebno je kontaktirati bilo koju kliniku koja pruža takve usluge.

  I najlakši način da to učinite je uz pomoć usluge "Vaš liječnik", koji sadrži informacije o brojnim medicinskim ustanovama u Moskvi. Nakon analize, možete odabrati najbolju i potom se prijaviti za konzultacije putem telefona ili klinike navedene na web stranici.

  Korisne informacije o temi: