Search

Rak prostate. Djelovanje nakon operacije

Registracija: 14.07.2017. Poruke: 5

Rak prostate. Djelovanje nakon operacije

Dobra večer!
Tata je dijagnosticiran rak prostate pT3aN0M0.
Prije tjedan dana izvedena je radikalna prostatektomija. Uklonjeni su obližnji limfni čvorovi (lijevo i desno). Ne postoji metastaza, kanali za sjeme nisu pod utjecajem tumora, uklonjeni limfni čvorovi također su bili čisti. ALI prema rezultatima histološkog ispitivanja - prirodi tumorskog duktalnog adenokarcinoma (kao što sam ga razumio, superagresivno). Kirurg predviđa povratak s 99% vjerojatnosti zbog prirode tumora.
Nakon operacije (Da Vinci robota) nije bilo propisano daljnje liječenje - preporuke samo za registraciju s onkološkim ambulantom i predaju psa svakih 3 mjeseca.
Je li dobro? Zašto nema dodatnog tretmana, ako očigledno očekujemo povratak? Hormoni / zrake?
To jest, samo sjedite i pričekajte dok se sve ne pogorša opet ((((
Ili će li daljnji tretman biti propisan u onkološkoj ambulanti?
Molim pomoć da shvatim. Stvarno želim pomoći svom ocu.

Registracija: 10/7/2016 Poruke: 3.455

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Registracija: 14.07.2017. Poruke: 5

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Registracija: 10/7/2016 Poruke: 3.455

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Registracija: 14.07.2017. Poruke: 5

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Registracija: 10/7/2016 Poruke: 3.455

Nakon pojave ovisnosti o hormonskoj terapiji, nije bilo ništa drugo nego provoditi palijativnu kemoterapiju, odlučila sam ga opisati zasebno, ovo je sasvim drugačiji tretman -
http://www.oncoforum.ru/forum/showthread.php?t=105800

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Registracija: 14.07.2017. Poruke: 5

Nakon pojave ovisnosti o hormonskoj terapiji, nije bilo veze s palijativnom kemoterapijom, odlučio sam je opisati odvojeno, to je sasvim drugačiji tretman -
http://www.oncoforum.ru/forum/showthread.php?t=105800

Registracija: 10/7/2016 Poruke: 3.455

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Prijava: 03/12/2013 Poruke: 58

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Registracija: 23.08.2017. Poruke: 1

Bok Imam 55 godina. Na 53, operacija je izvedena na DaVincima u metastoznoj kosti tijekom godine. Žao mi je što sam odmah nakon operacije nisam sudjelovao u stanicama raka prostate koje cirkuliraju u krvi. Samo nismo posjedovali informacije. Postoje dva načina - službeni - na svijetu postoji 3 laboratorija koja mogu odrediti prisutnost tih stanica i vjerojatnost metastaza. Ovo je laboratorij RGCC u Grčkoj (podružnica u Švicarskoj). Ima i Koreja, ali ih ne poznajem. Druga opća hipertermija izaziva apoptozu svih stanica raka. To se može lako obaviti u Novosibirsku. Stigao sam tamo samo kad su metastaze otišle. Liječnik je rekao da je "uvjetno" doći sljedeći dan nakon operacije. Ako trebate detaljno napisati: [email protected] Još uvijek postoje mnoge specifičnosti vezane uz prehranu, enzime i tako dalje. Važno je započeti na vrijeme. Sretno. Uskoro stići.

Prijava: 06/07/2017 Poruke: 5

Sada trebate samo kontrolirati PSA. Nisam liječnik, ali moj je otac također operirao. PSA je malo porastao, ali za PET KT sve je čisto. Ako vaš pas odjednom raste, idite ravno u St. Petersburg, Institut za radiologiju i kiruršku tehnologiju. Postoji PET CT skeniranje PSMA s galijskim izotopom 68. Ovaj postupak otkriva lokalizaciju relapsa kada je pas ispod 1. Trošak od 35 tisuća rubalja plus 4000 izotopa. Ali ovo je najbolja stvar za učiniti. U Rusiji, samo u St. Petersburgu. A zatim, na temelju rezultata, odredite taktiku liječenja. Sada živite u miru. Možda uopće nećete imati relapsa, a vi panika. Sretno vama.

Registracija: 10/7/2016 Poruke: 3.455

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Registracija: 11/23/2017 Poruke: 1

Dobar dan!
Na ovom web mjestu nedavno sam ispričao ako sam nešto učinio ne u skladu s lokalnim zakonima.

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Registracija: 10/7/2016 Poruke: 3.455

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Registracija: 18/08/2018 Poruke: 1

Rehabilitacija nakon operacije. Možda će netko pomoći mojoj priči.

Prije nekoliko godina imala sam operaciju prostate, jer sam imala rak. Nakon toga, moć, blago rečeno, postala je posve drukčija. Seksolog mi je savjetovao da proći kroz fizioterapiju na Yarovovom aparatu. Učinak je bio samo privremen, nisam mogao svaki dan ići na postupke. Snaga se nije oporavila. Tada mi je liječnik rekao o novom uređaju, bjeloruski proizvodnja Androspok: to je više funkcionalan, ali istodobno kompaktan i jednostavan za korištenje. Kupio sam ga za kućnu upotrebu, jer, negdje u proceduri, nije baš prikladan. Postupak sam bio kod kuće za pet tjedana, rezultat je očigledan. Pojavile su se jutarnje erekcije, ponekad usred noći se probudim s erekcijom, kao u mojoj mladosti (I ČINJENJE MEĐU 60!). To znači da se oporavim! Prijatelji, ne morate staviti križ, čak ni nakon uklanjanja prostate. Glavna stvar je slušati što liječnik kaže, vjerovati u sebe i sve će biti u redu!

Rak prostate

Moguće je u mom slučaju, korištenje metode Tookad

Pozdrav, moguće je u mom slučaju koristiti metodu Tookad. A u slučaju rekurentne prostatectomije. Postavio sam pitanje na ovaj način jer prema onkoloskim kirurzima, na primjer, nakon brachioterapije, prostatektomija nije učinjena.
Primarni PSA 6.32 nakon tijeka Indomitsina PSA 5.65
Glisson (3 + 4) 7
Osteoskintigrafija je pokazala da su svojstva čista.
Nisam napravio MRI skeniranje nakon četiri tjedna nakon biopsije.

Vladimir, za liječenje metodom TOOCAD, moraju zadovoljavati sljedeće kriterije: Gleason 6 i PSA do 10. Međutim, potrebno je konzultacije s oncourologom koji je specijaliziran za ovu metodu liječenja. Ostavite žalbu na web mjestu, preuzimate stručnjaka http://www.isramedportal.ru/feedback

Ostale forume na forumu

raka ili ne?

Što možete reći u skladu s analizama? Rak nije postavljen, ali nije isključen. zabrinuti zbog povećanog PSA

Rak prostate. Što učiniti

Dobar dan
31.07.2017, moj otac (57 godina) je dijagnosticiran rak prostate Art I T1N0M0 Clg II.
Preporučeni kirurški zahvat - radikalna prostatektomija.
Ispitivanje kostiju zdjelice (MRI izvedeno) - tumor unutar prostate.
Skeniranje kostiju.

Rak prostate - što učiniti?

Dobar dan U siječnju sam imala operaciju za uklanjanje raka prostate, nakon tri mjeseca sam prolazio kroz radioterapiju. PSA rezultati nisu se vratili u normalu, a nakon operacije 2,7 puta prije terapije zračenjem i 3,3 nakon zračenja 5,8. Nakon tri mjeseca nakon tretmana, PSA je porasla na 24,5. Počeo je proći.

TOOKAD metoda za rak prostate

Rak prostate t2n0m0, PSA 120. Želio bih primiti TOOKAD metodu umjesto kemije, ali znam da je posve nova. Je li ova metoda tretirana u Izraelu, i ako je tako, u kojim klinikama?

Zainteresirani su za mogućnost nezaštićenog liječenja raka prostate

Ranije ove godine, pronašli su rak prostate T2N0M0, PSA 6.0, prema Gleason 3 + 3. Metastaze na kost, pluća, jetru i srce ne. Općenito, osjećam se zadovoljavajućim. U našoj regionalnoj bolnici ponudit ćemo uklanjanje prostate s tumorom, a zatim kemoterapijom. Ne bih volio raditi podršku, više.

Rješavanje problema povezanih s učincima brachiterapije

Bio sam u Izraelu od 29. rujna do 5. listopada 2014. kroz SHEMER nije dobio ništa trošiti novac Tri dana nije mogao dobiti cijenu studije Cystoscopy Dvaput u jednom danu sam dobio od Shemera na hitnu pomoć u bolnicu. Rothschild Tražili su odgodu, odbio sam i prekinuo sve odnose.

Je li moguće izvesti minimalno invazivnu operaciju za dijagnozu raka prostate?

Bok Moj tata je imao 64 godine, prije godinu dana s dijagnozom adenoma prostate, o kojem nije ni govorio - bio je neugodno i nježno. Prije mjesec dana, dijagnosticiran sam sa šećerom od raka, onda mi je tata rekao o svojoj bolesti. Prema njegovim riječima, do sada ga ništa ne muči: bol, pogrešni nagon.

Je li kirurgija raka prostate moguća u Izraelu u mojoj dobi?

Dobar dan, dragi liječnici. Imam 67 godina od 1997. godine. Bio sam dijagnosticiran dijabetes melitus koji ovisi o inzulinu. Razine šećera u krvi kreću se od 10-15, obično 9-10. U lipnju, nakon višestrukog ispitivanja, napravljena je dijagnoza: diferencirani adenokarcinom prostate T4N1M1 (oss).

Rak prostate

Rak prostate

# 1 Poruku za Seva26 »Mon Sep 13, 2010 2:32 pm

Re: Rak prostate

# 2 Poruka pacijentu »Mon Sep 13, 2010 4:11 pm

Re: Rak prostate

# 3 Poruku za Seva26 »Mon Sep 13, 2010 4:37 pm

Re: Rak prostate

# 4 Poruka pacijentu »Mon Sep 13, 2010 5:18 pm

Re: Rak prostate

# 5 Poruka pacijentu »Mon Sep 13, 2010 10:50 pm

# 6 Poruka za Seva26 »Fri Sep 17, 2010 6:24 pm

# 7 Poruka pacijentu »Fri Sep 17, 2010 10:36 pm

# 8 Poruka za Seva26 »Fri Sep 17, 2010 11:24 pm

# 9 Poruka pacijentu »Sun Sep 19, 2010 12:28 am

# 10 Post AleksandrI! »Čet 03.04.2012. 18:30

# 11 Post S_Alex »uto travanj 03, 2012 6:35 pm

# 12 Poruka pacijentu »Wed Apr 04, 2012 11:10 pm

# 13 Post AlexandrI! »Thu Apr 05, 2012 2:59 pm

# 14 post sasch »Pon 1. svibnja 2012 12:25

Recenzije liječenja raka prostate radioterapijom

Pregledi zračenja za rak prostate uglavnom su pozitivni, jer je to jedna od učinkovitih metoda liječenja. Drugi naziv za ovu metodu je radioterapija. Svrha ove metode liječenja može se nazvati uništenje stanica raka, kada je izložena snažnim rendgenskim zrakama. U ovom postupku, utjecaj zraka pojavljuje se u različitim kutovima, tijekom kojih ne samo "loše", već i zdrave stanice mogu biti uništene. Ali, u pravilu, nakon nekog vremena, zdrave stanice vraćaju svoj rad i potpuno funkcioniraju.

Lijek koji se koristi za izvođenje postupka zove se linearna ekspozicija koja jakom snagom šalje zrake u prostatu kako bi uništila podjelu stanica raka. Glavni cilj ovog postupka je očuvanje zdravih stanica.

Koji je postupak za

Prema mnogim kritikama, radioterapija je jedna od metoda za sprečavanje razvoja raka prostate. Upozorenja za njeno ponašanje uključuju sljedeće:

  1. Izlaz tumora karcinoma izvan kapsule kada operacija ne proizvodi željeni rezultat.
  2. Prisutnost kontraindikacija za operaciju. Glavne zabrane takvih manipulacija su srčana bolest ili starost. U tom slučaju, ozračivanje se izvodi bez anestezije i ne utječe nepovoljno na susjedne organe.
  3. Prisutnost agresivnog tumora.

Da bismo razumjeli koji će terapija biti učinkovitiji za pacijenta, potrebno je proći sve testove i podvrgnuti potrebnim pregledima. Uglavnom, to se provodi kako bi se zaustavio rast tumora i smanjio bol.

Ovisno o indikacijama, terapija zračenjem može biti od nekoliko sorti, a može ih propisati samo iskusni liječnik.

Kako se izvodi postupak?

Kako bi se potpuno izliječio rak prostate, bit će potrebno primijeniti metodu radioterapije najmanje 2 mjeseca. U nekim slučajevima, trajanje terapije može se produžiti ili, obrnuto, skratiti ovisno o stadiju raka. U prosjeku, broj sesija varira od 19 do 39 ekspozicija, ovisno o obliku bolesti i stanju pacijenta. Kao što kažu mnogi pacijenti, ovaj postupak je prikladan zato što ne morate stalno biti u bolnici, ne možete se ometati od glavnog posla. Za liječenje, dovoljno je posjetiti kliniku 5 minuta da se provede postupak i napusti kuću.

Kako ne bi zarazili zdrave stanice s rendgenskim zrakama, preporučuje se liječenje samo na suvremenim uređajima. U privatnim klinikama možete pronaći uređaje koji u tri ravnine mogu simulirati stanje prostate kako bi mogli utjecati na manje zdravih stanica tijekom liječenja.

Tijekom ozračenja pacijent mora biti na stolu, a oko njega kreće se linearni akcelerator koji utječe na žlijezdu s rendgenskim zrakama. Ova metoda liječenja može se propisati u različitim vremenskim razdobljima: i prije i poslije operacije. Prikazana je terapija nakon operacije kako bi se smanjio rizik od ponavljanja reprodukcije stanica raka. Najčešće, ova terapija je indicirana za pacijente kod kojih je PSA nula.

Što daje radijacijsku terapiju

Recenzije pacijenata upućuju na to da ova metoda liječenja ima samo pozitivne rezultate na zdravlje bolesnika. Ako se terapija zračenjem provodi u ranoj fazi raka, većina pacijenata uspijeva riješiti neugodne bolesti. Zbog punog tijeka liječenja mogu se postići sljedeći rezultati:

  • zadržati zdravlje tkiva prostate u početnoj fazi bolesti;
  • uništiti stanice raka koje su ostale u tijelu nakon operacije;
  • smanjiti bolne simptome u posljednjoj fazi bolesti.

Glavna prednost ovog postupka je da tumor prestane rasti, tj. Stanice se više ne dijele, a većina njih umre. Ovaj postupak je među sigurnim i nježnim, u usporedbi s onima koje se mogu prikazati na onkologiji. One posude koje hrane stanice raka nakon postupka, tijekom vremena, overgrow.

Ovisno o stadiju bolesti i prisutnosti kontraindikacija, takav tretman može biti odvojen ili složen. Da bi imala veću učinkovitost, preporučuje se uzimanje antibiotika i drugih lijekova za poboljšanje stanja prostate. Važno je napomenuti da u kasnijim stadijima bolesti, kada rak nije operativan, jedino učinkovito liječenje je terapija zračenjem koja nastavlja život muškaraca.

Ovaj postupak je proveden dugi niz godina, ali većina bolesnika doživljava i boji se njenog poštivanja jer se vjerojatno neće izbjeći neugodne nuspojave tijekom oporavka. Vrijedno je znati da se tijekom postupka imunitet znatno smanjuje, a istodobno je potrebno uzimati imunostimulante i jesti uravnoteženu ishranu kako bi se obnovila obrana tijela.

Prema pregledima, može se zaključiti da su pozitivne promjene u radu prostate promatrane šest mjeseci kasnije nakon radioterapije. U pravilu, tijekom vremena, pacijent povećava razinu PSA, koji se redovito mjeri kako ne biste propustili početak recidiva.

Ako slijedite sve preporuke liječnika, možete prevladati čak i tako ozbiljnu bolest kao što je rak prostate.

Nuspojave i kontraindikacije

Vrlo često, takav postupak kao i terapija zračenjem, postoje negativne kritike, jer ova metoda oporavka nije pogodna za sve. Prije početka liječenja morate odabrati kliniku, upoznati se s profesionalnošću majstora i koristite li moderna oprema za postupak. Vrijedno je znati da nuspojave postupka mogu uzrokovati značajnu štetu pacijentu. Neugodne posljedice odnose se na rad sljedećih tijela:

  • crijeva;
  • zid rektuma;
  • anus;
  • mokraćovod.

Nisu svi ljudi to mogu učiniti. Relativne kontraindikacije su kronični proljev, ulcerozni kolitis i pacijenti koji su podvrgnuti operaciji smanjenja mjehura. Nuspojave koje se odnose na funkcioniranje tih organa mogu biti trajne ili prekidne. Nakon prvog postupka, pacijent može osjetiti slabost, mučninu i druge neugodne simptome. Također, nakon prve terapije zračenjem, pacijent može iskusiti sljedeće stanja i znakove bolesti:

  • groznica;
  • problemi s mokrenjem;
  • krvarenja;
  • kratkoća daha;
  • ozbiljan umor;
  • iritacije na mjestima gdje je izvršeno zračenje;
  • problemi s funkcioniranjem crijeva.

Jedan od nedostataka ove metode liječenja može se nazvati velikim popisom nuspojava. Lakše je podnijeti takav postupak za osobe koje su podvrgnute kemoterapiji i znaju što se stanje javlja nakon postupka. Prema ocjenama, mnogi bolesnici ne žele se pridržavati ove metode oporavka, jer se boje neuspješne. U roku od dvije godine pacijent se može oporaviti i često se primjećuje impotencija. I ostati bez seksualnog kontakta za muškarca dvije godine vrlo je ozbiljan. Ali ako pogledate problem s druge strane, onda je zdravlje važnije. Osim toga, ako vrijeme ne odstupa od uklanjanja stanica raka, impotencija ne smije proći do kraja života pacijenta i broj njegovih godina može se smanjiti.

U slučaju da se postupak izvrši netočno, komplikacije će se pojaviti nekoliko tjedana nakon njezine implementacije.

Kako bi ova metoda oporavka pozitivno utjecala na liječenje pacijenta, potrebno je slijediti ove preporuke liječnika koji je pohađao:

  • nakon što se radioterapija mora odmori najmanje 3 sata;
  • slijedite prehranu, eliminirajući štetnu hranu;
  • nositi labav i kvalitetnu odjeću;
  • pružiti potpuni san i odmarati tako da se tijelo može oporaviti i dobiti novu snagu;
  • izbjegavati teške tjelesne napore, uz takav tretman i šetnju ne bi trebali biti dugački;
  • jesti najmanje 5 puta dnevno u malim obrocima;
  • piti puno tekućine;
  • odustati od loših navika;
  • za myatya ne koristite sapun i druge kozmetike;
  • za četkanje zubi koristite četke s mekim čekinjama i pjenastim helijama;
  • obavljati vježbe disanja;
  • područje na kojem je rendgenska zraka prekrivena krema za sunčanje.

Važno je znati da postupci pranja trebaju biti pažljivo zbrinuti, ne zaboravite na oznake na tijelu, koje su vrlo važne za ispitivanje. U slučaju da imate čak i manje nuspojave, trebate se posavjetovati s liječnikom i u nekim slučajevima započeti novu terapiju. Nakon terapije zračenjem, važno je i psihološka udobnost u obitelji gdje pacijent živi. Nemojte biti nervozni i pretjerivati, bilo koji utjecaj može biti opasno za ljude.

Gdje mogu izvršiti postupak

Pregled muškaraca temelji se na konsenzusu da je najbolje provesti taj postupak u inozemstvu. Osim toga, u Rusiji će biti moguće pronaći nekoliko modernih klinika gdje postoji takav postupak. Najbolje je provesti metodu radioterapije u Njemačkoj ili Izraelu. No, vrijedi priprema za činjenicu da takav tretman mora trošiti mnogo novca: nakon svega, to će dugo trajati u stranoj zemlji, hranu i plaćanje za liječenje. Postupci bi se trebali obavljati dnevno, osim vikenda.

Međutim, u inozemstvu možete pronaći takve klinike, gdje vam može pomoći da pronađete mjesto za boravak i da ćete dati medicinskom stručnjaku koji govori ruski kako bi se pridržavali svih preporuka liječnika.

Recenzije mnogih pacijenata o ovom postupku kažu da ona daje pozitivne rezultate, ali njezin trošak može uplašiti mnoge ljude. Samo da neće svi stariji pacijenti imati veliku količinu novca za odlazak u Njemačku za liječenje.

Recenzije

Kao što je gore spomenuto, pacijenti općenito reagiraju na takve postupke. Međutim, nije potrebno isključiti da nakon što se dogodi recidiv raka prostate. Nažalost, danas nije bilo moguće pronaći takav tretman koji bi bio 100% slobodan od raka. Budući da takav postupak može izbjeći uklanjanje prostate, mnogi liječnici propisuju terapiju zračenju svojim pacijentima za liječenje.

Alexey, 48 godina. Nakon što sam s dijagnozom raka prostate, ja, poput mnogih ljudi, bio sam vrlo zabrinut da ću uskoro umrijeti. Ali liječnik mi je ponudio terapiju zračenjem kako bi zaustavio rast stanica. Nisam morao dugo razmišljati. Složio sam se odmah, jer vjerujem da lijekovi ne mogu izliječiti rak. Urolist mi je dodijelio 25 sesija, označavajući različite zrake na mom tijelu, gdje su poslani X-zrake. Sam postupak ne traje više od 5 minuta, bezbolan je. Ali nakon zračenja, osjećala sam se loše, nisam bila dobro, pospano, vrtoglavica i drugi neugodni simptomi. Ali liječnik me uvjeravao da je to bio način na koji bi trebao biti. Skupio se i teško je prošao cijelu terapiju do kraja. Moguće je uništiti stanice raka, ali urolist je upozorio da se, kada se izazivaju čimbenici, mogu nastaviti. Vjerujem da bi se iskorjenjivanje raka moglo podnijeti takav postupak koji u osnovi ne prelazi dva mjeseca.

Anton, 38 godina. Nakon terapije zračenjem mogu reći da sam se počela osjećati bolje, ali prije nego što sam imenovan, nisam mogao zamisliti da takav postupak ima toliko nuspojava. Liječnik mi je propisao 30 sesija koja su se održavala svakodnevno. Budući da mi je dijagnosticiran rak prostate, područje zračenja bilo je perineum i dio u blizini abdomena. I nakon postupka, pojavio se povraćanje, mučnina i vrtoglavica. Urolist mi je preporučio dobar antiemetički učinak, što je smanjilo moju želju za povraćanjem. Ali do kraja terapije doživio sam neugodne simptome. Međutim, bilo je moguće zaustaviti rast svih stanica raka, unatoč činjenici da je imunitet teško pogođen.

Sergey, 50 godina. Kada je liječnik, nakon dijagnosticiranja raka, propisao terapiju zračenjem za mene, bio sam dugo zabrinut kako ću ga prenijeti jer ja više nisam mlad, i ima puno nuspojava takvog liječenja. Ali nakon što sam završio 33 terapijska postupka, nisam našao ništa drugo osim lagane mučnine, pa stoga liječenje, osim pogodnosti, nije donosilo nikakve neugodne senzacije. Ipak, wellness terapija za svaku osobu je individualno.

Pročitajte recenzije na internetu od stranaca o učinkovitosti ovog postupka ne vrijedi, jer oni ne mogu biti 100% uvjerljivi.

Preporuča se razgovarati sa svojim liječnikom ili prijateljima koji su podvrgnuti laserskoj terapiji. Ali nemojte zaboraviti da je svaki organizam individualan i različito podnosi učinke laserske zrake.

Povrat od ljudi o postupku radijacijske terapije uglavnom je pozitivan, sudeći prema učinkovitosti postupka. Ali, malo je vjerojatno da se može naći pacijent koji je uspio izbjeći nuspojave. Ako to dopuštaju financije i prilike, preporuča se nastavak liječenja u bolnici tako da liječnik može doći u pomoć njegovim pacijentima u teškim slučajevima.

Rak prostate

komentari

Budući da u Rusiji nemamo normalno liječenje, onda kada je mojem ocu bio dijagnosticiran rak bubrega, dobro je da su njegovi poznanici dali ideju liječenja u Izraelu i odmah smo počeli tražiti kako to učiniti. I kroz Hamsovu službu http://israel-medik.com/ uspjeli smo odabrati kliniku i ubrzo nakon liječenja u Izraelu, moj otac je ponovno bio zdrav.

Iskreno sam sretan zbog tebe i tvog tata!

Imamo rođaka koji je također bolesna s ovom kemoterapijom. bolnica, ali muškarac ima 70 godina! Dugo se borio i čini se da je uspješan, stoga, mislim, i tvoj otac ima šanse. Možete otići s ocem Alexey Alexandrovich Zhernov, on je jak onkolog, možete konzultirati, iako je jasno da imate liječnike, ali neka bude drugi stručnjak, samo u slučaju. http://medbooking.com/doctor/zhernov-aleksandrovich klinika "WikiMed", ako je to.

Natalia, radi što kažu liječnici, nemojte se prevariti tretmanom soda i sličnih metoda. Kako bi olakšala podnošljivost kemoterapije i pomogla tijelu u borbi protiv tumora, savjetujem vam da uzmete biobranu vašeg tate. U inozemstvu, ona se koristi u takvim situacijama dugo i uspješno, klinička ispitivanja potvrdila su učinkovitost, a uključena je u režim liječenja onkoloških bolesti (u Španjolskoj, primjerice za djecu, osobno ga poznajem od prijatelja). Borite se za rodnu osobu da ostane s tobom što je dulje moguće!

Pitanje-odgovor na temu "Rak prostate" Stranica # 18

Pronađeno mišljenja: 1873

  • Pitanje: # 78480
  • Pitanja: Irina (Saint-Petersburg)
  • 2017/06/02
  • 21:06
Dobar dan! Moj tata ima 91 godine. Rak prostate Četiri godine tretiramo kao što možemo. Cijelo to vrijeme zadržao je PSA razinu u normalnom rasponu. U veljači, PSA je skočio na 8. Zoladexove injekcije (10,8) bile su propisane, nakon tri mjeseca prošlo je analizu, postalo je još gore - 14. Je li moguće da injekcija ne radi ili je bilo prerano za izvođenje zaključaka? Tema: Rak prostate
  • Pitanje: # 78471
  • Pita: Victoria Sakharov (regija Kursk, Zheleznogorsk)
  • 2017/05/31
  • 15:05
Dragi liječnik! Vrlo zahvalan za vaše odgovore! Niski luk. Molim pomoć opet! Tata ima rak prostate s metastazama kostiju. Izvorni pas 3000! Glisson-8 (4 + 4), ali su tada tretirani s različitim hormonskim lijekovima i bolest se povukla, napravila obostrano orhidektomiju, psa-1.8. Ali godinu dana nakon toga, počela je rasti i dosegnula 112. Zračenje je nastalo na području prostate. Liječnik je propisao androkur, a pas je pao na 32. No, sve vrijeme nije bilo boli, samo slabost. A sada, krajem svibnja, pakao je počeo! Prošao je pas-2414. Tri noći, moj otac nije spavao od nepodnošljivih bolova u nozi, također ne spavamo, plakali! Pomoć, molim. Jučer smo otišli na onkologa, ponovno je imenovan bilumid, od kojeg je započeo cijeli tretman, rekao da ako ne bude poboljšanja u dva tjedna, razmotrit će pitanje radioterapije. Tata je imao 76 godina, nikada nije pio ili pušio, ali radio je u proizvodnji. Čitao sam o skladištu okredida, što mislite, trebamo li ga kupiti? Što još možete učiniti? Je li moguće zračenje i kemiju? Kako otupiti tu nepodnošljivu bol? Sve do tog trenutka svi su ultrazvučni organi bili u redu (jetra, bubrezi, itd.), Molim vas, odgovorite mi. Možda će jednog dana netko također požaliti vašu voljenu osobu. Hvala unaprijed, zdravlje vama i vašoj obitelji. Tema: Rak prostate
  • Pitanje: # 78469
  • Pita: Eugene (Moskva)
  • 2017/05/31
  • 11:05
Pozdrav! Prije dva mjeseca dobio sam brachiterapiju, a nakon operacije bio sam propisani lijek, uključujući tri injekcija zoladexa (1 puta u 28 dana), a nakon dvije injekcije provjeravala sam se za PSA, rezultat je 0,06ng / ml. učiniti treću injekciju zoladexa? Tema: Rak prostate
  • Pitanje: # 78465
  • Pita: Lily (grad Ukrajina)
  • 2017/05/29
  • 00:05
Bok Moj otac (rođen 1942.) prošao je radikalnu prostatectomiju u 2015. D-s: Rak prostate rak prostate pT2c pN0 M0 G3, klasa 3 Histologija: adenokarcinom, 9b. prema Gleasonu (4 + 5), sjeme vezikula b / o, l / y bez znakova rasta tumora, kategorija G3. Uz operaciju nije provedeno daljnje liječenje i, u preporukama, samo kontrola PSA. Tata je testiran svaka 3 mjeseca, PSA je dosljedno 0,06, prije 3 mjeseca - 0,07, a jučer jučer bio je -0,14. Reci mi, molim te, možda je preporučljivo uzeti hormonsku terapiju. Hvala na odgovoru. Tema: Rak prostate
  • Pitanje: # 78445
  • Pita: Tatjana (Petersburg)
  • 2017/05/24
  • 20:05
Dobro došli! Muškarac 66 godina. Dijagnoza: PCT pT3a_pN0M0G3G4. Histologija nakon radikalne prostatectomije: adinokustični adCa S tumori treptaju = 70%. Glissonova suma 7 (3 + 4). Postoji izrazita perivaskularna i perineuralna širenja + na susjednom vlaknastom masnom tkivu - više lijevo. Rubovi resekcije su izvan tumora (i istodobno je napisan: osnovni rub resekcije je s kompleksom adinokarcinoma acina), LN je izvan tumora. Početna linija PSA: rujan 2015 = 10,9 ng / mol, ožujak 2016 - 12,5ng / mol. Nakon operacije (travnja 2016.) PSA = 0.01 ng / mol. Zatim, daljinska radijacijska terapija (u dvije faze): srpanj 2016. nakon zračenja PSA = 0.01ng / mol, nastavak DLT u rujnu 2016., PSA = 0.03ng / mol. Nadalje: prosinac 2016. PSA = 0.01ng / mol, ožujak 2017. PSA = 0.013ng / mol, svibanj 2017 PSA = 0.05ng / mol. Postoji li razlog za zabrinutost. Razumijem da je dopuštena razina 0,2 ng / mol. No, pokazalo se da je za 3 mjeseca (od ožujka do svibnja) PSA porastao gotovo četiri puta, od 0.013 do 0.05. Moram li nešto učiniti. Tema: Rak prostate
  • Pitanje: # 78435
  • Pita: Alina (Kijev, Ukrajina)
  • 2017/05/22
  • 23:05
78428 Provedeno je 2 ciklusa Docetaxela. Nakon što je prvi PSA smanjen sa 92,1 ng / ml na 86,8. Nakon drugog - od 86,8 ng / ml porastao na 146,2. Hvala ti. Tema: Rak prostate
  • Pitanje: # 78424
  • Pita: Valerij (Bjelorusija)
  • 2017/05/20
  • 08:05
Na pitanje 77976. Nedavno je u Latviji otkriveno liječenje viroterapije kod raka. Koristi li se u vašoj klinici? Tema: Rak prostate
  • Pitanje: # 78374
  • Pita: Daria (Samara)
  • 2017/05/05
  • 14:05
Dobar dan, pitanje # 78029. Točni PSA podaci 07/05/2016 - 24.49 10/24/2016 - 5.06 27.01.2017 - 7.66 24.04.2014 - 0.512 Znači li to o otpornosti na hormone? Jednostavno smo odbijali injekcije. A oni su rekli da orchiectomy, a onda ako se smanjuje po zrake. Bojimo se intervencija. Je li moguće nastaviti ubadati zoladex? Bilo je to mjesto. Želimo napraviti test ubrizgavanje mjesec dana na Zoladlexu, mjeriti PSA. Predmet: Rak prostate
  • Pitanje: # 78317
  • Pita: Eugene (Rusija, ali sada u Bugarskoj)
  • 2017/04/20
  • 15:04
Operacija radikalne prostatectomije u 2013. PSA raste. Predviđeno hormonsko liječenje. Ubrizgavanje Zoladex 10.8 je napravljeno 31. siječnja 2017. godine. 30. travnja, 89 dana od trenutka ubrizgavanja. Propisan je Eligard 45 mg. Od 1. svibnja odmor. Kada je bolje dati injekciju 89 dana nakon prethodne ili je moguće nakon blagdana, datum 10. svibnja? Postoje li male pauze između injekcija, ili je bolje da to učinite točno nakon 90 dana? Tema: Rak prostate
  • Pitanje: # 78299
  • Pitanja: George (Moskva)
  • 2017/04/18
  • 09:04
Nakon operacije, karcinom prostate propisan je tijek Zoladex 10,8 4 injekcije, posljednji je bio u rujnu 2016. Ima još jakih plima (svaka 2 sata) i jakog znojenja. Je li to za život? Tema: Rak prostate

Andros - urologija, oncourology,
ginekologija

Kontaktirajte nas

197136, St. Petersburg
Lenjin, str. 34

9 uobičajenih mitova o raku prostate

Većina muškaraca ne misli da mogu razviti rak prostate, osim ako im otac ili brat to nisu imali. Međutim, budući da će 2018. godine biti dijagnosticirano oko 164.000 ljudi u Sjedinjenim Američkim Državama, vjerojatno je da se ovaj problem može odnositi na vas ili vašeg prijatelja.

No, unatoč ozbiljnosti ove bolesti, većina muškaraca i dalje ne umire od nje. U stvari, American Cancer Society (ACS) izvještava da više od 2,9 milijuna Amerikanaca koji su s dijagnozom raka prostate su još uvijek živi danas.

Unatoč ovoj prevalenciji bolesti, ona je obložena mitom i predrasudama. Jedan od načina da razjasni situaciju i uništi mitove jest da saznate više o tome što je rak prostate, kako se liječiti i tko je u opasnosti da se razbole. Dakle, mit broj jedan...

Povezani simptomi:

Rak prostate pojavljuje se samo kod starijih muškaraca.

Rak prostate uistinu je češći kod starijih muškaraca, ali i mladi ljudi to dobivaju. Prema ACS-u, oko 40% svih slučajeva javljaju se kod muškaraca mlađih od 65 godina. No, bolest je prilično česta među muškarcima 40-50 godina, ali za one koji još nisu navršili 40 godina, rijetko se dijagnosticira.

Točno vrijeme u kojem se screening za rak prostate treba redovito pregledavati i dalje je predmet konfuzije i rasprave. Preporučujemo da razgovarate sa svojim liječnikom o ispitivanju PSA-e (antigena prostate) čim obratite 50 godina. Iznimka je obiteljska povijest bolesti - u ovom slučaju, dobro je započeti s probirom PSA u dobi od 40 do 45 godina.

Povezane bolesti:

Moj otac je imao rak prostate, što znači da ću imati

Ako je jedan od pacijentovih rođaka bolesna ili ima rak prostate, recimo, otac ili brat, njegove šanse da se razbole bit će dva puta veća od one koja nema takvu obiteljsku povijest bolesti. Dva člana obitelji s rakom prostate povećavaju rizik pet puta.

Međutim, obiteljska povijest raka ne jamči njegov razvoj u svim članovima obitelji. Ako netko u vašoj obitelji ima rak prostate, razgovarajte sa svojim liječnikom o tome kada početi uzimati redovite PSA preglede. Najvjerojatnije će vam preporučiti češće pregledavanje i pažljivo pratiti vaše zdravlje.

Rak prostate nije koban

Dok je petogodišnja stopa preživljavanja raka prostate vrlo visoka (90 posto, prema ACS-u), ova vrsta raka je drugi vodeći uzrok smrti od raka kod muškaraca. Prethoduje ga samo rak pluća.

Liječnici nazivaju većinu tipova karcinoma prostate "lijen", što znači da se polako razvijaju i često se mogu pratiti dugi niz godina bez ozbiljnog liječenja. No, ponekad rak prostate postaje agresivan i brzo se razvija.

Iako je ovaj rak rijedak, možete saznati samo nakon polaganja ispita. Drugim riječima, ako pretpostavimo da karcinom prostate nije opasan, i da odbije daljnje ispitivanje i liječenje, to može igrati okrutnu šalu i učiniti bolest smrtonosna.

Važno je napomenuti da su rizici od raka prostate distribuirani prilično neravnomjerno. Američki ministar zdravstva izvijestio je da afroamerički muškarci imaju 2,3 ​​puta veću vjerojatnost da će umrijeti od raka prostate od bijelih.

Ako se rak prostate opet vraća, ne može se izliječiti.

Relapsa raka prostate može biti bolna. Ali samo zato što se rak vraća ne znači da više neće biti moguće postići remisiju. Najvjerojatnije, samo trebate drugačiji pristup liječenju.

Imajte na umu da uvijek imate priliku izliječiti rak, čak i ako se vratite drugi put, pogotovo ako ste imali radikalnu prostatectomiju, kao u ovom slučaju, ako odmah pronađete relapsa i podvrgnete se terapiji zračenjem, imat ćete velike šanse za oporavak,

Jedan od razloga zašto liječnici često preporučuju operaciju prije zračenja je zato što ljudi mogu dobiti drugu šansu za liječenje ako se rak ponovno vraća.

PSA analiza je štetna za zdravlje.

Neki stručnjaci za rak prostate protive se redovitom PSA testiranju, ali ne zbog samog testiranja - to je samo jednostavan test krvi. PSA analiza zasigurno nije savršena, ali ne predstavlja nikakvu stvarnu opasnost za vaše zdravlje. Prava opasnost je anksioznost, a ponekad i pogrešno odlučivanje kada je riječ o tumačenju rezultata PSA. Prema ACS-u, općenito, razine PSA iznad 4 ukazuju na razvoj karcinoma prostate. Međutim, razina PSA između 4 i 10 godina dovela je do dijagnoze raka prostate u samo 25 posto slučajeva.

Uzroci visokih PSA razina mogu varirati ovisno o čimbenicima kao što su biciklizam i ejakulacija. Kao rezultat toga, neki ljudi prolaze kroz invazivnu biopsiju koja im nije potrebna. Ili, ako postoji rak, propisano je previše agresivno liječenje za polagano rastući tumor, što obično ne uzrokuje ozbiljne probleme.

To ne znači da je PSA analiza beskorisna i ne može spasiti nečiji život. Od svog osnutka, dijagnoza raka prostate je povećana, ali smrtnost je smanjena. I u tome, djelomično, tu je zasluga PSA analize, što omogućuje otkrivanje raka u ranoj fazi, kada je osjetljivije na liječenje. Razgovarajte sa svojim liječnikom o tome kako i koliko često biste trebali biti pregledani za rak prostate.

Ako je PSA nizak, tada ne postoji rak prostate.

Razine PSA mogu biti korisne u dijagnosticiranju raka prostate, ali to je samo mali dio potrebnog sakupljanja šuma. PSA analiza je daleko od savršenog. Paralelno se može nacrtati između niskog PSA i negativnih mamografskih rezultata kod žena. Ako je rezultat mamografije negativan, ne isključuje prisutnost raka za 100 posto. Slično, ako je PSA relativno nizak, ne može se tumačiti kao sto posto odsutnosti raka.

Međutim, može se dogoditi suprotno: u nekim slučajevima biopsija nakon primanja povišenog PSA daje negativan rezultat, što znači da još uvijek nema raka.

Da biste dobili najcjelovitiju sliku zdravlja vaše prostate, metoda jednog ispitivanja nije dovoljna. Uključeno u PSA analizu može biti biopsija ili MRI. Iako je biopsija još uvijek smatra zlatnim standardom kada je u pitanju dijagnosticiranje raka, MRI može odrediti lokalizaciju i pomoći u optimiziranju učinkovitosti biopsije.

Liječenje raka prostate neizbježno dovodi do impotencije

Prema studiji objavljenoj u časopisu International Journal of Urology iz prosinca 2014., postignut je napredak u razvoju modela za predviđanje erektilne disfunkcije nakon lokalnog liječenja raka prostate. Razvoj impotencije ovisi o mnogim čimbenicima, uključujući profesionalnost kirurga koji obavlja operaciju. Kako se kirurške metode poboljšavaju, muškarci se oporavljaju brže i imaju manje nuspojava.

Godinu dana nakon operacije, približno 25% pacijenata navodi da nemaju erektilnu disfunkciju, 25% će imati blagu disfunkciju, drugi će 25% imati umjerenu disfunkciju, a preostalih 25% imat će teške poremećaje.

Dob može također biti složen faktor. Muškarci 60-70 godina prije dolaska na operativni stol, u pravilu, postoji kršenje seksualne funkcije u jednom ili drugom obliku. Liječenje raka prostate, naravno, ne samo da ne popravlja ovaj problem, već će ga vjerojatno znatno pogoršati.

Liječenje raka prostate neizbježno dovodi do urinarne inkontinencije

Nakon seksualne funkcije, muškarci su najviše zabrinuti zbog urinarne inkontinencije kao rezultat liječenja raka prostate. Međutim, stručnjaci kažu da su nuspojave u seksualnoj sferi češće od nuspojava povezanih s urinarnom inkontinencijom. Većina muškaraca nema ozbiljnih problema s mokrenjem.

Ako već imate problema s mjehura, najvjerojatnije ćete imati manje inkontinencije, ali u većini slučajeva ta je situacija privremena i može se liječiti.

Preporučujemo da potražite kirurga koji je više puta obavljao takve operacije, jer iskustvo doista važno.

Možete uvrijediti liječnika ako želite pronaći drugo mišljenje o svojoj bolesti.

Pronalaženje drugog mišljenja nije loš način, već zdrav razum. Čak i liječnici traže pomoć i savjete od svojih kolega. Nema ništa loše u razgovoru s nekolicinom liječnika kako biste izbacili sve sumnje prije nego što ste izvršili veliku operaciju.

Slobodno pitajte o svemu što vas brine: od dijagnoze do mogućih mogućnosti liječenja. Nemojte žrtvovati vlastito blagostanje zbog straha da ćete mu davati nelagodu.

Rak prostate: recenzije

Evo pravih pacijenata o liječenju i operaciji raka prostate. Autentičnost tih recenzija može se provjeriti klikom na vezu na vanjske neovisne resurse gdje su ovi recenzije prvi put objavljeni. Zahvalan sam svim pacijentima koji su napisali tople i iskrene revizije o liječenju raka prostate i cijenili rad moje ekipe.

Povratne informacije od www.prodoctorov.ru

Moj otac je imao vrlo neugodne simptome uroloških i proktoloških dijelova, okrenut se dr. Dilanyanu, inzistirao je na hitnoj dijagnozi. Nakon nekoliko dijagnostike - rektoskopije, kolonoskopije, cistoskopije, dijagnoze mokraćnog i intestinalnog fistula, izradili smo edukaciju u crijevu i adenom u prostati. Kolonoproktološki dio operacija nije obavio Hovhannes Eduardovich, ali sve smo nam informacije dale na visokoj razini. Znali smo sve što nam je potrebno i u formatu koji nam je potreban. Dr. Dilanyan je sam sudjelovao u operaciji uklanjanja fistula s bočne strane mjehura i također je izvršio praćenje (3 tjedna nakon prve operacije) za uklanjanje adenoma prostate. Operacije su prošle što je više moguće, otac je izliječio drugačiji život, fiziologiju zarađen kao i obično. Cijela mi obitelj nevjerojatno je zahvalna Hovhannesu Eduardovichu. Od tada savjetujem vam da se obratite liječniku.

Povratne informacije od liječnika.am
Želim izraziti svoju zahvalnost liječniku od Boga - ovo je Hovhannes Eduardovich Dilanyan! Ali o svemu u redu. Ja sam liječnik, ali mi smo također bolesni. Imam dijagnozu adenokarcena u prostatu u prilično naprednoj fazi. Neću govoriti o onome što sam doživio tijekom tog razdoblja, ljudi koji su prošli kroz to će razumjeti. Savjetujemo da idu u Njemačku, Izrael. Ali prijatelj, liječnik urolist - kirurg je ponudio da se obrati Hovhannesu Eduardovichu, koji je u to vrijeme bio u Jerevanu. Možda je to bila sudbina. Hovhannes Eduardovich briljantno je izvršio operaciju za uklanjanje tumora (započeto) pomoću laposcopic metode. Prošlo je godine i tri mjeseca, osjećam se sjajno, živim punim životom, sve su funkcije restaurirane negdje tijekom godine. Puno vam hvala DOKTOR JAN!

Povratne informacije od stranice prodoctorov.ru

Dobro došli! Ovo je vjerojatno najrelevantnija riječ na ovim stranicama. Uostalom, ako ste ovdje gledali, to znači da vi ili vaši najdraži imaju zdravstveni problem. Zato, hello! Imam i problem i čitam recenzije liječnika, prije nego što sam se pouzdavao u nekoga. Kao rezultat toga, izbor je pao na Hovhannes Eduardovich Dilanyan, na što sam jako sretan i zahvalan sudbini. Imam rak mjehura i rak prostate. Ili prostate i mjehur? Tako pogađate u Novosibirsku. Hren rotkvica nije slađa. Vrijeme je brzo i očito radilo protiv mene. Nazvao sam, napisao i odmah dobio odgovor. Detaljno, savjetodavno, simpatički odgovor. Za razliku od mojih drugih pisama i poziva na različite primatelje. Na inzistiranje Hovhannes Eduardovich (ne prema savjetu, ali na inzistiranje!), Učinio sam potrebne testove u mom Novosibirsk i letio u Moskvu. Pričekali su me ovdje! Znaš, bilo mi je jako važno. Operacija je 8 sati. Uklonio je mjehur i prostatu. Laparoskopski! U Novosibirsku se predlaže da to učini na otvoren način. Osjetite razliku. Kad zamislite da liječnik sa svojim timom stoji 8 sati, a ne samo da stoji tamo, već radi - to vrlo brzo uzrokuje najdublje poštovanje i zahvalnost, vjerujte mi. I to će biti samo način da se zahvalim cijelom dobro koordiniranom timu Oganesu Eduardovichu na njezinu pozornost i brigu koju sam primio. Teško mi je procijeniti profesionalnost liječnika, nisam stručnjak u ovom području. Ali moj dojam je da Hovhannes Eduardovich - doktor od Boga! Samo tako, s velikim slovom. I uopće mi nije teško ocijeniti ga kao osobu. S njegove strane primio sam toliko sudjelovanja, empatije i podrške, kao da je to moj bliski prijatelj. Hovhannes Eduardovich! Hvala vam puno za sve što ste učinili za mene i za druge! Zahvaljujući vašem timu! Za čitatelje: ovo je moja recenzija. I ne posljednji. Ispred mene. Ne, imamo sastanak s Hovhannes Eduardovich. Potrebno je napraviti mjehur i riješiti cijevi na stranama. I to će samo učiniti O. Dilanyan. i nitko drugi.

Alexander B., Novosibirsk

Povratne informacije od stranice prodoctorov.ru

Ako ste starija od 40 godina i još niste posjetili urologa, vi ste kriminalac u odnosu na svoje rođake. Uobičajeni posjet terapeuta i zahtjev da posjetite urolog po starosti. Urolist je poslao ispit prostate. Dijagnoza - to je ono što se svi bojimo! No, postoji gotovo bezbolna i definitivno ne traumatska dijagnoza prostate. U odjelu Hovhannes Eduardovich postoji vrlo dobar stručnjak u obradi rezultata ankete. Istraživanje je provedeno što manje moguće. Bolnica nije uzela. Nisam pomičan na Levitan A. A. Dijagnoza - onkologija. Rana faza U obitelji - neće biti dovoljno nazvati paniku! Iz ovog mjesta o liječniku Dilanyanu Hovhannesu Eduardovichu! Razumijevanje boli i straha od drugih. Razborit odnos prema rodbini pacijenta. I to je nakon 6 sati na operativnom stolu! Doktore, nisam vam ponosan. Hovhannes Eduardovich je obožavatelj laparoskopije. U mom slučaju, preporučio sam ga odbiti. Uvjerio je dobrog sina kao oca. Inzistirala sam na laparoskopiji. Plaćamo! Priznajem, moja ogromna pogreška! Liječnik je briljantno obavio svoj posao. Zbog moje tvrdoglavosti, operacija je dodala liječničku kosu i mi - tri dana reanimacije. Preporuke našeg liječnika za mene sada su zakon! Na izlazu - puna, stvarno potpuna, zadržavanje urina! PSA - 0,063. Upoznala sam se samo s Kegelovim vježbama. Bolnica nije uzela. Radili su na odmoru (28 str.). Izgubljeno 6 kg. Za 1,5 godina postigao. Uopće nije bilo boli od šavova na trbuhu! Šav je rad operacije. Tumanyan Wilson Georkovich, klanjam se vama! I za zagrijavanje tekućine kod uklanjanja katetera! Navedite složenost operacije jer nema sestara. Ima mjesta na suncu. Ima mjesta za rast i to je dobro. Gospodo, sjeti se: sve od glave! Odlučiti ili ne? Vidimo se uskoro, dragi Hovhannes Eduardovich. Ja ću biti na godišnjoj (besplatnoj) konzultaciji po dogovoru. S poštovanjem, strpljiv.

Rak prostate 3 stupnja liječenja recenzije

Očekivano trajanje života za karcinom prostate stupanj 2

Zbog teške ekološke situacije na planetu, rizik razvoja onkologije povećava se nekoliko puta. Rak prostate smatra se jednim od najčešćih vrsta raka, još je češći od raka pluća ili želuca. I svaki pacijent kojem je dijagnosticirana ova bolest je zainteresiran za pitanje koliko žive s rakom prostate i da li postoje šanse za oporavak.

Zašto se rak prostate pojavljuje?

Prostata je vrlo važan organ u muškom tijelu, a mogućnost ženske oplodnje izravno ovisi o tome. Prostata proizvodi posebnu tajnu koja pomaže spermatozoidi da budu aktivnija, te ih štiti od vanjskih utjecaja i time produžuje njihov život.

Ali s godinama počinje smanjivati, a njegove funkcije umiru. U dobi od 50 godina, većina muškaraca ima prilično veliku vjerojatnost dobivanja problema s ovim organom, u rasponu od prostatisa i adenoma, do onkologije. Postoji nekoliko razloga zašto se maligni tumor može pojaviti u prostati:

  • promjene u hormonalnoj pozadini povezane sa starošću, što doprinosi patološkoj proliferaciji stanica prostate i njihovoj transformaciji u maligne;
  • genetske predispozicije, posebno ako su bliski srodnici patili od onkoloških bolesti;
  • adenoma prostate, koji nije pravilno liječen i ima predispoziciju za malignost;
  • loše ekologije u gradu i teške uvjete rada.

Rak prostate u ranoj fazi je opasan jer je gotovo nemoguće prepoznati. Njegove prve faze rade praktički bez ikakvih simptoma, a bolest se često dijagnosticira kad je prekasno. Ipak, čak iu posljednjim fazama postoji mogućnost potpunog izlječenja bolesti, a zahvaljujući suvremenim metodama liječenja, očekivano trajanje života s rakom prostate znatno se povećava.

Faze raka prostate

Postoji nekoliko faza prema kojima se onkološki tumor razvija u prostati:

Mjesto malignih stanica

Projekcije za rak prostate vrlo su razočaravajuće tek u četvrtoj fazi, budući da je čak trećina sada uspješno tretirana, a da ne spominjemo prvu i drugu. Problem posljednje faze razvoja bolesti povezan je s metastazama, koji, unatoč stupnju razvijenosti moderne medicine, ne mogu se zaustaviti i izliječiti. Dakle, očekivano trajanje života karcinoma prostate ovisi samo o uspješnom liječenju profesionalnog onkologa, kao i spremnosti pacijenata na borbu protiv stanica raka.

Vjerojatnost da će trajanje života za rak prostate 1 stupanj trajati više od pet godina iznosi 90%, približno isti postotak opstanka promatra se u sljedećoj fazi, ali samo ako primjenjujete učinkovito liječenje.

S ocjenom karcinoma prostate 2, očekivano trajanje života trajat će i nekoliko godina, s razinom 3 karcinoma prostate, prognozu je nešto gore, ali ipak, 45% bolesnika se riješi bolesti i još uvijek živi barem nekoliko godina. Čak i kod četvrtog razreda, 20% pacijenata ima priliku oporaviti se i živjeti.

Simptomi raka prostate

Unatoč činjenici da prve faze razvoja onkologije prostate nastavljaju bez ikakvih simptoma, ipak možete primijetiti neke znakove koji mogu učiniti čovjeka oprezan. Za većinu problema s prostatom mogu se primijetiti sljedeći simptomi:

  • česte poticanje na zahod;
  • mokrenje teško;
  • može se opaziti diskontinuitet ili nedovoljni tlak mlaza;
  • određena količina urina stalno ostaje u mjehuru zbog čega se može osjećati stabilno ispunjeno;
  • Ponekad se može primijetiti inkontinencija.

Pored tih zajedničkih mnogih bolesti prostate, karcinom prostate također prati:

  • hematurija, to jest prisutnost krvi u urinu, zbog čega tekućina može dobiti ružičastu boju;
  • teškim i neobjašnjivim gubitkom težine s istom prehranom i razinom vježbanja;
  • bol u prepona i kosti;
  • umor i neugodan osjećaj.

Ako se pojave ti simptomi, ne vrijedi čekati, potrebno je konzultirati liječnika jer je u najranijim fazama raka prostate prognoza preživljavanja vrlo pozitivna, bolest se učinkovito liječi i pacijenti još uvijek žive najmanje 5 godina.

Dijagnostičke metode

Dijagnoza bolesti uključuje cijeli niz mjera koje vam omogućuju precizno određivanje prisutnosti opasne bolesti, pozornicu na kojoj se trenutno razvija maligni proces, kao i predviđanja.

Osnovni dijagnostički postupci uključuju:

  • palpacija prostate, što je glavni način utvrđivanja prisutnosti velikih malignih neoplazmi;
  • TRUS prostate, u kojem je poseban senzor umetnut u pacijentov rektum, dopuštajući pažljivo proučavanje prostate;
  • test krvi za PSA razinu - specifični antigen prostate, koji treba provjeriti barem jednom svakih šest mjeseci;
  • biopsija, u kojoj se čestice organskih tkiva ispituju zbog prisutnosti malignih stanica.

Ti se pregledi moraju obaviti ne samo dijagnosticirati onkologiju, koja je već počela gnjaviti pacijenta, već i otkriti bolest u najranijim fazama. Ako primijetite tek početak pojave bolesti, možete je pobijediti, sve dok ne postane smrtonosna, u ovom slučaju očekivano trajanje života s rakom prostate značajno se povećava.

Također je važno zapamtiti da adenom prostate i raka nisu istovjetni, stoga nemojte misliti da dijagnoza "prostate razreda 3" ugrožava širenje metastaza i neposrednu smrt. Ipak, bez obzira na to koliko je benigni tumor, treba ga uvijek liječiti, pogotovo ako ima priliku pretvoriti se u maligni.

Liječenje raka prostate

Terapija treba odmah početi, čim se bolest otkrije, bez obzira na to kakav je stupanj razvoja. Samo integrirani pristup u liječenju raka pomoći će riješiti sve moguće posljedice i potpuno se oporaviti.

Karcinom prostate 3, poput onkologije razreda 2, obično se liječi na nekoliko načina:

  • operacija uklanjanja prostate;
  • terapija zračenjem;
  • liječenje hormonskim lijekovima.

Budući da postoji nekoliko metoda liječenja, razina 3 rak prostate može biti poražen koristeći sve metode zauzvrat i odabir najučinkovitiji jedan. Ako je terapija učinkovita, čak i kod raka prostate 3, očekivani vijek trajanja će se značajno povećati.

Operativna intervencija

Prije nego se dogovorite s operacijom, trebate se obratiti svom liječniku za kontraindikacije. Liječenje kirurškog zahvata karcinoma prostate 3 ne provodi se s:

  • Razine PSA veće od 20 ng / ml;
  • starost preko 80-85 godina;
  • neke bolesti srca dostupne.

Također, nema smisla izvršiti operaciju ako je prognoza preživljavanja manja od 10 godina. Radikalnom prostatektomijom, željezo se potpuno uklanja, a rez je načinjen na mjehuru ili između skrotuma i anusa. U 90% nakon uspješne operacije, nakon nekog vremena, normalna erektilna funkcija vraća se čovjeku.

Radioterapija

Ovom metodom liječenja, individualni pristup je vrlo važan, doza i vrsta samog ozračenja trebaju biti odabrani ovisno o dobi, općem stanju i obilježjima onkologije pacijenta. Obično se postupci provode par mjeseci pet puta tijekom svakog tjedna. Prije početka ozračenja, liječnik mora odrediti točnu lokaciju tumora. Ako su postupci uspješni, predviđanja su u većini slučajeva pozitivni.

Hormonalno liječenje

Budući da se tumor često javlja uslijed promjena u hormonskim razinama, često je potrebno propisati hormonske lijekove za prilagodbu razine androgena u tijelu. No, važno je zapamtiti da takva terapija ne može biti jedina metoda liječenja, ona samo može pomoći u poboljšanju učinkovitosti glavne terapije.

Zahvaljujući suvremenim metodama liječenja onkologije, odgovor na pitanje koliko karcinom prostate živi više nije zastrašujući. Glavna stvar za čovjeka je proći sve ispite na vrijeme, jer će pomoći u određivanju onkologije na samom početku svog razvoja i zaustaviti zloćudni proces u korijenu.

Ima li rak dojke kod muškaraca? Svake godine u Rusiji oko 50 tisuća ljudi obolijeva od karcinoma dojke. Oko 1-1,5% tih slučajeva javljaju se u raku kod jačeg spola. Rak u muškaraca se malo razlikuje od "ženskog" u agresivnosti, ali češće se nalazi u fazi 3 i 4. Muškarci obično obolijevaju u prosjeku i starosti.

Uzroci raka dojke

U muškaraca prsa su predstavljena malom količinom nerazvijenog žljezdanog tkiva, masnog tkiva i vezivnih vlakana. Pod utjecajem nepovoljnih unutarnjih i vanjskih faktora, atipične stanice mogu se pojaviti u mliječnim žlijezdama. Njihova struktura i fiziologija su vrlo različiti od norme. S vremenom, te stanice prolaze put progresije i postanu zloćudni.

Uzroci raka dojke kod muškaraca:

  • nepovoljna genetika;
  • hiperestrogenički od bilo koje etiologije;
  • napredna dob;
  • pretilosti;
  • loše navike (pušenje, ovisnost o alkoholu);
  • ponovljene ozljede prsnog koša;
  • izloženost zračenju;
  • rad u opasnim industrijama itd.

genetika

Važan čimbenik u pojavi raka dojke kod muškaraca jest nasljedstvo. Svaki peti pacijent s ovom dijagnozom ima relativno s sličnom patologijom. Znanstvenici su pokazali da BRCA2 mutacije igraju važnu ulogu u bolesti malignih tumora dojke.

Osim toga, jedna od genetskih bolesti, Klinefelterov sindrom, dovodi do onkologije s velikom vjerojatnošću. U bolesnika s tom patologijom u klasičnoj verziji postoji još jedan X kromosom (47, XXY). Takav skup gena povezan je s niskim razinama androgena, testisnom hipoplazijom, ginekomastijom. Kod muškaraca s dodatnim X kromosomom, postoji relativni hiperestrogenizam. Vjerojatno zbog toga što se razvija rak dojke.

hyperestrogenia

Višak ženskih spolnih steroida kod muškaraca nepovoljno utječe na žljezdano tkivo. Hiperestrogenizam se javlja zbog:

  • hipogonadizam (nedostatak testosterona);
  • bolesti jetre;
  • uzimanje određenih lijekova itd.

Zbog ženskih hormona, dojka se hipertrofira razvojem istinske ginekomastije. Tijekom vremena, atipija se može pojaviti u žljezdanom tkivu koji se pojavljuje.

Faktor dobi

Što je stariji čovjek, to je veći rizik od raka dojke. Većina bolesnika pati u patologiji u starijoj dobi.

Uzroci visokog rizika od bolesti u ovoj skupini bolesnika:

  • nedostatak testosterona zbog andropause;
  • visoka učestalost metaboličkih poremećaja (dijabetes, itd.);
  • nakupljanje nepovoljnih čimbenika.

gojaznost

Prekomjerna težina kod muškaraca povezana je s hiperestrogenozom. Većina androgena transformirana je u masnom tkivu u ženske spolne hormone. Što je veći indeks tjelesne mase i veličina struka, to se češće razvija onkologija.

Loše navike

Alkohol ima snažan negativni učinak na tkivo jetre. Alkoholizam prirodno dovodi do ciroze. Poremećaji u jetri također se očituju aktivacijom konverzije androgena u estrogene u hepatocitima. Osim toga, neka alkoholna pića (pivo) sadrže analoge ženskih spolnih steroida, koji izravno utječu na žljezdano tkivo.

Unijeti normalnu hormonsku ravnotežu i opojne tvari. Na primjer, opioidi, hašiš, marihuana uzrokuju uporni hiperestrogenizam.

Ostali čimbenici

Ozljede prsnog koša u žlijezdama dovode do upale. Ovaj proces karakterizira hiperemija, lokalna akumulacija imunih stanica i promjene u sastavu tekućine tkiva. Kronična upala je faktor rizika za onkologiju.

Zračenje i izlaganje opasnim radnim uvjetima utječu na genom stanice. Mutacije se javljaju u tkivima. Ako su takve atipične stanice sačuvane i ne uništene imunitetom, onda se pojavljuje onkološki tumor.

Simptomi raka dojke kod muškaraca

Sl. 1 - Simptomi raka dojke kod muškaraca.

Simptomi bolesti kod muškaraca mogu se otkriti vrlo rano. Na području prsnog koša, predstavnici jačeg spola nemaju veliku količinu mekog tkiva. Tumor može biti vidljiv u oku ili opipljiv, čak i kod malih dimenzija. Ali, nažalost, ni muškarci ni liječnici obično nemaju budnost oko ovog oblika raka. Stoga, sa svim mogućnostima rane dijagnoze, onkologija se češće nalazi u kasnoj fazi.

Simptomi bolesti kod muškaraca:

  • neoplazma u prsima (obično ispod areole);
  • povlačenje bradavica;
  • srušena areola kože;
  • Ulceracija kože;
  • ljuštenje;
  • crvenilo kože;
  • iscjedak iz bradavica;
  • povećanje aksilarnih limfnih čvorova.

Tumor na dodir može biti heterogen, lemljenje u okolna tkiva. Obično je neoplazma na palpaciji bezbolna.

Dijagnoza bolesti

Rak može otkriti liječnik bilo koje specijalnosti. U većini slučajeva s simptomima bolesti, pacijenti dolaze do terapeuta ili kirurga. Kako bi se razjasnila dijagnoza, potrebno je pregledati onkolog na dojci.

Sveobuhvatna anketa uključuje:

  • inspekcija;
  • sondiranje mliječnih žlijezda i lokalnih limfnih čvorova;
  • radiografija (mamografija);
  • Ultrazvuk dojke;
  • tomografija (CT, MRI);
  • biopsija aspirata;
  • proučavanje iscjedka iz bradavice do atipija;
  • proučavanje atipija ispuštene iz ulkusa;
  • hormonalni profil;
  • tumorskih markera (Ca-15-3, BRCA, REA).

Obrasci i faze raka dojke

Na temelju rezultata dijagnoze ustanovljena je točna dijagnoza, uključujući oblik i stadij onkologije.

Glavne vrste raka kod muškaraca:

  • duktalni karcinom neinvazivno;
  • infiltrativni ductalni karcinom;
  • infiltrativni rak lobularnog karcinoma;
  • Pagetov rak;
  • edematous infiltrativna neoplazma.

Tablica 1 - Faze raka dojke.

Liječenje raka dojke kod muškaraca

Pacijenti s karcinomom dojke dobivaju radikalno i konzervativno liječenje. Najčešće muškarac treba složeni učinak na onkološki proces.

Koriste se slijedeće metode:

  • kirurgija;
  • terapija zračenjem;
  • liječenje kemoterapijom;
  • hormonska terapija.

Ako se rak otkriva u ranoj fazi (0 ili 1), potrebno je kirurško liječenje. Ako je moguće ukloniti sve žljezdano tkivo, tada se u većini slučajeva ne preporučuje daljnje liječenje. Prema rezultatima histologije, kemoterapija se ponekad propisuje (ako je tumor vrlo agresivan). Ako se zadrži dio mliječne žlijezde, pacijentu se dodatno daje terapija zračenjem.

Liječenje stadija 2 i 3 raka dojke kod muškaraca kombinira operaciju, zračenje, hormonsku terapiju i kemoterapiju (ako postoje metastaze u limfnim čvorovima).

Ako se pacijentu dijagnosticira faza 4, kombinacija kemoterapije i hormonalnih lijekova prvo dolazi u režim liječenja.

Kirurško liječenje

Kod muškaraca poželjno je radikalno uklanjanje svih žljezdanog tkiva (mastectomija).

Sl. 2 - Radikalno uklanjanje dojke kod muškaraca.

  • jednostavna (uklanjanje žljezdanog tkiva, bradavica);
  • radikalna modifikacija (uklanjanje žljezdanog tkiva, bradavica, regionalni limfni čvorovi);
  • radikal (uklanjanje žljezdanog tkiva, bradavica, regionalnih limfnih čvorova, velikih i / ili malih prsnih mišića).

Operacije očuvanja organa preporučuju se vrlo rijetko i samo u najranijim fazama procesa.

Radioterapija

Radioterapija se obično propisuje nakon operacije očuvanja organa ili radikalnog liječenja tumora stupnja 2-4.

  • daljinski;
  • unutrašnjost;
  • u kombinaciji.

Glavna metoda liječenja je udaljena. To uključuje izlaganje izvana. Utjecaj je na području dojke i drugih dijelova prsa.

kemoterapija

Kemoterapijska sredstva propisana su pacijentima s agresivnim tumorima bilo kojih faza. U nekim slučajevima, ovaj efekt mora biti napušten (u slučaju ozbiljnog stanja pacijenta). Kemoterapijski lijekovi blokiraju rast i reprodukciju stanica raka unutar same neoplazme i metastaza.

  • kemoterapija kao glavna metoda (u fazi 3-4);
  • neoadjuvant (u pripremi za radikalni tretman);
  • adjuvans (za uništavanje metastaza).

Progresivna kemoterapija je sredstvo ciljane (ciljane) terapije. Imaju manje nuspojava i bolji profil sigurnosti. Uspješni primjeri takvih lijekova su Trastuzumab, Pertuzumab, Lapatinib.

Hormonalno liječenje

Oko 90% tumora dojke kod muškaraca je osjetljivo na estrogen i / ili progesteron. Takvi tumori reagiraju na uporabu hormonskih sredstava.

Nanesite sljedeće lijekove:

  • antiestrogeni (blokovi estrogenskih receptora), na primjer - Tamoxifen;
  • inhibitori aromataze (smanjiti razinu estrogena, inhibirati konverziju androgena u estrogene), na primjer - Arimidex;
  • Faktori koji oslobađaju LH (luteinizirajući hormonski inhibitori, smanjuju razinu androgena), na primjer, Zoladex;
  • sintetski derivati ​​progesterona (natječu se za receptore na razini tumorskih stanica), na primjer - Megestrol.

Endokrinolog Cvetkova I.G.

Liječenje folikularnih karcinoma prostate

Mnogi ljudi, nakon što su čuli dijagnozu raka prostate, počinju proučavati popularne metode liječenja ove bolesti. Naravno, narodni lijekovi bitni su dodatak osnovnom medicinskom tretmanu tolikih bolesti.

Stoga, danas, u liječenju raka prostate bilo kojeg stupnja, čak i stručnjaci preporučuju korištenje tradicionalnih metoda za ublažavanje stanja pacijenta.

Osjetljiva biljna medicina

Vrlo široka popularna metoda, koja se masivno koristi u liječenju raka prostate - to je liječenje uz pomoć biljnih lijekova. Očitaje ove bolesti često su povezane s povećanjem produkcije testosterona. Stoga se liječenje odnosi na upotrebu onih biljaka koje uključuju sličan element ženskog hormona, estrogena.

To je zbog korištenja raznih naknada sa sadržajem kopriva, cvjetova kamilice i kalendula, pilećeg bilja, listova lješnjaka i plantaža. Ove biljke pokazuju ne samo estrogensku aktivnost, već i imunostimulirajući učinak.

  • Androgeno djelovanje je vrlo važno u liječenju raka prostate, zbog toga bi se u pristojbi trebalo uključiti travnjaci, trbuščić i modrica.
  • Upotreba vodenih tinktura ljekovitog bilja i tinktura na alkohol, najčešće se javlja u liječenju malignih tumora prostate. Za infuzije ili dekocije karakteristično obilježje dobre apsorpcije, s rezultatom da njihovo djelovanje se očituje ne samo brzo, ali i snažno. Ali ako tinkture vode zahtijevaju svakodnevnu pripremu, tinkture alkohola mogu se dugo pohraniti jer se uzimaju u nekoliko kapi koje se razrjeđuju vodom.

Karakteristična značajka stanica raka je da su u stanju apsorbirati otrov. Stoga, ako je maligni tumor zasićen otrovom, onda zaustavlja njegov rast i neko vrijeme pacijent neće osjetiti bolest.

To je zbog učinkovitosti liječenja raka prostate, čak i do posljednjeg stupnja uz pomoć otrovnih biljaka.

  • Korištenje infuzije vode od crne breze gljiva ili chaga postiže se stimuliranjem proizvodnje tih tvari koje uspješno bore protiv stanica raka.
  • Tinktura alkohola crvene gljive nije samo antitumorsko sredstvo, već i prirodni antibiotik i analgetik.
  • Ekstrakt pripremljen od svježih cvatova hemlocka, kao i tinktura na alkoholu iz sjemena ove biljke, vrlo su popularni u liječenju raka prostate.
  • Čak i uz napredni stupanj raka prostate preporučuje se alkoholna tinktura aconitnog korijena. Ne samo da djeluje vrlo snažno i brzo, već se i nakuplja u krvi, što je vrlo važno tijekom liječenja.

Stručnjaci su uočili učinkovite rezultate nakon liječenja raka prostate s otrovnim biljkama, čak iu posljednjoj fazi bolesti.

Vrlo često je počelo koristiti tinkture iz nekoliko takvih biljaka. No istodobno su potrebni krajnji oprez i individualni pristup, i to samo stručnjak može pružiti.

Učinkovitost terapije s drugim metodama

Za uništavanje malignih tumorskih stanica, velika je uloga dodijeljena ljudskom imunološkom sustavu. Razvoj bolesti često se pojavljuje u slučajevima gdje tijelo ne može odoljeti. Ali mnogi lijekovi često smanjuju imunološki sustav. Stoga, za poboljšanje imunološke obrane uvijek se preporučuje usvajanje narodnih lijekova.

Pacijenti raka uvijek trebaju promijeniti svoju prehranu.

  • Prije svega, morate ograničiti potrošnju masne hrane, umjesto toga koristiti hranu bogatu selenom, cinkom, vitaminima A, E, kao i grupi B.
  • Među proteinskim namirnicama treba obratiti posebnu pozornost na pileće meso, jaja, mliječne proizvode, mahunarke, bijelo meso ribe.
  • Postoje ljudi koji smatraju glad kao jedan od načina za borbu protiv bolesti. Ali iako se vjeruje da kada osoba odbija jesti, jedan od izvora energije su stanice raka, mnogi se protive tom metodu. Da, došlo je do slučajeva učinkovitosti nakon takve metode, ali ne treba zaboraviti da se tijekom gladovanja količina hranjivih tvari u tijelu smanjuje, zbog čega i mišići i druga tkiva tijela pate.

Jedan od uzroka raka prostate je loše stanje urogenitalnog sustava i crijeva.

Stoga, vrlo često s ovom bolešću, stručnjaci preporučuju podupiranje tijela, podizanje zaštitnih svojstava uz pomoć sokova.

  • Sok od repe ima antitumorski učinak, potrebno je piti 120 grama prije jela, 5 puta tijekom dana. Svježi sok može se konzumirati samo 2 sata nakon soka.
  • Sok od mrkve je također široko korišten u borbi protiv raka prostate. Tijekom dana poželjno je piti 0,5 litara - 3,0 litre. Dobar učinak može se postići dodavanjem jednog dijela špinata na dva dijela soka od mrkve.
  • Kalin i sok od bundeve također imaju antitumorski učinak. Na preporuku liječnika, za rak prostate, sokovi s takvim djelovanjem koriste se u kombinaciji s nekoliko sokova po dozi.

Dobar učinak u liječenju raka prostate može se dobiti pomoću mikroklijena pripremljenih od ljekovitog bilja. U termi se ulijeva 10 grama mješavine pripremljene od jednakih dijelova matice, plantaže, origana i bora. Nakon toga smjesa se izlije u kipuću vodu u količini od 250 grama. Nakon nekoliko sati, infuzija se filtrira i doda se neki med. Microclysters učiniti samo noću s malom štrcaljkom.

Uz pomoć rektalnih supozitorija načinjenih od ljekovitih sastojaka postiže se učinkovita apsorpcija u prostatu.

  • Korištenje svijeća s ichthyol je vrlo popularan. Pomažu poboljšanju cirkulacije krvi, ublažavanju boli i antispazmatičnih sindroma, upalnom procesu, kao i poboljšanju funkcije oporavka.
  • Svijeće s propolijom također imaju slična svojstva.
  • Dobar terapeutski učinak postiže se uz pomoć svijeća, koje uključuju morsku prašinu, indometacin ili prostatilen.

Prednosti koje potvrđuju recenzije

Tradicionalne metode liječenja značajno se razlikuju od medicinskih metoda. Naravno, svaki ima svoje prednosti i nedostatke.

Uostalom, narodni recepti imaju takva pojedinačna svojstva:

  • dostupnost i učinkovitost;
  • prijateljski okoliš i sigurnost;
  • bez nuspojava i kontraindikacija.

S takvim receptima, ljudi su stoljećima mogli izliječiti razne bolesti pa njihova ispravna uporaba pomaže mnogim ljudima u naše vrijeme. Naravno, često s rakom prostate mora se posvetiti operaciji. No, karcinom prostate pojavljuje se najčešće u starijoj dobi kada postoji nekoliko kontraindikacija za oba lijeka i kirurško liječenje.

Iz određenih razloga, ponekad maligni tumor prostate, bez obzira na stupanj, tretira se samo uz pomoć narodnih lijekova. Naravno, s najrazličitijim postupkom, potrebno je dati prednost zdravom načinu života, s kojim su loše navike nespojive, morate vjerovati u oporavak.

Mnogi psiholozi kažu da se ljudske misli materijaliziraju. Stoga, ako je osoba angažirana u autogenoj obuci i meditaciji, ojačat će njegovu psihu i popularne recepte kako bi djelovali na bolest, a često se oporavak javlja i kod 4 stupnja raka.

Mnogi ljudi pišu svoje recepte u recenzije kako bi pomogli svojim "prijateljima" u nesreći.

Potpuno je opisao kako je pripremio sok od kuhane repe, što mu je pomoglo da pobije raka prostate od 1 stupnja.

Rekla je da je njezin otac uzima sok od repe s biljnim infuzijama. Rezultat je pogodio čak i liječnika - u kratkom vremenu, maligni tumor razreda 2 bio je prepolovljen. Stoga, čovjek ne smeta ponoviti takav tretman s tim agentima.

Vasily, 52 godine.

On piše da je operiran prije 4 godine, ali su negativni simptomi ostali. Kad je počeo uzimati biljne infuzije i alkoholne tinkture, gotovo se sve vratilo u normalu.

Da, rak prostate kod muškaraca je česta bolest, ali ga možete pobijediti! Potrebno je uložiti sve napore i ispuniti sve potrebne uvjete, a oporavak će doći.