Search

Radikalne recenzije prostatectomije

Odlučio sam podijeliti svoju priču, možda će netko doći u ruci, bilo je dobro, žena, ljubavnica i vrlo dobra moć, a 2012. godine dobio sam strašnu dijagnozu, rak prostate, imao sam sreću prvu fazu. Savjetujem da zaboravim na seksualni život, a da nisam odustao, pio Cialis 10 mjeseci pola dana u pola pilule kako bih spriječio kavernoznu fibrozu. Zahvaljujući svojoj ljubavnici, ona me nije bježala u ovom teškom razdoblju. A onda i godinu i pol nakon strašne operacije, zahvaljujući velikim dijelom mojim ženama, uspjela sam izvesti punopravni seksualni čin, koji je sada bio tek u potpunosti oporavljen, dvije i pol godine nakon operacije, Da, koristio sam izvorni sial, sada sam 55 godina i sve je ponovno postalo u redu, mogu se seksati svaki dan. Muškarci, ako netko ima takvu nevolju, nemoj odustati, sve je u našim rukama iu rukama naših djevojaka.

Važnost radikalne prostatectomije u suvremenoj medicinskoj praksi za liječenje raka prostate znatno se povećala posljednjih godina. Nove metode kirurške intervencije, poput laparoskopije i endoskopije, dovele su cijelu urološku praksu na novu kvalitativnu razinu. Suvremene tehnologije kirurške intervencije ne samo da pokazuju izvrsne rezultate same operacije, nego također omogućuju značajno smanjenje svojih negativnih posljedica i izbjegavanje ponavljanja bolesti. Radikalna prostatektomija: indikacije, tijek operacije, potrebno razdoblje oporavka nakon intervencije, moguće posljedice i komplikacije.

Tehnologija nošenja

Radikalna prostatektomija se izvodi samo u slučajevima kada se rak ne proteže izvan prostate. Ako se metastaze šire na druge organe, najčešće u kosti zdjelice i kralježnice, takva radikalna intervencija nije poželjna. Starost pacijenta značajno utječe na izbor liječenja raka prostate, dok starci liječnici ne preporučuju operaciju. Ako muškarac nema druge kronične bolesti u kojima je radikalna prostatektomija kontraindicirana, pitanje je kako se liječenje rješava: to je laparoskopska radikalna prostatektomija i prostatectomija radikalne prostatectomije. Razmotriti značajke ovih metoda kirurškog zahvata, njihove prednosti i nedostatke. Prosječna cijena intervencije varira od 120.000 do 170.000 rubalja, a trošak u velikoj mjeri određuje tečaj i komplikacije tijekom postupka.

U modernoj onkoloških operacija, laparoskopska radikalna prostatektomija je "zlatni standard" za manipulaciju prostatu, budući da se provodi s minimalnim prodorom u unutarnje organe, a vrijeme oporavka traje manje. Indikacije za prostatectomiju laparoskopske radikale su: lokalizirani tumor prostate, veličina prostate ne više od 80 cm3.

Tijek radikalne kirurgije počinje s tri sitna ureza u trbušnoj šupljini, u koju se uvodi mješavina plina, a nakon nekog vremena endoskop opremljen manipulatorima i mikrokameri. Zahvaljujući takvim tehnologijama vizualizira tijek postupka, kirurg može pratiti na monitoru sve manipulacije i promjene u abdominalnoj šupljini pacijenta. Kirurška intervencija se provodi pomoću ultrazvučnog noža, koji je u stanju smanjiti gubitak krvi i ukazati na tkivo prostate. Cijeli tijek radikalne operacije izvodi se pod općom anestezijom, ali se može koristiti epiduralna anestezija, norma operacije 2,5-3 sata. Nakon završetka operacije, pacijent se umetne u kateter, koji se obično uklanja šestoga dana nakon postupka. U laparoskopskoj radikalnoj prostatektomi, moderne klinike koriste robotsku tehnologiju, kao što je operativni kompleks Da Vinci, koji je dobio vrlo dobre recenzije od liječnika i pacijenata.

Laparoskopska radikalna prostatektomija izvodi se uz minimalnu penetraciju.

Nedvojbena prednost takve operativne tehnologije je očuvanje živčanih završetaka, tako da kirurške intervencije živci odgovorni za uriniranje nisu oštećeni. Također, takav tretman u većini slučajeva dovodi do očuvanja erektilne funkcije i omogućuje normalni seks, tj. Kvaliteta života čovjeka ne smanjuje, oporavak se događa mnogo brže. Dodatne prednosti ove vrste intervencije uključuju činjenicu da nakon toga pacijentu nije potreban dugotrajni boravak u bolnici, a ponekad nakon laparoskopije sljedeći dan dopušta se napustiti kliniku.

Međutim, unatoč high-tech, to je još uvijek kirurška intervencija, tako da su neki rizici:

  1. U postoperativnom razdoblju nakon radikalne prostatectomije moguće je krvarenje.
  2. Uz nepravilno odabranu medicinsku podršku operacije, moguće je i zaraze.
  3. U nekim slučajevima, nakon intervencije postoji rizik od urinarne inkontinencije.
  4. Radioterapija propisana nakon operacije može imati dodatne negativne učinke.
  5. Impotencija, u kojoj je normalan seks nemoguć.
  6. Nakon intervencije pacijentu može biti dodijeljena invalidnost.

Međutim, općenito, s laparoskopskom prostatektomijom broj komplikacija je mnogo manji nego kod drugih metoda kirurške intervencije.

Radikalna retropubična prostatektomija kao metoda kirurške intervencije za rak prostate razvijena je 1947. godine, ali se u modernoj medicini koristi relativno rijetko zbog velikog broja postoperativnih komplikacija, što uključuje:

  1. Pojava tijekom i nakon postupka krvarenja.
  2. Problemi s vesikouretralnom anastomozom.
  3. Inkontinencija urina u postoperativnom razdoblju.
  4. Problemi erektilne disfunkcije.
  5. Česti ponavljanje bolesti.

Ova metoda se rijetko koristi zbog velikog broja postoperativnih komplikacija.

Naknadni znanstveni razvoj omogućio je mnoge načine da se minimiziraju negativni učinci ove vrste intervencije, ali u suvremenoj medicini primjenjuju se samo s jasnim indikacijama: prostata je značajno povećana veličina, potreba za izrezivanjem regionalnih limfnih čvorova i procjena limfnih čvorova zdjelice. Potez ima nekoliko potrebnih koraka:

  1. Liječenje dorsalnog venskog kompleksa.
  2. Mobiliziranje vrha i rhabdosfinktora uretre.
  3. Izolacija neurovaskularnih snopova.
  4. Sjecište bočnih nogu prostate.
  5. Disekcija sjemenih vezikula.
  6. Ispuštanje vrata mjehura.
  7. Stvaranje anastomoze između uretre i mokraćnog mjehura.

Norma za trajanje intervencije prostatectomy je 2,5-3 sata. Taj postupak je tehnički težak, nakon što se mogu pojaviti određene komplikacije, stupanj očitovanja ovisi o nekoliko čimbenika:

  • Razina vještine kirurga.
  • Starost pacijenta.
  • Stadij bolesti.
  • Tehnika prostatectomije.

Tijekom postupka potrebno je provesti brzu histologiju uklonjenih limfnih čvorova, kao i istražiti rubove resekcije, kako bi se osiguralo potpuno uklanjanje tumora i sprečavanje ponovnog pojavljivanja bolesti. Nakon operacije pacijentu se mora dati terapija zračenjem.

Ponekad tumor mora biti uklonjen s mjehura.

Uz prostatectomiju u onroloobojnoj praksi, često je potrebno posegnuti za ovakvim kirurškim zahvatom, kao cistoprostatektomijom, kada istodobno morate ukloniti prostatu koja je zahvaćena tumorom zajedno s mokraćnim mjehurom. Cistrostatektomija se smatra jednim od najtežih na onkološkoj praksi. Nakon takve operacije, pacijent može razviti invaliditet pa pacijent ne treba samo medicinsku već i psihološku obuku.

Osim toga, postoperativna terapija je također povezana s mnogim poteškoćama, od kojih je glavni mogući ponavljanje bolesti. Tijek operacije podrazumijeva stvaranje novog mokraćnog mjehura u pacijenta nakon resekcije i njegove veze s uretera. Nakon uspješnog liječenja, funkcije mokrenja u bolesnika su obnovljene, mogu regulirati proces odljeva urina. Odabir kirurške metode odlučuje urolist zajedno s pacijentom.

Rizici i komplikacije

Glavni rizici koji mogu uzrokovati radikalnu prostatektomiju su:

  • Krvarenje tijekom postupka ili u postoperativnom razdoblju. Ova komplikacija zahtijeva transfuziju krvi, što zauzvrat može dovesti do toga da pacijent postane zaražen hepatitisom, HIV-om i drugim bolestima.
  • Tijekom liječenja postoji opasnost od oštećenja rektuma, što može zahtijevati dodatnu operaciju.
  • Može se oštetiti obrambeni živac, što dovodi do potrebe za dodatnom terapijom u postoperativnom razdoblju.
  • Nakon operacije, pacijent može imati urinarnu inkontinenciju, može potrajati cijelu godinu za vraćanje ove funkcije.
  • Postoji svibanj biti kršenje erektilne funkcije, što je nemoguće imati seks s seksualnim partnerom. Obnova ove funkcije je najvažniji korak u rehabilitaciji pacijenta.
  • Rijetka, ali moguća, komplikacija je akumulacija u tkivima velike količine limfne tekućine i stvaranje limfocita u kapsulama (limfocel). Terapija limfocela je dugotrajna drenaža limfnog toka.
  • Moguće ponavljanje bolesti.

Pri radu, uvijek postoji rizik od krvarenja, kako tijekom operacije tako iu postoperativnom razdoblju.

Invaliditet nakon radikalne prostatectomije uspostavlja se ovisno o sposobnosti pacijenta da radi.

Za praćenje stanja pacijenata u postoperativnom razdoblju treba pratiti razinu PSA u krvi. PSA nakon radikalne prostatectomije (pokazatelji u analizi) se smanjuje na minimalne vrijednosti u razdoblju jednakom mjesecu nakon operacije, ako se to ne dogodi ili se u roku od šest mjeseci zapaža njegovo povećanje, onda je moguć povratak bolesti ili razvoj metastaza. Razina PSA nakon radikalne prostatectomije je 0,2 ng / ml.

Nažalost, ova tehnologija liječenja često dovodi do nemogućnosti da muškarci imaju normalni seks zbog oštećene erektilne funkcije i gubitka reproduktivne sposobnosti, unatoč tome što bi se ponudila dodatna terapija. Međutim, ako je tumor bio ograničen na van prostate, a živci koji su bili odgovorni za erekciju nisu bili oštećeni tijekom operacije, pacijent ima svaku mogućnost seksanja s seksualnim partnerom nakon završetka rehabilitacije.

Klinički kriteriji odabira

Pri odabiru klinike za radikalnu prostatectomiju za većinu bolesnika, glavni kriteriji su cijena postupka i povratne informacije o tome. Liječnici, međutim, savjetuju da ove faktore ne određuju razinu bolnice, već da posvećuju posebnu pozornost pitanjima postoperativne terapije. Otvorenom metodom, pacijent provede u bolnici 2-3 tjedna, tijekom tog razdoblja bolesniku se obično daje terapija zračenjem. Pacijentica prije takve radikalne operacije treba saznati hoće li postoperativna radioterapija biti provedena na klinici i koja je razina sposobnosti radioterapista. Osim toga, rehabilitacija u postoperativnom razdoblju zahtijeva niz laboratorijskih testova: potrebno je periodično provoditi biokemijski krvni test, pratiti dinamiku PSA, itd. Stoga je prisustvo dobro opremljenog laboratorija u klinici neophodno. Sva ta pitanja trebala bi biti odgovorena tijekom odabira bolničkog odjela za operaciju, zbog čega treba pregledati preglede o klinici na Internetu, a također saznati više o uvjetima bolnice prije operacije i tijekom postoperativnog razdoblja. Cijena takve intervencije počinje od 120.000 rubalja i više u različitim klinikama i regijama.

Sada liječnici mogu sa sigurnošću razgovarati o sigurnosti ove tehnologije za pacijente. Ovo je učinkovita metoda liječenja kada konzervativna terapija više ne daje rezultate. Pregledi pacijenata o djelovanju radikalne prostatectomije na njihovo zdravlje vrlo su pozitivni. Osim toga, invalidnost, koju se svi pacijenti toliko boje, uopće nije nužno nakon takvog liječenja.

Dobro došli! Zainteresirani su za pitanje - tko je ikada odlučio ukloniti prostatu prostatom. Već sam očajna zbog palačinke, a neplodnost i urinarna inkontinencija nekako se uopće ne plaše. Obično sam iz ovog stanja, ne mogu raditi. Mislim da bi bilo bolje hodati u pelene, ali ne mučiti. U medicinskim krugovima vjeruje se da nije učinkovit. Zainteresirani ste za pitanje - može li se doista ozlijediti nakon uklanjanja? Ja osobno pijem cijelo vrijeme, nikad želju za mokrenjem prolazi - to samo čini vam nešto posve bezvrijedno. Potrebno je raditi i hraniti obitelj, ne znam kako to učiniti s tako žilavim. Nakon sutra idem u neurolog, možda se i smiriti. Tko još ima tu ideju? ili sam ja jedini? Bilo je 4 urologa - dijagnoza kao i uvijek CPPS, Hron cistitis. Bilo bi bolje da je pas umro od nebudu. Općenito, pitanje - tko je prakticirao radikalne metode liječenja?

Radikalna prostatektomija i njezine posljedice (s cijenama i recenzijama)

Važnost radikalne prostatectomije u suvremenoj medicinskoj praksi za liječenje raka prostate znatno se povećala posljednjih godina. Nove metode kirurške intervencije, poput laparoskopije i endoskopije, dovele su cijelu urološku praksu na novu kvalitativnu razinu. Suvremene tehnologije kirurške intervencije ne samo da pokazuju izvrsne rezultate same operacije, nego također omogućuju značajno smanjenje svojih negativnih posljedica i izbjegavanje ponavljanja bolesti. Radikalna prostatektomija: indikacije, tijek operacije, potrebno razdoblje oporavka nakon intervencije, moguće posljedice i komplikacije.

Tehnologija nošenja

Radikalna prostatektomija se izvodi samo u slučajevima kada se rak ne proteže izvan prostate. Ako se metastaze šire na druge organe, najčešće u kosti zdjelice i kralježnice, takva radikalna intervencija nije poželjna. Starost pacijenta značajno utječe na izbor liječenja raka prostate, dok starci liječnici ne preporučuju operaciju. Ako muškarac nema druge kronične bolesti u kojima je radikalna prostatektomija kontraindicirana, pitanje je kako se liječenje rješava: to je laparoskopska radikalna prostatektomija i prostatectomija radikalne prostatectomije. Razmotriti značajke ovih metoda kirurškog zahvata, njihove prednosti i nedostatke. Prosječna cijena intervencije varira od 120.000 do 170.000 rubalja, a trošak u velikoj mjeri određuje tečaj i komplikacije tijekom postupka.

U modernoj onkoloških operacija, laparoskopska radikalna prostatektomija je "zlatni standard" za manipulaciju prostatu, budući da se provodi s minimalnim prodorom u unutarnje organe, a vrijeme oporavka traje manje. Indikacije za prostatectomiju laparoskopske radikale su: lokalizirani tumor prostate, veličina prostate ne više od 80 cm3.

Tijek radikalne kirurgije počinje s tri sitna ureza u trbušnoj šupljini, u koju se uvodi mješavina plina, a nakon nekog vremena endoskop opremljen manipulatorima i mikrokameri. Zahvaljujući takvim tehnologijama vizualizira tijek postupka, kirurg može pratiti na monitoru sve manipulacije i promjene u abdominalnoj šupljini pacijenta. Kirurška intervencija se provodi pomoću ultrazvučnog noža, koji je u stanju smanjiti gubitak krvi i ukazati na tkivo prostate. Cijeli tijek radikalne operacije izvodi se pod općom anestezijom, ali se može koristiti epiduralna anestezija, norma operacije 2,5-3 sata. Nakon završetka operacije, pacijent se umetne u kateter, koji se obično uklanja šestoga dana nakon postupka. U laparoskopskoj radikalnoj prostatektomi, moderne klinike koriste robotsku tehnologiju, kao što je operativni kompleks Da Vinci, koji je dobio vrlo dobre recenzije od liječnika i pacijenata.

Laparoskopska radikalna prostatektomija izvodi se uz minimalnu penetraciju.

Nedvojbena prednost takve operativne tehnologije je očuvanje živčanih završetaka, tako da kirurške intervencije živci odgovorni za uriniranje nisu oštećeni. Također, takav tretman u većini slučajeva dovodi do očuvanja erektilne funkcije i omogućuje normalni seks, tj. Kvaliteta života čovjeka ne smanjuje, oporavak se događa mnogo brže. Dodatne prednosti ove vrste intervencije uključuju činjenicu da nakon toga pacijentu nije potreban dugotrajni boravak u bolnici, a ponekad nakon laparoskopije sljedeći dan dopušta se napustiti kliniku.

Međutim, unatoč high-tech, to je još uvijek kirurška intervencija, tako da su neki rizici:

  1. U postoperativnom razdoblju nakon radikalne prostatectomije moguće je krvarenje.
  2. Uz nepravilno odabranu medicinsku podršku operacije, moguće je i zaraze.
  3. U nekim slučajevima, nakon intervencije postoji rizik od urinarne inkontinencije.
  4. Radioterapija propisana nakon operacije može imati dodatne negativne učinke.
  5. Impotencija, u kojoj je normalan seks nemoguć.
  6. Nakon intervencije pacijentu može biti dodijeljena invalidnost.

Međutim, općenito, s laparoskopskom prostatektomijom broj komplikacija je mnogo manji nego kod drugih metoda kirurške intervencije.

Radikalna retropubična prostatektomija kao metoda kirurške intervencije za rak prostate razvijena je 1947. godine, ali se u modernoj medicini koristi relativno rijetko zbog velikog broja postoperativnih komplikacija, što uključuje:

  1. Pojava tijekom i nakon postupka krvarenja.
  2. Problemi s vesikouretralnom anastomozom.
  3. Inkontinencija urina u postoperativnom razdoblju.
  4. Problemi erektilne disfunkcije.
  5. Česti ponavljanje bolesti.

Ova metoda se rijetko koristi zbog velikog broja postoperativnih komplikacija.

Naknadni znanstveni razvoj omogućio je mnoge načine da se minimiziraju negativni učinci ove vrste intervencije, ali u suvremenoj medicini primjenjuju se samo s jasnim indikacijama: prostata je značajno povećana veličina, potreba za izrezivanjem regionalnih limfnih čvorova i procjena limfnih čvorova zdjelice. Potez ima nekoliko potrebnih koraka:

  1. Liječenje dorsalnog venskog kompleksa.
  2. Mobiliziranje vrha i rhabdosfinktora uretre.
  3. Izolacija neurovaskularnih snopova.
  4. Sjecište bočnih nogu prostate.
  5. Disekcija sjemenih vezikula.
  6. Ispuštanje vrata mjehura.
  7. Stvaranje anastomoze između uretre i mokraćnog mjehura.

Norma za trajanje intervencije prostatectomy je 2,5-3 sata. Taj postupak je tehnički težak, nakon što se mogu pojaviti određene komplikacije, stupanj očitovanja ovisi o nekoliko čimbenika:

  • Razina vještine kirurga.
  • Starost pacijenta.
  • Stadij bolesti.
  • Tehnika prostatectomije.

Tijekom postupka potrebno je provesti brzu histologiju uklonjenih limfnih čvorova, kao i istražiti rubove resekcije, kako bi se osiguralo potpuno uklanjanje tumora i sprečavanje ponovnog pojavljivanja bolesti. Nakon operacije pacijentu se mora dati terapija zračenjem.

Ponekad tumor mora biti uklonjen s mjehura.

Uz prostatectomiju u onroloobojnoj praksi, često je potrebno posegnuti za ovakvim kirurškim zahvatom, kao cistoprostatektomijom, kada istodobno morate ukloniti prostatu koja je zahvaćena tumorom zajedno s mokraćnim mjehurom. Cistrostatektomija se smatra jednim od najtežih na onkološkoj praksi. Nakon takve operacije, pacijent može razviti invaliditet pa pacijent ne treba samo medicinsku već i psihološku obuku.

Osim toga, postoperativna terapija je također povezana s mnogim poteškoćama, od kojih je glavni mogući ponavljanje bolesti. Tijek operacije podrazumijeva stvaranje novog mokraćnog mjehura u pacijenta nakon resekcije i njegove veze s uretera. Nakon uspješnog liječenja, funkcije mokrenja u bolesnika su obnovljene, mogu regulirati proces odljeva urina. Odabir kirurške metode odlučuje urolist zajedno s pacijentom.

Rizici i komplikacije

Glavni rizici koji mogu uzrokovati radikalnu prostatektomiju su:

  • Krvarenje tijekom postupka ili u postoperativnom razdoblju. Ova komplikacija zahtijeva transfuziju krvi, što zauzvrat može dovesti do toga da pacijent postane zaražen hepatitisom, HIV-om i drugim bolestima.
  • Tijekom liječenja postoji opasnost od oštećenja rektuma, što može zahtijevati dodatnu operaciju.
  • Može se oštetiti obrambeni živac, što dovodi do potrebe za dodatnom terapijom u postoperativnom razdoblju.
  • Nakon operacije, pacijent može imati urinarnu inkontinenciju, može potrajati cijelu godinu za vraćanje ove funkcije.
  • Postoji svibanj biti kršenje erektilne funkcije, što je nemoguće imati seks s seksualnim partnerom. Obnova ove funkcije je najvažniji korak u rehabilitaciji pacijenta.
  • Rijetka, ali moguća, komplikacija je akumulacija u tkivima velike količine limfne tekućine i stvaranje limfocita u kapsulama (limfocel). Terapija limfocela je dugotrajna drenaža limfnog toka.
  • Moguće ponavljanje bolesti.

Pri radu, uvijek postoji rizik od krvarenja, kako tijekom operacije tako iu postoperativnom razdoblju.

Invaliditet nakon radikalne prostatectomije uspostavlja se ovisno o sposobnosti pacijenta da radi.

Za praćenje stanja pacijenata u postoperativnom razdoblju treba pratiti razinu PSA u krvi. PSA nakon radikalne prostatectomije (pokazatelji u analizi) se smanjuje na minimalne vrijednosti u razdoblju jednakom mjesecu nakon operacije, ako se to ne dogodi ili se u roku od šest mjeseci zapaža njegovo povećanje, onda je moguć povratak bolesti ili razvoj metastaza. Razina PSA nakon radikalne prostatectomije je 0,2 ng / ml.

Nažalost, ova tehnologija liječenja često dovodi do nemogućnosti da muškarci imaju normalni seks zbog oštećene erektilne funkcije i gubitka reproduktivne sposobnosti, unatoč tome što bi se ponudila dodatna terapija.

Međutim, ako je tumor bio ograničen na van prostate, a živci koji su bili odgovorni za erekciju nisu bili oštećeni tijekom operacije, pacijent ima svaku mogućnost seksanja s seksualnim partnerom nakon završetka rehabilitacije.

Klinički kriteriji odabira

Pri odabiru klinike za radikalnu prostatectomiju za većinu bolesnika, glavni kriteriji su cijena postupka i povratne informacije o tome. Liječnici, međutim, savjetuju da ove faktore ne određuju razinu bolnice, već da posvećuju posebnu pozornost pitanjima postoperativne terapije. Otvorenom metodom, pacijent provede u bolnici 2-3 tjedna, tijekom tog razdoblja bolesniku se obično daje terapija zračenjem. Pacijentica prije takve radikalne operacije treba saznati hoće li postoperativna radioterapija biti provedena na klinici i koja je razina sposobnosti radioterapista. Osim toga, rehabilitacija u postoperativnom razdoblju zahtijeva niz laboratorijskih testova: potrebno je periodično provoditi biokemijski krvni test, pratiti dinamiku PSA, itd. Stoga je prisustvo dobro opremljenog laboratorija u klinici neophodno. Sva ta pitanja trebala bi biti odgovorena tijekom odabira bolničkog odjela za operaciju, zbog čega treba pregledati preglede o klinici na Internetu, a također saznati više o uvjetima bolnice prije operacije i tijekom postoperativnog razdoblja. Cijena takve intervencije počinje od 120.000 rubalja i više u različitim klinikama i regijama.

Sada liječnici mogu sa sigurnošću razgovarati o sigurnosti ove tehnologije za pacijente. Ovo je učinkovita metoda liječenja kada konzervativna terapija više ne daje rezultate. Pregledi pacijenata o djelovanju radikalne prostatectomije na njihovo zdravlje vrlo su pozitivni. Osim toga, invalidnost, koju se svi pacijenti toliko boje, uopće nije nužno nakon takvog liječenja.

Radikalna prostatektomija ili brachiterapija?

Prijava: 06/06/2016 Poruke: 8

Ja stvarno ne razumijem što želite znati))) dijagnoza t2cN0M0. Prije transplantacije, izvor je 3 mjeseca. MAB i nakon 3 mjeseca. U bolnici 2 dana. PSA se daje svakih 3 mjeseca. Pri prenošenju norme koja ne bi smjela biti više od 2 nakon brakha. S liječnikom koji je uvijek u kontaktu, nisu se registrirali u bilo kojoj ambulanti. I kada uklanjaju živce s konvencionalnim RPE, a ne s očuvanjem živaca, montaža je nemoguća. To su zakoni fiziologije. Ljudi su lukavi))) Ispričavam se autoru teme za veliki broj riječi

Registracija: 08/03/2017 Poruke: 106

Dobar dan svima. Molimo napišite sve što mislite da je potrebno. Zanima me sva mišljenja. Danas je došao rezultat testa krvi za PSA. Neočekivano za mene, pao je na 4,09. Ne znam, budite sretni ili budni? Još nije izvršen tretman. Pijem samo Omnik, ali, kao što to razumijem, ne utječe na tumore i stanice raka. U brachi, on zaustavlja činjenicu da je postotak recidiva znatno veći nego kod RPE. Pročitajte pregled pacijenta koji je jako žao što je pristao na brachia. Vrijeme je gotovo. i prognoze nisu baš pozitivne.

Registracija: 15.8.2016. Poruke: 134

Svetlana, što se događa - u udžbenicima oncourology i u člancima u medicinskim časopisima otvoreno lažu? Kad pišu da je moć polako obnovljena nakon RPE. Sve drugo, ali obnovljeno.
Autor, tata, primio je danas rezultate 3 pregleda nakon RPE - 0.014. Prošlo je 9 mjeseci. Možemo pretpostaviti da je godina upravo remisija.
PSA se može smanjiti liječenjem adenoma. I to je dobro. Neizravno, to sugerira da je tumor dovoljno neagresivan. U slučaju liječenja adenoma, otac je također imao PSA od 6,3 do 5.

Prijava: 06/06/2016 Poruke: 8

Olga, čestitam na prekrasnim testnim rezultatima. Držite ga gore. U udžbenicima koje sam proučavao))) nisu lažili, a postoje zakoni fiziologije koji se ne mogu otkazati. Ili tijekom operacije živci nisu uklonjeni, a sve funkcije mogu se obnoviti ili se samo restaurirati proteze. Autoru glasa: PSA pada uslijed primanja Omnika, otkad smanjuje volumen same prostate. Gdje ste pročitali više recidiva nakon brachi? O Brahi općenito, teško je pronaći recenzije, ja sam to tražio u svoje vrijeme. Usput, brahis se događa ili pod ultrazvukom ili pod CT. Potonji je mnogo precizniji. Nažalost, sada pod CTO-om oni rade samo na jednom mjestu u St. Petersburgu. U svakom slučaju, želim vam samo zdravlje.

Prijava: 03/12/2013 Poruke: 58

Stavit ću svoje 5 kopecka, a operiran sam u lipnju 2012. RPE za spašavanje živčanog sustava PPS za ožujak ove godine je manji od 0,008 Potencijal je oporavio poslije godinu i pol dana U toku operacije bilo je 52 godine.

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Registracija: 08/03/2017 Poruke: 106

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Prijava: 06/06/2016 Poruke: 8

Hagen, čeka vaše komentare. Oni su prva ruka, moglo bi se reći. Svaki put kada uživam u testnim rezultatima. Ne toliko na internetu živih priča o raku prostate. Vrlo si sretan s kirurgom. Nikako nisam protiv operacija, ja sam radio mnogo godina u operaciji kao medicinska sestra. Možda mi je dostupna medicinska literatura da razumijem, ali kad sam morao riješiti problem mog supruga, rješenje je definitivno bilo u prilog brachyju. Ako ne možete rezati? Pa zašto? I rezultati su ekvivalentni! Autor, dobro, imate vremena prije operacije, vi ste u Moskvi, kao što sam je razumio, idite radiologima Instituta za istraživanje urologije u Herzenu, Obninsk je isti. Općenito, onkologija više mišljenja više. Nemojte miješati daljinsku terapiju zračenjem i brachy. Prvo, stvarno ne daje potpuni lijek. Na internetu možete pronaći posao koji uspoređuje rezultate RPE, daljinski LT i brachy. Sve, više neću uvjeravati, samo u predmetu izbora, htio sam pomoći.

Prijava: 03/12/2013 Poruke: 58

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Registracija: 08/03/2017 Poruke: 106

Dobar dan svima. sveta2016? Hvala vam na komentarima. Smatram ih objektivnim pregledima, suočen s problemom, osobom, a ne kao uvjeravanjem. Naravno, pojednostavljeni postupak kirurškog zahvata za brachia i kratko razdoblje rehabilitacije nakon što su vrlo atraktivni. Ali zaustavlja daljnji tijek liječenja s relapsom. Kirurzi izvlače ružičastu perspektivu ako je potrebno daljnje liječenje i moguće pojave nuspojava u obliku cistitisa, prakitita i drugih smeća, što će se također morati nekako liječiti. U svakom slučaju, puno vam zahvaljujemo na brižnom stavu i želji za pomoći. Vjerojatno se slažete s vama i posavjetujte se s radiologom. Iako je dan hospitalizacije već imenovan i kvota se čini namijenjena RPE-u.

Prijava: 06/06/2016 Poruke: 8

Vjeruj mi. Moj muž nije čak ni imao trag cistitisa i proktitisa. Uopće nije bilo boli, a ne samo jedna tableta lijekova protiv bolova. Nakon 2 dana, otišli su za dahu, a samo primjena propisanih lijekova podsjeća na presađivanje. Sretno vama. U svakom slučaju, bez obzira na odluku koju napravite.

Registracija: 10/7/2016 Poruke: 3.455

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Prijava: 03/12/2013 Poruke: 58

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Prijava: 03/12/2013 Poruke: 58

Ispričavam se što nisam u mojoj temi. Danas sam dobio PSA analizu, 5 godina i 3 mjeseca nakon RPE, još uvijek manji od 0,008. Sve ovo se prebacujem na godišnji interval isporuke markera.

Recenzije naših pacijenata

Dragi posjetitelji naše stranice, naši pacijenti objavljuju svoje recenzije o liječenju i dijagnozi na ovoj stranici. Neki od njih dijele priče o njihovim bolestima, neke izrazite riječi zahvalnosti.

Zahvaljujemo našim pacijentima za njihove ljubazne riječi, komentare i kritike, a želimo svima brzu i potpunu oporavak. Uvijek slušamo želje pacijenata.

Vaš tim u Europskom prostatu.

Imala sam radikalnu operaciju prostatectomije. Operirao je dr. M. Addali. Ne mogu suditi samu operaciju (ispričavam se, u to sam vrijeme spavala), ali sudeći prema posljedicama, to je učinjeno besprijekorno, nakon toga nisam imala nikakve komplikacije ili druge poteškoće, sve ovo ako sam imao povijest srčanog udara, aritmije i umjetnog mitralnog ventila.

Sve pripreme za operaciju i postoperativno razdoblje provedene su vrlo jasno, u skladu s poznatom njemačkom Ordnung. Medicinske sestre su vrlo profesionalne, odgovorite na najmanji broj pitanja. Posebno želim spomenuti sestru Elenu koja je, zbog ruskog govora, morala gubiti vrijeme na sva moja pitanja.

Mislim da je moja priča poput tisuća drugih. 28. veljače 2018. godine PSA analiza = 40. Prvo, vrijeme je provedeno u klinici, samo 12. travnja su poslani na centar za onkologiju za ispit. 1. lipnja bio je zaključak - rak prostate 2.st. Sljedeće konzultacije nakon sljedećih 2 tjedna... Nisam više čekala i poslala zahtjev "europskom centru prostate" putem interneta istodobnim prijenosom svih raspoloživih analiza. Istoga dana Evgenia je pozvao i odgovorio na sva moja pitanja, uključujući i cijenu operacije. Naravno, bilo je dvojbi, ali Eugenia se nazvala gotovo svaki dan, raspršivši ih sve više i više. Konačno, dogovorila je konzultacije s dr. Sarychevom telefonom. Sve to trajalo je samo 3 dana. Odluka je donijela ja i Eugene je počeo pripremati moj medicinski dosje. Zatim su imali problema s putovnicom i vizom kako bi imali vremena za operaciju 11. - 12. srpnja. Ponekad sam pao u očaj zbog ovoga. Ja, ali ne i Eugene, koji me stalno podržavao. Kao rezultat toga, 10. srpnja bio sam već u Gronau. U Düsseldorfu me upoznao taksist, a sljedeći dan Katerina, koji je proveo 2 sata u svim ormarima. Nadalje, operacija (koju je proveo dr. Schutte), oporavak i dnevni posjeti Katerini, koji su pomogli u rješavanju svih problema. Jutarnje i večernje posjete liječniku. Medicinsko osoblje je izvan hvale. Nadalje, konačna konzultacija i iscjedak iz klinike. U ovoj fazi Natalia je pomogla.

Zahvaljujući svim liječnicima, medicinskim sestrama i koordinatorima klinike, i mnogim zahvaljujući vama, Eugene, jer ste bili prvi na putu prema klinici i koji su učinili sve što je bilo moguće kako bi se ovo putovanje odvijalo.

Evgeny G. Rusija

Dobra večer! Jevgenija, toliko vam zahvaljujemo na pomoći koju ste pružili u izvođenju operacije. Zahvaljujem vam, kao kustos, zahvaljujući Valentini, Natalji i Ekaterini, posebno zahvaljujući dr. Zinke i dr. Sarychev.

U svibnju 2018. prošao je dijagnostiku u Njemačkoj. U Kazahstanu, moj urolist preporučio je psma-pet CT, kao i nakon uklanjanja prostate, povećanje psa je zabilježeno. Ni u Kazahstanu niti u susjednoj Rusiji brzo je pronađen takav pregled, odlučeno je otići u Njemačku. Iskreno, podmićivao sam fiksnu cijenu, na primjer, u Izraelu su mi dali neke nejasne brojeve, a nisam razumjela koliko će mi to napokon krenuti.

Nakon sastanka, radiolog je preporučio ozračenje, rekao je da smo pravovremeno reagirali i dobro, da nismo propustili vrijeme.

Zahvaljujem Europskom centru za prostatu za brzu i glatku organizaciju Europskog Prostata Centra i osobno Eugene.

Zahvaljujem dr. Andreasu Schütteu na skrbi, liječenju i individualnom pristupu mojoj situaciji. Sve je prošlo na najvišoj razini. Nisam imao sasvim standardnu ​​situaciju nakon operacije, morala sam iz katetera napustiti skoro iscjedak, a sam dr. Schütte sam oprao kateter, iako bi bilo sasvim moguće povjeriti ovu proceduru medicinskoj sestri na dužnosti. Čak i tijekom vikenda došao je k meni da se raspita o mojem zdravstvenom stanju. U nekom trenutku, bio sam čak i neugodno da je vodeći stručnjak tako blisko surađivao sa mnom.

Sve to nije bilo moguće bez pomoći klinickog osoblja iz međunarodnog odjela. Eugenia me "podigla" od prve žalbe - telefonski poziv i vodila me kroz cijeli proces neprimjetno, profesionalno, na prijateljski način, s osjećajem, s rasporedom.

Hvala svima što ste sudjelovali u oporavku, sve će biti u redu!

Ljudi, kažem vam o mojoj priči.

Nekoliko sam vremena bio uznemiren s problemima prostate, uzeo sam ga, kao i mnogi Omnick, ali nije prestao imati pozitivan učinak. Nakon konzultacija s urolom (i dobrim prijateljom u kombinaciji) odlučio se riješiti postojećeg problema kardinalno. Međutim, ultrazvuk i MRI skeniranje pokazali su nekoliko sumnjivih mjesta. Stručnjaci nisu mogli napraviti jednoznačan zaključak: to je pitanje normalnog adenoma ili, ipak, raka (samo to nije bilo dovoljno). Poslano za prostatu biopsije. Već sam čuo za kliniku u Gronauu od mojih poznanika koji su prije nekoliko godina liječeni zbog raka prostate, nikad nisam mislio da ću se morati okrenuti vlastitom problemu s njima.

Prvo sam nazvao tim istim prijateljima, rekli su kako je sve i što im se svidjelo. Ovdje sam već pozvao kliniku, razgovarao s Eugenia Schaefferom - bez skrivanja, rekao bih "koordinator najvišeg nivoa". Ona uvijek i sve pod kontrolom, ona zna odgovor na bilo koje pitanje.

Evgenia je poslala sve dokumente koji su bili (MR, psa, ultrazvuk, kardio, stentgrafiyu) i nakon 2 dana dobila od njezinih 2 moguće datume biopsije u Gronau. Rekao sam joj da je, u načelu, preporučeno operaciju uklanjanja adenoma, na koju je odgovorila da su nakon pregleda MRI slike, njihovi stručnjaci također sumnjali u prirodu adenoma i ako nisu našli ništa "strašno", tada prozor "za TURP koji je već planiran. Pa, biopsija, pa biopsija, to je još bolje. Zajedno smo zajedno s ženom.

Ne vidim detalje značenja, mnogi su već napisali kako se to događa u Gronau - to jest.

Izvršena je biopsija, dijagnoza - benigna hiperplazija prostate - izdahnuta. Sutradan, operacija TURP zakazana je za dr. Zinke. Ostanite na klinici još 6 dana.

U informativnoj brošuri klinike pročitao sam da postoji prilika za prolaz kroz potpuni pregled organizma i, budući da moja supruga još uvijek nije imala što raditi, rezervirali smo ovaj vrlo check-up - MRI skeniranje cijelog organizma. Općenito, supruga također nije sjedila u stanju mirovanja.

Bio sam zadovoljan tretmanom i uslugom, vrlo je ugodno što se osoblje klinike smatra pacijentovim željama, ne povlače i organiziraju sve u kratkom vremenu bez birokratskih odgoda, a sve je učinjeno pod jednim krovom: dijagnostika, liječenje, operacije.

Želim vam svako dobro zdravlje!

Odlazna godina donijela je nevolju našoj obitelji: krajem veljače moj muž je dijagnosticiran u trećem stupnju raka prostate, a u središtu raka gdje smo išli, rekli su da je nemoguće raditi i imali su hormonsku i radijsku terapiju. Započelo je strašne dane očaja, sumnje, nade i očaja za cijelu obitelj. Njezin muž ima dijabetes melitus 2. stupanj, hormonska potrošnja bi samo povećala bolest i nuspojave zračenja još gore. Na internetu sam našao Europski centar za protetiku u Njemačkoj, a kad sam pročitao operacije koje se izvode s takvom dijagnozom kao i moj muž, pa čak i da Vincijev robot, nitko nije sumnjao u daljnje postupanje. Naručio sam poziv u kliniku, a sljedećeg dana u 9 sati ujutro sam razgovarao s medicinskim koordinatorom Svetlanom, koji me je prije smirio, a zatim me detaljno pitao o dijagnozi, dokumenti medicinskih dokumenata u našim rukama potvrđuju strašnu bolest. Zatim smo putem elektronske pošte poslali obrasce upitnika, dodatne materijale o liječenju i boravak u klinici. Tijekom korespondencije i telefonskih razgovora koje je proveo Svetlana i drugi koordinator Eugene, sve smo uvjereni u točnost našeg izbora u korist klinike u Gronau. Operacija je zakazana za 24. svibnja. Da, to nije bilo brzo, ali nije sve ovisi o klinici: nismo imali putovnice (naravno, odlučili smo zajedno), vize, morali su biti hitno izdani, ali je potrebno vrijeme, a potom su održani praznici u svibnju isto vrijeme Prošlo je više od 2 mjeseca čekanja, kao u nekom užasnom snu, a ako nisu za obitelj i ove dvije lijepe žene koordinatore (Evgenia i Svetlana), ne znam kako ću ih preživjeti. U očaju sam zamolio Eugene da me nazove, i unatoč njezinoj prekomjernoj zaposlenosti, pronašla je vrijeme da razgovara 30-40 minuta s ženom koja plače koju nije znala, da bi pronašla umirujuće i naduvene riječi. Zahvalan sam za ovo!

Konačno, sve nam je bilo spremno za odlazak u Njemačku, gdje smo čekali u zračnoj luci, u hotelu koji je naručio klinika, i, naravno, u samoj klinici. Sutradan, u 8 sati ujutro, Catherine nas je čekala u klinici koja nas je zajedno s Natalijom pratila tijekom cijelog boravka u bolnici. Nije bilo problema s komunikacijom. U drugim stvarima, u klinici su medicinske sestre ruske govornice, Marina Marina, koja je gotovo svakodnevno došla u našu odjelu, govori engleski i općenito se malo razumiju. Neću opisati samu kliniku, jer u prethodnim recenzijama to sve govori: stvoreni su idealni uvjeti za pacijente i one koji ih prate. Želio bih primijetiti pažnju i dobru volju cijelog osoblja, ne osjećate se da ste u onkološkoj klinici, samo u bolnici, gdje je sve usmjereno na vaš oporavak! Dana 24. svibnja, imenovanog, Dr. J. Witt je radio na svom suprugu. Katerina me nazvala u hotelu i izvijestila da je operacija uspješna i mogu biti s mojim mužem.
Usput, bio sam s mužem u odjelu od 8 do 20 sati svaki dan. U 16 sati, Dr. Witt je došao u odjel, izvijestio o uspješnoj operaciji i rekao da su rezultati brze analize dobri, ali konačni rezultat bit će nakon morfološke studije uklonjene prostate i operativnih rubova. Trećeg dana već smo ušli u bolnički vrt, a sljedeći dan smo ušli u gradski vrt. Kateter je uklonjen 3. dana. 7. dan, dr. Witt nas je obavijestio da je izričita analiza potvrđena, operativne su margine negativne, mi smo u redu! Međutim, u Rusiji mužev Gleasonov indeks bio je 7, au Njemačkoj je, prema rezultatima morfologije, ustanovljeno 8. Dakle, operacija je izvršena vrlo ravnomjerno na vrijeme. Svakog dana bio je skretanje liječnika dok je dr. Witt bio zauzet, zamijenio ga je dr. Wagner, vrlo pozitivan, ugodan liječnik s izvrsnim smislom za humor. Kućica koju smo dobro raspoložili, put je pretrpio dobar muž. Mjesec dana kasnije, potpuno se oporavio, nastavlja raditi.
Odlučili smo napisati ovu recenziju za one koji su sada na istoj poziciji kao i prije. Nemojte očajavati! Rak prostate, čak i Stage 3, nije rečenica. Pročitajte pažljivo sve o ovoj klinici i nemojte se ustručavati nazvati i doći ovamo na liječenje, nećete ga naći bolje! Napuštam telefon (+7 920 726 02 00), pozovem i ako mogu pomoći nekome s mojim savjetom, samo ću biti sretan.
Vječno smo zahvalni svima osoblju klinike "Europskog centra prostate, osobito dr. J. Witt, medicinskim koordinatorima Eugenije, Svetlane, Natalije i Katerine, Bog vas blagoslovio!"

Sretan Božić i sretna Nova godina! Neka vas i vaši najdraži!
Pozdrav, Valentin i Valentina, Kursk

Dobro došli! Dijelim svoju priču po drugi put. Operacija mi je učinjena 15. svibnja 2015., i kao što je to već bio, opisao sam i može se pronaći. 47 godina 3 tbsp. PSA 26.

I tako! Dvije godine su prošle od operacije, nakon operacije odgovor je pozitivan, općenito sve je loše. Počeo je rasti PSA i dosegao 0,48 Dodijelio je kurs ozračivanja. Već je u Litvi prošao tečaj zračenja prostate i limfnih čvorova. Nakon toga, PSA je počela padati, a razina leukocita, monocita i neurofilih pala je u isto vrijeme. Prošlo je 2 godine nakon operacije i zračenja, vrijednosti PSA su 0.068 Monocita 12, Neurofila 4. Stanje zdravlja je takvo da se navečer nalazi umor, iako se bavim sportom. Što se tiče erekcije. Moguće je, ali do sada samo s Viagra, a ne kao što je bilo prije! Ovdje je potrebno pregovarati sa ženama i objasniti sve, ako to nije u braku) Pozitivan je trend oporavka. Podsjećam vas da je samo dio živaca s desne strane i još dva mjeseca ozračenja (tj. Najgore) ostalo. U svemu drugom, sve je u redu. Prijatelji! Nemojte se bojati dijagnoze i sigurno poduzeti točan i pravodobno liječenje! Nisam bio ovdje na vrijeme s 3 faze, a ja sam bio najmlađi u doba od 47 godina, jer naša dijagnoza nije baš dobra, ali borba se nastavlja! Et al. Witt je ono što se naziva GERMAN QUALITY AND DISCIPLINE. Provjerio sam to. Prije operacije pažljivo je proučavao moju povijest i zahtijevao da podnese gomilu čekova za metostazu i različite analize dp-a. Tek nakon toga imenovan je Skype telekonferencija. Nakon čekanja na njegov red. Za kolege u nesreći ostavljam moj drugi put drugi put. telefon +37065601515. Nazovite kad god mogu, pa ću vam pomoći! Sve je otišlo sam po sebi.

Dragi ljudi! Imamo jedan problem s mnogima, to je "prostata". MRI skeniranje izvršeno je u travnju i rečeno mi je da trebam biopsiju. Potpisala sam s izraelskom klinikom i otišla u Tel Aviv. Neću napisati puno o tome, samo reći da će vjerojatno uskoro biti naši sunarodnjaci koji će tražiti naknadu za zrak koji dišemo. Ali sada ne mogu znati oprez. Počeo je tražiti kliniku u Njemačkoj i otišao u Europski prostatski centar, gdje je slučaj stavljen na ozbiljnu međunarodnu razinu. Gdje je glava centra Dr. Jorn Hinrich Witt. Korespondencija je provedena s koordinatorom Eugenia Schaeffer, a vrlo uspješno, sve je popularno objasnila i najvažnije je poslala fiksnu cijenu za biopsiju i napisala sve u danima. Ovo nije red i nema propuštenih dana koji čekaju nešto. Isti iznos sam isplatio u Izraelu za propisane postupke, ali ne i za biopsiju. Biopsija fuzije prostate u Njemačkoj u gradu Gronau učinila mi je glavni specijalist i prekrasan liječnik Jörg Zinke. Ovo je fantastično! Ništa više za reći. Ruske djevojke koje su gotovo uvijek blizu nje; Catherine i Natalia. I zahvaljujući svim klinikama. Želim zahvaliti svima na dobrom radnom poslu i dobro je da je dr. J. Witt tamo. Moram ići sada na operaciju koja će se provesti na da Vinci robotu.


Dakle, dragi sugrađani, izvući zaključke!
Pacijent klinike Mazhit Rusija

Krajem kolovoza prošao je dijagnozu prostate u Urološkom odjelu Gronau. Sve je vrlo profesionalno, pravovremeno i dobro organizirano.

Biopsija je bezbolna, nije ni očekivala. Imam vrlo loše iskustvo (prije 13 godina) opće anestezije, stoga sam bio vrlo oprezan zbog činjenice da se biopsija izvodi pod općom anestezijom, a ne pod općom anestezijom. Obavijestila je Yevgenya (ruskog govornog djelatnika klinike) o njezinim sumnjama tijekom telefonskog razgovora, ali je uvjeravala da neće biti problema i da nije pogriješila. Na moje iznenađenje lako sam prošao anesteziju, ali gotovo da nema tragova biopsije. Uopće nije bilo boli. Rezultati biopsije bili su negativni (ništa nije pronađeno). Da biste dobili osloboditi od problema s mokrenjem, preporučili su TURP, koji je, na moj zahtjev, bio propisan nakon 10 tjedana.

Podvrgnut je liječenju raka prostate u Gronau s dr. K. Wagnerom.

Biopsija prostate u Rusiji otkrila je agresivni tumor u gliseru 8. Zajedno sa svojom obitelji, počeli smo tražiti specijaliziranu kliniku za liječenje. Domaće klinike su nestale odjednom, vrlo negativno iskustvo kod nas u domaćim zdravstvenim ustanovama, a ovdje govorimo o tako delikatnoj operaciji, a cijena, kao što je pokazala površinska analiza, nije mnogo niža nego u "stranim" klinikama.

Jedan od prvih centara koji su mi odgovorili na moj poziv za pomoć bio je klinika Dr. Vite. Upravo me udario po kompetenciji menadžera za savjetovanje. Već tijekom prvog telefonskog razgovora, Zhenya je odgovorila na sva moja pitanja, rekla mi o medicinskim pojedinostima operacije, moguće nuspojave u mom slučaju, pitala me o svemu, a potom preporučila da izgubim težinu, tvrdeći da bi to pozitivno utjecalo operacija, o organizacijskim pitanjima. Razgovarali smo s njom 50 minuta i strpljivo je odgovorila na sva pitanja i pitanja moje žene. Nakon prvog razgovora, "brišio sam" sve ostale klinike i nastavio raditi s Eugenijom pri pripremanju dokumenata, koje sam poslao e-poštom. Svakog dana imali smo telefonski kontakt s njom, bila je na daljinu, telefonom, "držeći mi se ruku" i održavala se tijekom tih dana dok su mi dokumenti bili pregledani u klinici. Nakon 3 dana čekanja, Zhenya mi je rekao da u roku od 8 dana mogu biti uzimani za liječenje, budući da imam schengensku vizu. Ostatak je bio stvar tehnologije: ulaznice za Dusseldorf, taksi, Gronau, prijem u kliniku, kirurgija.

Već u fazi pripreme dokumenata, Zhenya je predložio da odaberu između tri stručnjaka, izabrao sam Dr. Wagnera i ne žalim ništa. Liječnik s puno iskustva i, kako se ispostavilo, bio je vrlo ugodna osoba. Ponovno mi je detaljno rekao program moje zadivljenosti u bolnici i opisao tijek operacije. Nakon operacije, vidjeli smo dr. Wagnera svaki dan ujutro.

Bolnica i bolnica da imenuju jezik se ne okreću. Situacija u sanatoriju, odjelu, hrani, sve je na najvišoj razini. Tako se dogodilo da su mi na liječenju imali 3 suputnika, jedan je došao ranije, a drugi me kasnije. Na što smo mi svi radili od strane različitih liječnika. Ljudi su pozitivno govorili o svojim "liječnicima".
Tijekom jutarnjeg kruga, imao sam čast susresti dr. Vita, čelnika centra, i imao je kratki razgovor s njim.

Općenito, sve mi se svidjelo, prije razdoblja oporavka. Primljene su preporuke za praćenje razine PSA u narednim mjesecima. Koordinatori-prevoditelji klinike uvjeravali su me da im mogu kontaktirati s bilo kakvim pitanjima u bilo kojem trenutku. Svakako ću iskoristiti ovu priliku.

Želim vam svako dobro zdravlje i hvala vam na brzoj pomoći!

Ruslan, iz Rusije

Velika klinika, vrlo pažljivo i odgovorno osoblje. Dr. Witt i njegovo visoko kvalificirano osoblje rade čuda! Hvala svima i kowtow!

Posebno bih želio spomenuti ruski govornici-koordinatori: Catherine, Natalia, Eugene. To nisu samo veliki stručnjaci za prijevod, to su zaposlenici koji su u bilo kojem trenutku (dan i noć) bili spremni pružiti bilo kakvu pomoć bez obzira na vrijeme.

Pored njihovog rada (prijevoda), pružili su nam i psihološku pomoć, a to je vrlo važno u našem slučaju! Vrlo je zadovoljavajuće što veliki tim klinike čine takvi ljudi!

Želimo vam svu zdravstvenu, neiscrpnu energiju u takvom plemenitom razlogu.

Hvala svima!

Poštovani djelatnici klinike Gronau, pozivam vas s velikom zahvalnošću na liječenju. Neću ući u detalje bolesti, gotovo svi imaju isti uvjet ovdje, netko je malo lošiji, netko ima malo bolje.

Dr. Andreas Schutte je posebna ogromna, ljudska zahvala. Vrlo osjetljivi liječnik, pacijent i odgovoran. Detaljni razgovor prije operacije, na kojemu je čak i moja supruga dopušteno prisustvovati, prošlo je dobro: sve su se detaljno odgovarale na pitanja, kao što se kasnije pokazalo, očito zbog uzbuđenja, nekoliko puta smo postavljali nekoliko pitanja, ali još uvijek je dr. Schutte sve strpljivo objasnio. Smatram da je izvrsno obavio operaciju, već sam prve večeri poslije operacije ustao iz kreveta i mirno hodio oko odjela, a po otpuštanju bio sam apsolutan i sam nosio svoju ručnu prtljagu. Obavezno se vratite k vama, dr. Shute u nekoliko mjeseci za savjetovanje!
To bi bilo u domovini pa je liječio bolesne kao i kod mene u Gronau - divno. U medicinskim ustanovama u Rusiji nisam primio toliko pozornosti u cijelom svom životu. Velika zasluga ruskih koordinatora djevojaka.
Općenito, svatko tko ima priliku, odlazi u Gronau za liječenje. Imam samo pozitivne emocije.
Igor I.R.
Tyumen

Prije svega, veliko hvala svim bolničkom osoblju i osobno Dr. J.H.Witt osobno za profesionalni rad. S obzirom na moju dijagnozu, još uvijek se nadam da će moj život sada trajati i liječenje će biti uspješno.

Nudila mi se razne metode liječenja, ali odabrala sam vašu bolnicu i nije bila pogrešna. Njemačko središte, napredna medicinska tehnologija i tehnologija, uspješno iskustvo velikog broja operacija, odličan tim i njihov profesionalni rad, opravdavali su moj izbor liječenja ovdje.

Velika zahvalnost svim koordinatorima i medicinskim sestrama ruskih govornika, bez vaše pomoći, moje liječenje bilo bi nemoguće.

Uspjeh za vas i osobno zdravlje svima! Hvala vam na poslu i odnosu prema pacijentu!

Od 6. do 10. ožujka 2017. bio sam u Europskom centru za protetike za biopsiju. Želim izraziti divljenje za ovaj medicinski centar, gdje mi se svidjelo sve, bez izuzetka - najnaprednije medicinske tehnologije, izvrsnu organizaciju procesa od prvog poziva i ugodnu sobu s TV i internetom i odličnom hranom. Ali najvažnija stvar su ljudi koji tamo rade. Sve, počevši od dr. Zinke, koji je izveo biopsiju, a završavao s medicinskim sestrama i čišćenjem, obrađivao me iskreno pozornošću, sudjelovanjem i dobrohotnošću. Nema sumnje i najviše profesionalnosti svih zaposlenika centra.

Želio bih izraziti posebnu i posebnu zahvalnost ruskom govornom dijelu centra tima - Eugene, Svetlana, Ekaterina, Natalia. Liječili su me kao rodni, podupirali su i poticali me. Hvala ti toliko.

[email protected], ako netko ima pitanja o mom iskustvu da se nalazite u Europskom centru prostate, pišite, pozvat ćemo se.

10. prosinca 2014. primio sam dijagnozu raka prostate. Moj je liječnik savjetovao da nazovem svog pacijenta, koji se nedavno vratio iz Njemačke, gdje je operiran. Paralelno sam počeo pretraživati ​​Internet za klinike u inozemstvu koji obavljaju takve operacije. Za mene je bilo važno: metoda, početak (bilo je reda svuda) i, naravno, cijena. I sve to brzo, učinkovito i profesionalno pružilo me Europski prostorni centar u Gronau. 7. siječnja 2015. imao sam operaciju.

Prva faza pripreme je prikupljanje analiza i reference. Vrlo stručno kompetentno provela Evgenia Schaeffer. Već prije nove godine bila sam spremna letjeti za operaciju. Cijena se ovdje pokazala najnižom. U Münchenskoj je klinici bila ponuđena za 26.800 eura, u Švicarskoj za 40.000 eura. Odlučio sam se koristiti metodom da Vinci.

Dan nakon operacije već sam hodala po hodnicima klinike. Zahvaljujući dr. Wittu i pomoćniku Sergey Sarychev! I, naravno, kako se ne sjećam Catherine Agelink i Natalia Wright. Hvala vam djevojke, učinili ste sve da nas osjećate kao kod kuće u klinici.

Ako netko sumnja? Moj dobar savjet za vas je samo Europski centar prostate, samo ovaj tim!

Vjerno ste Morozov Yury Sergeevich!

Zdravo, draga klinika! Dragi Eugene! 19. veljače 2017. poslao sam mrežni narudžbeni poziv. I sljedeći dan (danas) dobio sam poziv od Eugenea. Želim joj zahvaliti ne samo zbog činjenice da je ona nazvala kada je razgovor prekinut u trenutku kada je već bilo jasno da ne bismo trebali ići na kliniku (s obzirom na dob) i u načelu sam primio sve odgovore, ali i činjenicu da Nakon pažljivog slušanja, odgovorio je na pitanja i dao preporuke.

Sretno, uspjeh u svom poslu, dobro zdravlje timu i pacijentima!

S poštovanjem, Nigora, Tashkent, Uzbekistan

Htjela bih zahvaliti dr. C. Wagneru za operaciju Da Vinci za uklanjanje tumora raka prostate. Tijekom svog boravka u Gronau uspio sam razgovarati s mnogim stručnjacima, ali najviše sam volio razgovor s dr. Wagnerom - vrlo pažljivim i ljubaznim liječnikom koji je bio spreman odgovoriti na sva pitanja. Dobar smisao za humor i opći pozitivan stav svih medicinskih djelatnika puno pomaže u postoperativnom razdoblju.

Opća razina usluge u klinici na najvišoj razini, pojedinačna komora ne uzrokuje bilo kakve pritužbe. Tjedan u klinici letio je na neki način neprimjetno, a sada sam u punom zamahu na razmišljanje.
Želim prosperitet klinike i hvala vam na liječenju.
S poštovanjem,
Nikolaev. S.

Poštovani zaposlenici, članovi osoblja, dragi koordinatori: Eugene, Svetlana, Natalia, MOGUĆE KVALITETE. za profesionalnu organizaciju liječenja s dr. Wittom.

Posebna zahvala dr. Wituu za rad nakita. Trebalo je 2 tjedna nakon povratka iz Gronau. Osjećam se dobro i u punom zamahu se oporavim.


Želim da svatko izvrši pravi izbor ako uhvate takvu bolest kao i rak prostate.
Sve najbolje za cijeli tim klinike, zdravlje i dobrobit!
O.S