Search

Simptomi

Injekcije Prostakor

Prokuror je lijek koji se koristi za liječenje muške prostate. Ima životinjsko podrijetlo - ispada obrada komponenti iz prostate goveda.

Njegova uporaba smanjuje oticanje prostate, poboljšava funkciju stanice lučenja prostate i vraća oštećene zidove mjehura.

U ovom ćemo članku razmotriti zašto liječnici propisuju Prostacore, uključujući upute za uporabu, analozi i cijene za ovaj lijek u ljekarnama. Pravi PREGLEDI ljudi koji su već iskoristili Prostacore mogu se pročitati u komentarima.

Sastav i otpust

Prostacor je dostupan u obliku otopine za ubrizgavanje (5 ili 10 ampula po pakiranju) i liofilizata (5 ili 10 boca po pakiranju).

  • 5 mg ekstrakta prostate - aktivna tvar.
  • Dodatni sastojci: glicin, za liofilizat.

Kliničko-farmakološka skupina: lijek životinjskog podrijetla, korišten u bolestima prostate.

Upozorenja za uporabu

Prokuror se koristi za liječenje kroničnog prostatitisa i za komplikacije nakon operacije prostate.

Farmakološko djelovanje

Prostakor je polipeptidni lijek životinjskog podrijetla. Sirovina za njegovu proizvodnju je pročišćeni goveđi ekstrakt prostate. Lijek normalizira metaboličke procese u prostati, doprinosi ispravnom funkcioniranju tijela, zbog čega se postižu sljedeći učinci:

  1. Cirkulacija krvi je normalizirana i rizik od tromboze malih vena prostate je smanjen.
  2. Potaknut je tonus mišića mokraćnog mjehura, što dovodi do uklanjanja simptoma oštećenja mokrenja (čestih nastojanja).
  3. Nestaje upala i oteklina, što dovodi do uklanjanja boli.
  4. Izlučujuća funkcija je poboljšana, a posljedica toga je smanjenje zagušenja u žlijezdi.
  5. Kakvoća sokova prostate poboljšava se povećavanjem sekrecije, pa se stoga reproduktivna funkcija muževa obnavlja.

Glicin je pomoćna tvar koja je izmjenjiva aminokiselina koja ima sedativnu svojinu i ima pozitivan učinak na metaboličke procese koji se javljaju u mozgu.

Upute za uporabu

Prema uputama za uporabu poretka lijeka Prostacor:

  • Razrjeđenje liofiliziranog praha u 1 ml otapala. Preporučena otapala su: voda d / injekcija, fiziološka otopina, otopina novakaina (0,25-0,5%). Pri odabiru otopine Novocaina kao otapala potrebno je provesti uzorak kako bi se isključila alergijska reakcija.
  • Provjera otopine Procttakor za odsutnost mehaničkih čestica, za prozirnost, odsutnost neobične boje.
  • Skup otopine Prostacore u šprici u skladu s pravilima asepsije.
  • Izjava o intramuskularnoj injekciji.

Jedna doza - 5-10 mg. Uvod se provodi svakodnevno. Tečaj - 10 injekcija. Ponovljeni tečaj može se imenovati za 1-6 mjeseci.

Našao je zakletvu NIKOLA GLAVA! Nokti će se očistiti za 3 dana! Uzmi ga.

Prostakor pregled pacijenata

Recenzija o medicini

: na ovoj stranici možete pogledati PROSTACOR. Stranica također pruža stvarnu cijenu PROSTACOR-a i upute za uporabu. Nemojte zaboraviti da prije korištenja bilo kakvih lijekova uvijek se trebate posavjetovati sa svojim liječnikom.

prostakor

Upute za uporabuOplikacija primjene Indikacije za uporabu Nuspojave Kontraindikacije Sadržaj trudnoće Suspenzija Predoziranje Analozi

Analogni uređaji PROSTAKOR

PROSTADOZ phytol nolitsin OGOPLEKS TUJA COMP BAKRA RIDER ADENOPROSIN SVIJEĆE VERAPROSTAN phytol FORTE H PROSTOPTIMA APIPROST Cernilton FORTE PROSTAKER crvenog korijena PLUS EVALAR Cernilton PROSTAKTIV Svi analoga

Cijena PROSTAKOR-a

Prokuror je polipeptidni pripravak životinjskog podrijetla. Sirovina za njegovu proizvodnju je pročišćeni goveđi ekstrakt prostate. Prokuror ima tropizam u tkiva ljudske prostate. Lijek povećava funkcionalnu aktivnost stanica prostate, uklanja natečenost, upalu smanjujući infiltraciju leukocita, ublažava bol i nelagodu u prostati. Ekstrakt prostate goveda potiče izlučujuću aktivnost sinusa, sprečava njihovu prekomjernu dozu. Tijekom upotrebe lijeka povećava se proizvodnja lecitinskog zrna i njihov se sadržaj u tajnosti acini povećava, povećava se imunosna obrana zbog stimulacije limfocitne aktivnosti T i B. Prostakor smanjuje potrebu za uriniranjem. Ekstrakt prostate može spriječiti patološku agregaciju trombocita i sprečava stvaranje tromba u zdjeličnim plućima. Upute za uporabu: Prokuror se propisuje za: - kronični prostatitis; - akutni prostatitis (u složenoj terapiji); - postoperativne komplikacije nakon prostatectomije, druge operacije prostate; - dobne funkcionalne poremećaje prostate; - adenom prostate (u složenoj terapiji). Način primjene: Redoslijed primjene lijeka Proctor: 1. Razrjeđivanje liofilizata u prahu u 1 ml otapala. Preporučena otapala su: voda d / injekcija, fiziološka otopina, otopina novakaina (0,25-0,5%). Pri odabiru otopine Novocaina kao otapala potrebno je provesti uzorak kako bi se isključila alergijska reakcija. 2. Provjera Prostacore rješenja za odsutnost... Uputa PROSTACOR "

Sve recenzije PROSTAKOR

Gost 19. siječnja 2017

Probijen 10 ukolov.Pishut tom boljuchih-vraki.Esli radi sebi metak koji ga čini pravilno.Effekt prilično slaba, ali tko zna deystvuet.Mozhet jači preporaty, onda mi što reći.

Valerija 24. siječnja 2017

Lijek Prokuror, mnogo puta testiran na sebi, jako pomaže. Preporučujem.

Nick 23. prosinca 2016. godine

Izvrstan alat. Prije 3 godine, urolist je propisao. Preporučuje se probiti u jesen i proljeće. Sam Kohl. Nema problema s injekcijama ili prostatitisom, zaboravio sam što je to. I snaga, i samo energija iz ovog "rogatog ekstrakta" ogogo!)))

Alex777 24. prosinca 2016. godine

Urolist je propisao lijek PROSTAKOR za liječenje prostatitisa. Sukola bez problema, supruga bivšeg liječnika. Prošao je tijek liječenja, osjećajući se izvrsno.

Gost 8. rujna 2016. godine

Probijen 10 ampula u gotovom obliku, poput strašila koja će boljuchih i nemir, zapravo ništa nije razumno pusta... prodaje nisu spaljeni, iako prije ubadanje liječenih ceftriaksonom ovdje vrlo bolno bylo.Lekarstvo kao slab, bol i nelagoda ne prođe, često nagon za urinating...... pokušat ću nešto drugo.

Eugene 23. listopada 2015

Propisani karcinom prostate za kronični prostatitis prije 4 mjeseca. Kupio sam ampule s već razrijeđenim tvarima. Odlučio sam injekcije. Prve 2-3 injekcije bile su vrlo bolne, cijelo magarca uvijeno, valjano na krevetu doslovce u konvulzijama. Možda zbog činjenice da je prvi put pomiješana s vodom za ubrizgavanje, ili samo krivo postavljena. Prvi tečaj bio je ubodan zajedno s ceftriaksonom + lidokainom, tj. Nakon tih lijekova, stražnjica je anestezirana, pa se najvjerojatnije nije osjećao boli. Nakon 4 mjeseca počeo je probiti drugi put, jer se bol i gori nakon ejakulacije vratili. Iznenađujuće, teško boli (barem, uopće ne kao na prvom putu), lagano i ugodno lizati, nakon prve injekcije već sam osjetila poboljšanje. Jedini negativac je da je akne skočila, najvjerojatnije, kao reakcija na stranu proteina, ali nisam 100% siguran da je razlog jednostavan.

Spremni za oporavak, 26. travnja 2015

Konačno, uzeo je niz injekcija s lijekom (prethodni post), svećenik podvrgnut (neiskustvo samog postavljanja). Ne mogu reći da je poboljšanje koje je počelo uzrokovano samo prostatom, sam konzumirao kompleks lijekova, ali siguran sam da to ne bih mogao postići bez droge (to bi se osjećalo). I iako je liječenje tek počelo, želim zahvaliti proizvođačima ovog lijeka, postalo je lakše u tijelu, a uz njega iu tušu. Istina kući i ja bili tretirani na drugi SDA-2 (Brrr...), ne mislim da je to će biti još gore, ali je djed jednog, on kaže da mu je SDA pomogla u isti. Kome, poput, nakon injekcija, nije me briga. Dakle, moje mišljenje: najjednostavnija stvar zapravo isplaćuje 800 rubalja (dva standarda), glavna stvar koju treba zapamtiti jest da je uostalom najvažniji neprijatelj neke osobe njegova nepažnja.

Želeći izliječiti 20. travnja 2015

Pozdrav. Otišao sam kod liječnika i, među ostalim pilulama, propisao sam lijek u ampulama. Bastards... On pita: "Hoćete li sebi dati bilo kakve injekcije ili ćete doći do postupaka za nas?", Odgovorio sam da ću se zaprljati. Ali bojim se injekcija, iako sam se već sam postavio protiv bolova. A sada, četvrti dan, sam mučila magarca sa špricom (pogledao sam gdje mogu staviti u mrežu, inače - BO-BO!). Najteže moralno prva tri injekcija, a zatim lakše. A sam lijek nije bolestan, nemojte se bojati, injekcija je poput ubrizgavanja (i sadim dvije ampule!). Posljedice? Koristim kompleks, sve što je liječnik propisao je pismo u pismu, ali nakon injekcije još je nekako udobnije postati. Oporavak? Upravo sam počeo, ali imam snažnu želju za oporavkom!

Yuri 19. travnja 2014

Prostor je tretiran za prostatitis. Možda nisam sve počelo, ali Prostakor mi je pomogao. Sada nema problema. Prošao sam 2 tretmana s 10 injekcija. Kada ga je to propisalo, počeo sam pročitati recenzije o prostakoru. Mnogo je povratnih informacija bilo negativno. Pitao sam se je li to vrijedno ubrizgati, ali ipak, prema preporukama liječnika, kupio sam je i počeo je ubod. Nakon prvog tečaja, rezultat je bio, ali problem je i dalje ostao. Liječnik je savjetovao da podvrgne drugom tijeku liječenja i da još 10 injekcija. Napravljeno za pola godine. Nakon drugog puta postalo je mnogo bolje.

Gost 6. svibnja 2014

Reci mi, jesu li bilo kakve nuspojave? Ovdje pišu da je vrlo bolno, neki čak i onesvijestili i bili ispumpani nekoliko dana.

Sergey 20. travnja 2016

Apsolutno ne bolno ubrizgavanje. Trenutačno sam ga pržio, kako to propisuje liječnik. Jedini neugodan trenutak je da čak i nakon polaganog uvođenja dvije ampule u jednu špricu, postoji nelagoda na stražnjici sve dok se rješenje ne riješi.

Gost 4. listopada 2017

bolje je razrijediti ampulu, tako da ne toliko boli

Gost 19. siječnja 2017

Zašto dvije ampule, ali ne jedan?

Gost 13. srpnja 2014

Gluposti! Nije da je previše bolestan! Poput normalne injekcije.

Gost 12. kolovoza 2014

Dobar dan Recite mi što je drugo uzeto u vezi s prostakorom? Dijagnoza je provedena Benigna hiperplazija prostate (BPH), 1 tbsp. Aphalo je registriran, Fokusin, Prostakor, mislim da ne previše od svega! ATP za odgovor

Gost 8. prosinca 2014

I možete probati i protakor 20 dana i istovremeno umetnite svijeće prostatilen

Gost 23. listopada 2015

Gost 9. svibnja 2015

prostakor 10dn i svijeće. ponovite za mjesec ili više

Gost 23. srpnja 2016

Dobra medicina pomaže testirati ne samo jednom.

Prostatitis je urološka bolest koja se javlja kod mnogih muškaraca starijih od 35 do 40 godina. Metode za liječenje ove neugodne bolesti, tj. Lijek "Prostakor": recenzije, svojstva, analozi, kao i indikacije i kontraindikacije za upotrebu, razmotrit ćemo u ovom članku.

Opće informacije o lijeku "Prostakor"

Dakle, razmatrani medicinski proizvod, kojeg proizvodi tvrtka "Microgen NPO", Ufa, koristi se za liječenje patologija prostate u muškaraca. Glavni aktivni sastojak lijeka je ekstrakt životinjskih bjelančevina. Lijek "Prostakor" ima tendenciju smanjiti zgrušavanje krvi u najmanjim posudama zdjelice i genitalija kod muškaraca, podržava funkciju prostate i ublažava upalu. Lijek se također koristi za prevenciju bolesti, pogotovo jer je tijek liječenja lijekom samo 5-10 dana. To znači da može pomoći brzo i učinkovito spasiti čovjeka od problema i poremećaja na području genitalija povezanog s poremećajem prostate.

Oblik lijeka, indikacije i kontraindikacije za upotrebu, cijena

Ovaj lijek za liječenje prostatisa je dostupan u obliku otopine za injekciju. Priprema „prostakor” ampule su odrasli i indikacije 1 puta dnevno, prije nego se konačno razrjeđivanje izravnu primjenu sadržaja štrcaljki 1 ml 0.25-0.5% novokain otopine, fiziološka otopina ili destilirana voda. Tijek injekcija je dizajniran za najviše 10 dana. Razdoblje kroz koje možete ponoviti ubrizgavanje je od 1 do 6 mjeseci. Lijek "Prostakor", čija upotreba je indicirana za sam prostatitis, kao i za kompleksno liječenje komplikacija nakon operacije na žlijezdi, nema nikakvih posebnih kontraindikacija. Međutim, valja napomenuti da je moguća alergijska reakcija na komponente koje čine lijek. Nisu zabilježeni slučajevi predoziranja lijekom. Ampule "Prostacore" trebaju biti pohranjene, kao i većina lijekova, na mračnom i hladnom mjestu. Datum isteka - 3 godine od trenutka puštanja. Cijena paketa iznosi oko 300 rubalja.

Drug Prostakor: Kompatibilnost liječenja alkoholom

Pri korištenju gore navedenog lijeka treba obratiti posebnu pozornost na činjenicu da se tijekom injekcija, svih 5-10 dana liječenja, pacijent treba suzdržati od konzumacije alkohola. Poznato je da pića koja sadrže alkohol, čak i pivo, mogu smanjiti učinak određenih lijekova. Stoga, ako se čovjek želi riješiti problema s prostatom, što je brže moguće, najbolje je da uopće ne konzumirate alkohol tijekom upotrebe Prostacora. Ako to nije moguće, poželjno je smanjiti vjerojatnost da lijek djeluje u interakciji s alkoholom. To je, za vrijeme blagdana odabrati neki light napitak poput vina ili svježe pivo i pije zadnju čašu za 8-10 sati prije predloženog mjestu ubrizgavanja (na primjer, imao je pivo u večernjim satima - ujutro možete napraviti metak). Ako govorimo o vremenu nakon kojeg možete uzeti alkohol nakon injekcije, to je najmanje 1,5-2 sata.

Lijek "Prostakor": analozi znače

Postoji mnogo lijekova za liječenje i prevenciju bolesti prostate. Neki od njih imaju prirodnu osnovu, a neke - kemijskog podrijetla. Na primjer, poznati lijek "Prostamol UNO" proizveden je u obliku kapsula za oralnu primjenu. Glavni aktivni sastojak je biljni ekstrakt plodova palmi Sabal melkopilchatuyu. Prema mnogim recenzijama, alat "Prostamol UNO" pomaže u sprečavanju bolesti žlijezde, kao i za borbu protiv bolesti u početnim fazama njegove manifestacije. Međutim, ona ne eliminira hiperplaziju prostate, također poznatu kao adenomi prostate. Drugi popularni lijek je "Prostatilen", koji sadrži isti ekstrakt prostate u bikovima, to jest, točno istu aktivnu supstancu kao i onaj koji se smatra lijekom "Prostacore". U ovom slučaju, lijek "Prostatilen" je dostupan i u obliku injekcije, a u obliku rektalnog supozitorija, tj. Pacijentu može odabrati što mu bolje odgovara. Tijek liječenja lijekom - 5-10 dana.

Drugi analozi lijeka "Prostakor" za liječenje bolesti prostate

Drugi analogni lijek je Peponen, temelji se na ulju bundeve. Ovaj lijek se koristi više za prevenciju nego za izravno liječenje bolesti. Postoje i drugi analozi "Prostacore" što se smatra u članku. To su lijekovi:

  • "Vitaprost";
  • "Prostamed";
  • "Brončani konjanik";
  • "Prostanorm";
  • "Prostane";
  • čistim uljem od buče i nizom drugih lijekova.

Kao što vidimo, postoji velika količina lijekova za liječenje i prevenciju bolesti. Urolist će vam pomoći da napravite svoj izbor. Isto tako, stručnjaci preporučuju da se na prvim znakovima bolesti ne samobiraju, i odmah se obratite svom urologu za savjet i odabir odgovarajuće medicinske opreme za simptome.

Medicinski agent za liječenje prostatisa "Prostacor": pregled liječnika

Prema stručnjacima, lijek "Prostakor" zaista pomaže ublažiti upalu nakon nekoliko injekcija. Mnogi muški liječnici, koji su sami podvrgnuti liječenju, savjetuju ga svojim pacijentima. Ipak, u dijagnosticiranju bolesnika s adenomom prostate "Prostakor" (čija je ocjena pozitivna u liječenju prostatisa) ne pomaže. Trebali biste znati razliku između dijagnoze adenoma prostate i prostatisa. Mnogi ljudi misle da je to ista stvar. Zapravo, nije. Prva bolest je benigni tumor prostate, nalazi se unutar prostate i ne nadilazi ga. Ne metastazira se i ne širi se na druge organe. Njezino liječenje je simptomatsko, kao i medicinsko, s ciljem zaustavljanja rasta tumora. U većini zanemarenih slučajeva, potrebna je operacija. A prostatitis je upala prostate, često se događa u pozadini spolno prenosivih bolesti, bakterijskih infekcija, kršenja cirkulacije krvi i odljeva lučenja prostate. Stoga je droga „prostakor” recenzije urolog koji mi je objašnjeno gore će vam pomoći smanjiti upalu, tj liječenje prostatitisa, ali ne zaustaviti rast tumora, odnosno, neće biti učinkovit u liječenju benigne hiperplazije prostate.

Ono što pacijenti kažu o drogi

Pacijenti primjećuju da u slučaju poremećaja u radu prostate, lijek stvarno pomaže. Naime, brzo ublažava upalu i povezanu bol. Njezina je cijena usporediva s cijenom drugih sličnih lijekova. Primijetite njezin prirodni sastav, kao i kratki tijek liječenja. Ovo su pozitivne karakteristike pacijenata koji su primili lijek. Iako postoje oni kojima se nije uklopio. U nastavku pročitajte negativna mišljenja.

Zašto se neki lijek ne uklapa

Međutim, ne znači sve sredstvo "Prostakor", za neke to samo privremeno olakšava. Mnogi ljudi također vole rektalne supozitorije, tablete ili kapsule. To jest, postoje pritužbe o obliku otpuštanja, pogotovo jer svatko nema priliku injekcije kod kuće. Uostalom, lijek "Prostakor", recenzije pacijenata o kojima se većina može nazvati pozitivnim, dostupni su samo u obliku ampula za injekcije. Štoviše, suha tvar sadržana u njima mora biti razrijeđena. No, glavna stvar je da nakon prvih injekcija upala počinje smanjivati, nestaje nelagoda - pacijent počinje osjećati puno bolje. Međutim, to ne znači da se liječenje može zaustaviti. Liječnici preporučuju da sve propisane injekcije, kao i da dođu na ponovno ispitivanje neko vrijeme nakon injekcija.

Dakle, u našem članku smo razgovarali o lijeku "Prostakor" u ampulama. Pregledi o tome od liječnika i pacijenata, preporuke za upotrebu također su navedene u tekstu. Možda će vam to pomoći da odredite izbor lijekova za liječenje prostatitisa. No, u svakom slučaju, liječnik mora napraviti konačni odabir lijeka.

prostakor

Opis od 22. listopada 2014

  • Latinski naziv: Prostacor
  • ATX kod: G04CX
  • Aktivni sastojak: ekstrakt prostate
  • Proizvođač: FSUE NPO Microgen, Rusija

struktura

Rješenje za korištenje i / m:

  • 5 mg ekstrakta prostate - aktivna tvar.
  • 50 mg - maltoza monohidrat;
  • do 1 ml - voda d / in.

Liofilizat za pripremu otopine / m:

  • 5 mg ekstrakta prostate - aktivna tvar.

Otpustite obrazac

Prostacor je dostupan u obliku otopine za ubrizgavanje (5 ili 10 ampula po pakiranju) i liofilizata (5 ili 10 boca po pakiranju).

Farmakološko djelovanje

Normalizirajuća funkcija prostate.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Priprava ekstrakta prostate životinjskog porijekla, pokazuje organotropno djelovanje protiv prostate (prostate), smanjuje edem, smanjuje trombozu i infiltraciju leukocita venula prostate, sudjeluje u procesu normalizacije sekretornog djelovanja epitelnih stanica, uklanja osjećaj nelagode i boli. U tajnosti acinija povećava broj lecitina, stimulira ton mišićnog tkiva mjehura, sprječava nastajanje krvnih ugrušaka, a također ima antiagregantni učinak.

Upozorenja za uporabu

  • kronični prostatitis;
  • komplikacije u postoperativnom razdoblju, nakon prostatectomije ili drugih kirurških intervencija na prostatu;
  • funkcionalnih poremećaja prostate (najčešće dobi).

U kompleksnoj terapiji:

kontraindikacije

Nuspojave

Rijetko, snimke Prostacore mogu uzrokovati alergijski odgovor u obliku: svrbež, osip na koži, anafilaksija, bronhospazam, angioedem.

Prostacor upute za uporabu (metoda i doziranje)

Lijek Prokuror, kako u obliku injekcijske otopine, tako iu obliku praška (prethodno otopljenog), daje intramuskularno, u dozi od 5-10 mg jednom dnevno. Tijek terapije je 5-10 dana.

Upute za uporabu Prostacore u obliku liofilizata preporučuje korištenje otapala: novokain (0,5% ili 0,25%), voda d / in. ili 0,9% -tnom otopinom NaCl.

Ako je potrebno, nakon intervala od 1 do 6 mjeseci, propisuje se dodatni tijek terapije.

predozirati

Prilikom liječenja Prostacoreom nisu utvrđeni slučajevi predoziranja.

interakcija

Klinički značajan učinak Prostacorea na druge lijekove, i obratno, nije identificiran.

Uvjeti prodaje

Uvjeti skladištenja

Otopina je od 4 do 8 ° C.

Liofilizat - od 2 do 10 ° C.

Rok trajanja

Rješenje - 24 mjeseca.

Liofilizat - 36 mjeseci.

Posebne upute

Ampule lijeka sadrže maltozu koja, u laboratorijskom određivanju, može utjecati na koncentraciju glukoze u mokraći i krvi.

analoga

Ako je iz bilo kojeg razloga nemoguće koristiti ovaj lijek, propisujte njegove analoge:

Uz alkohol

Nemojte preporučiti kombiniranje tretmana s unosom alkohola.

Prostacore recenzije

U medicinskoj praksi Prostacore se dugo koristi i utemeljuje kao pouzdan i učinkovit lijek. Procjene na Prostacore u ampulama i bočicama, uz liječenje patologija naznačenih u indikacijama za njih, uglavnom su pozitivni i pokazuju pozitivne rezultate liječenja. Također imajte na umu praktičnu odsutnost nuspojava i kontraindikacije na njegovu upotrebu.

Nedostaci terapije uključuju neku bolnost samih injekcija, što se ogleda u povratnim informacijama o injekcijama Prostacore. U tom smislu, neki pacijenti preferiraju tablete analoge lijeka koji nemaju učinkovitost injekcija.

Cijena Prostacore, gdje kupiti

Cijena injekcija ovisi o broju ampula ili bočica u pakiranju. Pri odabiru ovog lijeka morat ćete platiti oko 250 - 300 rubalja za 10 ampula Prostacore. Cijena od 10 boca liofilizata varira u roku od 300 rubalja.

prostakor

Oblici otpuštanja

Liječnici pregledavaju prostacore

Stvarno dobar parenteralni lijek iz bikova prostate. Pomaže bolesnika s kroničnog prostatitisa, ublažava otekline prostate, poboljšava trofičkog + snažan psihološki učinak (ne samo postavio hrpu tableta, ali nešto drugo i „kolyat”!), Prikladan oblik za doziranje (neće biti razrijeđen).

Lijek stvarno radi, ali tko li objasni svoj pravi mehanizam? Dakle, kako bi muškarac radio prostatom, morate koristiti prostatu žlijezde životinje (jesti, poput Cooka?) Šamanizam je samo neka vrsta u našem prosvijetljenom dobu!

Urolist može imenovati u liječenju kroničnog prostatitisa.

Injekcije Prostakor

Prokuror je lijek koji se koristi za liječenje muške prostate. Ima životinjsko podrijetlo - ispada obrada komponenti iz prostate goveda.

Njegova uporaba smanjuje oticanje prostate, poboljšava funkciju stanice lučenja prostate i vraća oštećene zidove mjehura.

U ovom ćemo članku razmotriti zašto liječnici propisuju Prostacore, uključujući upute za uporabu, analozi i cijene za ovaj lijek u ljekarnama. Pravi PREGLEDI ljudi koji su već iskoristili Prostacore mogu se pročitati u komentarima.

Sastav i otpust

Prostacor je dostupan u obliku otopine za ubrizgavanje (5 ili 10 ampula po pakiranju) i liofilizata (5 ili 10 boca po pakiranju).

  • 5 mg ekstrakta prostate - aktivna tvar.
  • Dodatni sastojci: glicin, za liofilizat.

Kliničko-farmakološka skupina: lijek životinjskog podrijetla, korišten u bolestima prostate.

Upozorenja za uporabu

Prokuror se koristi za liječenje kroničnog prostatitisa i za komplikacije nakon operacije prostate.

Farmakološko djelovanje

Prostakor je polipeptidni lijek životinjskog podrijetla. Sirovina za njegovu proizvodnju je pročišćeni goveđi ekstrakt prostate. Lijek normalizira metaboličke procese u prostati, doprinosi ispravnom funkcioniranju tijela, zbog čega se postižu sljedeći učinci:

  1. Cirkulacija krvi je normalizirana i rizik od tromboze malih vena prostate je smanjen.
  2. Potaknut je tonus mišića mokraćnog mjehura, što dovodi do uklanjanja simptoma oštećenja mokrenja (čestih nastojanja).
  3. Nestaje upala i oteklina, što dovodi do uklanjanja boli.
  4. Izlučujuća funkcija je poboljšana, a posljedica toga je smanjenje zagušenja u žlijezdi.
  5. Kakvoća sokova prostate poboljšava se povećavanjem sekrecije, pa se stoga reproduktivna funkcija muževa obnavlja.

Glicin je pomoćna tvar koja je izmjenjiva aminokiselina koja ima sedativnu svojinu i ima pozitivan učinak na metaboličke procese koji se javljaju u mozgu.

Upute za uporabu

Prema uputama za uporabu poretka lijeka Prostacor:

  • Razrjeđenje liofiliziranog praha u 1 ml otapala. Preporučena otapala su: voda d / injekcija, fiziološka otopina, otopina novakaina (0,25-0,5%). Pri odabiru otopine Novocaina kao otapala potrebno je provesti uzorak kako bi se isključila alergijska reakcija.
  • Provjera otopine Procttakor za odsutnost mehaničkih čestica, za prozirnost, odsutnost neobične boje.
  • Skup otopine Prostacore u šprici u skladu s pravilima asepsije.
  • Izjava o intramuskularnoj injekciji.

Jedna doza - 5-10 mg. Uvod se provodi svakodnevno. Tečaj - 10 injekcija. Ponovljeni tečaj može se imenovati za 1-6 mjeseci.

Našao je zakletvu NIKOLA GLAVA! Nokti će se očistiti za 3 dana! Uzmi ga.

Prostakor (ubrizgavanje)

Prostakor je lijek kojim se uklanjaju problemi povezani s oboljenjima prostate. Ona dolazi u obliku otopine za ubrizgavanje u mišić i prašak za pripremu otopina. Lijek je proizveden od strane ruske farmaceutske tvrtke i već dugo se uspješno koristi u medicinskoj praksi.

Indikacije za uporabu lijeka

Prostacoreove injekcije propisuje liječnik kao dio kombinirane terapije za suzbijanje akutne upale prostate i adenoma prostate. U monoterapiji se koristi lijek:

  • za uklanjanje kroničnog prostatitisa;
  • za vraćanje oštećenih funkcija prostate koje se javljaju u starosti;
  • s postoperativnim komplikacijama u prostati.

Lijek djeluje samo na prostatu, normalizirajući njegovu funkciju.

Farmakološko djelovanje lijeka

Važno je! Prokuror se utvrdio kao učinkovit tretman za prostatitis.

Slika 1: Mnogi ljudi napominju da uz brzo nestajanje neugodnih simptoma poboljšava se kvaliteta seksualnog života. Izvor: flickr (Andrea).

Često, urolozi propisuju ovaj lijek u dozi prema individualnim indikacijama, budući da se pozitivna dinamika vrlo brzo bilježi.

Lijek je popularan zbog nedostatka nuspojava.

Sastav lijeka

Glavna komponenta lijeka je ekstrakt prostate životinjskog podrijetla. Izrađuje se izlučivanjem bioloških tvari iz prostate u mlade bikove.

Sastav otopine uključuje dodatni sastojak - maltoza monohidrat i posebnu vodu.

U prahu, glicin je dodatna komponenta.

Ambalaža lijeka sastoji se od 5 ili 10 boca (za prašak) i 5 ili 10 ampula (za šupljine).

Upute za uporabu za prostatu

Injekcije lijeka Prostacor se daju intramuskularno tijekom 5-10 dana, dnevno za 5-10 mg, to jest 1-2 ampula 1 puta dnevno.

Prašak se razblažuje u tekućini za injekciju, otopinom novokaina ili natrijevog klorida. Davanje lijeka može biti bolno.

Trajanje tečenja ovisit će o složenosti upalnog procesa, individualnim karakteristikama pacijenta.

Ako je potrebno, tečaj se može ponoviti, interval je od 30 dana do 6 mjeseci. Prije sljedećeg tečaja morat ćete pregledati i redovito prosljeđivati ​​tajnu prostate radi analize.

Uzimanje lijeka pomaže normalizaciji sekretorske funkcije stanica u tkivima prostate, smanjujući trombozu i smanjujući edem. Pod njegovim utjecajem, bolni osjećaji smanjuju ili potpuno nestaju, proces mokrenja se normalizira, stimulira mišićno tkivo mokraćnog mjehura.

kontraindikacije

Važno je! Lijek se može davati samo kod odraslih bolesnika.

Treba imati na umu da kontraindikacija može biti individualna osjetljivost na komponentu lijeka.

U obliku neželjenih događaja s recepta mogu se pojaviti alergijske reakcije u obliku osipa, svrbeža, edema, bronhospazma.

Slika 2: Tijekom terapije, alkohol bi trebao biti potpuno isključen. Kršenje zabrane alkohola tijekom liječenja dovodi do činjenice da terapija ne daje željeni učinak. Izvor: flickr (Lazaros Papadopoulos).

Analozi Prostacorea za liječenje prostatisa

Lijekovi poput Prostacora sadrže isti aktivni sastojak. Ti lijekovi uključuju:

  • Prostatilen. Dostupni su u obliku injekcija i svijeća. Svijeće sadrži, uz aktivni sastojak, cink i vitamin E. Zbog svog sastava ima protuupalno, antioksidativno i imunostimulirajuće svojstvo. Indikacije za prijem uključuju neplodnost, hemoroide, seksualne poremećaje.
  • Samprost. Ekstrakt prostate u obliku liofilizata u bočicama ima indikacije identične Prostakoru i istoj dozi i tijeku injekcija.
  • Uroprost. Ima oblik rektalnih supozitorija, ima zaštitni i protuupalni učinak. Pored glavnih pokazatelja, koji se podudaraju s Prostacorom, koriste se za poboljšanje kvalitete spermija za liječenje disfunkcije supresije.
  • Vitaprost plus. Osim ekstrakta prostate, ona sadrži lomefloxacin kao aktivnu tvar, antibakterijsko sredstvo. Zbog svog sastava, sredstvo se koristi za liječenje akutnog i kroničnog prostatitisa infektivne prirode.

Također za lijekove s sličnim učinkom, ali različiti pripravci uključuju:

Obratite pažnju! Svi ti alati temelje se na biljnim komponentama i imaju za cilj obnavljanje funkcija prostate, uklanjanje stagnacije organa i nelagode povezane s upalom prostate, kao i poboljšanje kvalitete života čovjeka.

Lijek za liječenje patologija prostate u muškaraca Prostacor: upute za uporabu, recenzije i analozi

Mnogi muškarci lice prostatitis. Neugodni simptomi i mogući poremećaji seksualne funkcije uzrokuju želju da se riješi bolesti što je prije moguće.

Nemoguće je samozavaravanje, kao u drugim slučajevima, pa se odmah trebate posavjetovati s liječnikom.

Jedan od lijekova propisanih u takvim slučajevima je injekcija Prostacore. Upute za uporabu, cijenu, recenzije, analozi, informacije o djelotvornosti djelovanja i moguće nuspojave opisat će se kasnije u članku.

Opis lijeka

Prokuror sadrži kompleks visoko učinkovitih tvari koje pogodno utječu na prostatu u muškaraca. Takve biološki aktivne strukture proteina mogu normalizirati funkcioniranje prostate, ubrzati metabolizam, osigurati točan proces metabolizma.

Rješenje za intramuskularnu primjenu

Lijek pripada organskoj specifičnosti. Njezino djelovanje usmjereno je isključivo na prostatu. Uklanja različite patologije i bolesti koje su nastale u radu prostate i drugih organa, funkcionalno povezane s njom.

Terapeutski učinak pri uporabi Prostacore je sljedeći:

  • poboljšava rad prostate, obnavlja ga;
  • ublažava oticanje tkiva;
  • uklanja bol, nelagodu koja se pojavila na području prostate;
  • jača zidove mokraćnog mjehura, prostata;
  • sprječava prodiranje krvnih žila;
  • ne dozvoljava množenje patogenih mikroorganizama;
  • smanjuje broj patogena;
  • uništava krvne ugruške nastale u krvnim žilama, sprečava njihovu daljnju pojavu;
  • normalizira zgrušavanje krvi;
  • sprječava adheziju krvnih stanica;
  • pojačava imunitet;
  • doprinosi smrti patogenih organizama.

Lijek se ubrizgava intramuskularno, što dopušta ulazak u krvne žile, a zatim otići na oštećeni organ. Tijelo koristi za liječenje aminokiselina, koje razgrađuju komponente lijeka pod utjecajem enzima.

Upozorenja za uporabu

Primjena Prostacore prvenstveno se javlja kod prostatisa - i kroničnog i akutnog. Također je propisana u slučaju komplikacija koje se javljaju nakon operacija na prostati.

Prateća droga Prostacor upute za upotrebu ukazuju na brojne patologije u kojima se lijek koristi kao složena terapija:

  • pogoršanje prostate kad dođe do promjena u dobi;
  • neki oblici neplodnosti;
  • kršenje mokrenja;
  • adenoma prostate;
  • povreda erektilne funkcije, potrebna za spolni odnos;
  • tijekom operacija bilo koje dobi na zdjeličnim organima.

Često se lijek propisuje u prisutnosti simptoma kao što su spaljivanje, bol tijekom urinacije, disfunkcija prostate, hiperplazija.

Otpustite obrazac, sastav

Prokuror se proizvodi u dva oblika:

  • liofilizirani prah;
  • injekcijska otopina.

Prašak je prikazan u obliku suhog ekstrakta prostate goveđe stoke. Njezina je boja obično bijela ili žućkasta. Spremite ovaj prašak u ampule od 5 mg.

Kako razrijediti Prostacore u obliku praha? Da bi se dobila gotova otopina, ona se mora razrijediti u količini od 1 ml s posebnim otapalom. Dobivena otopina može biti potpuno bistra ili blago žuta.

Gotovo rješenje može se odmah primijeniti bez dodatnih manipulacija. Njegova je boja također prozirna ili žućkasta. Pakira se u 1 ml kapsule koje sadrže 5 mg ekstrakta prostate. Paket sadrži 5 ili 10 ampula otopine. Smješteni su u kartonsku ambalažu u posebnim ćelijama, dodatno upotpunjenom s ampicijskim nožem, s kojim možete otvoriti staklenu posudu.

Upute za uporabu

Prostatitis se boji ovog lijeka, poput vatre!

Samo se trebate prijaviti.

Ovaj lijek je namijenjen intramuskularnoj injekciji s štrcaljkom. Spremno rješenje može odmah biti ubod.

I prije nego što probijete Prostacore u obliku praha, prvo ga morate otopiti. Treba imati na umu da je moguće rješenje novokainske alergije, pa ako je otkriven, odmah ju zamijenite otopinom drugog lijeka.

Za provedbu liječenja svakodnevno morate držati redovite injekcije, 5 mg ili 10 mg. Tijek liječenja može trajati od pet dana do jednog i pol tjedana, nakon čega je potrebna pauza od najmanje jednog mjeseca.

Nadalje, ako je potrebno, drugi put liječenja. Njeno trajanje ovisi o nizu čimbenika, kao što su složenost patologije, stadij bolesti, obilježja bolesti. Stoga se samo na ovoj osnovi određuje doza i trajanje primjene lijeka u svakom pojedinom slučaju. Štoviše, s obzirom na činjenicu da je prostatitis prilično složena bolest, terapija je najčešće propisana kompleks.

Kontraindikacije, nuspojave

Ovaj lijek je prilično siguran, nema specifičnih kontraindikacija i nuspojava.

Medicinski Prostakor kontraindikacije imaju sljedeće:

  • mogućnost manifestacije alergije na prokain;
  • individualne netolerancije na određenu komponentu u sastavu.

Prostacor može imati sljedeće nuspojave:

  • alergiju koja se očituje nakon prve uporabe lijeka. U tom slučaju, prestanite ga koristiti i posavjetujte se s liječnikom;
  • Kompatibilnost s alkoholom i alkoholom su negativna. Kod konzumacije alkohola u istom razdoblju kao i injekcije, često se javljaju mučnina i povraćanje, osobito ako su pića jaka. Ako se konzumiranje alkohola ne može izbjeći, dopušteno je korištenje vina, a ne ranije od jednog i pol sata nakon injekcije.

analoga

Ako govorimo o analogama, oni moraju sadržavati istu aktivnu tvar - ekstrakt prostate u govedima. Takva tvar je u takvim lijekovima kao što su Raveron, Uroprost, Samprost, Prostatilen.

Pored gore navedenih lijekova, postoje i drugi, čija je glavna supstanca drugačija, ali učinak ostaje isti.

Farmaceutsko tržište u Rusiji ima sljedeće lijekove sličnog terapeutskog učinka:

  • Gentos kapi i tablete;
  • Trianol kapsule;
  • kapi Populus compositum CP;
  • permixon kapsule;
  • kapsule Prostamol DNA;
  • Palprosthes kapsule;
  • kapsule Prostagut Forte;
  • Prostaplant kapsule;
  • Tadenan kapsule;
  • Pilule Cernilton;
  • rektalni supozitoriji Prostotopin;
  • Cernilton Forte kapsule;
  • tablete Permixon.

Recenzije

Prema većini liječnika i bolesnika, Prostacore je prilično učinkovit lijek, ima dobar terapeutski učinak u liječenju prostatitisa, a ima blagotvoran učinak na prostatu, čime se uklanja bolest.

Glavna negativna strana od kojih gotovo svatko govori je način primjene, odnosno potrebu za ubrizgavanjem.

Pacijenti su često zainteresirani za: "Prostakor - ubrizgavanje bolesnika ili ne?". Najčešće je injekcija vrlo bolna. Međutim, u pozadini pozitivnog učinka nije tako značajna.

Ipak, postoje pacijenti za koje učinak nije dovoljno jak. U većini slučajeva, oni ne liječe prostatitis, ali podržavaju rad prostate. U ovom slučaju, nikakve promjene nisu osobito vidljive, a bolna ubrizgavanje dodaje negativne senzacije. Općenito, recenzije su prilično dobre. Lijek je dugo postojao na tržištu i uspostavio se s najboljom stranom.

Unatoč činjenici da je injekcija s ovim alatom često bolna, opravdava njegovu učinkovitost. Osim toga, važno je da su nuspojave njegove uporabe minimalne i sastoje se u mogućoj alergiji, koja se najčešće primjećuje kod uporabe novokainske otopine.

Međutim, može se zamijeniti s drugim komponentama, a to neće utjecati na njezin pozitivan učinak.

Povezani videozapisi

I što liječnici kažu o drogi Prostacor, možete naučiti iz ovog videozapisa:

  • Uklanja uzroke cirkulacijskih poremećaja
  • Nježno ublažava upalu unutar 10 minuta nakon ingestije.

Upute za uporabu za injekcije Prostacor

Lijek Prokuror se koristi kako je propisano za liječenje problema s radom prostate u muškaraca. Temelj terapijskog lijeka je hrana za životinje, koja se dobiva ekstrakcijom proteinske komponente biološki aktivne tvari iz žlijezda goveda. Alat djeluje izravno na prostatu u muškaraca.

Što je Prostacore?

Komponente koje su dio Prostacorea imaju neke sličnosti s tkivima ljudske prostate. Alat je u stanju održavati normalno funkcioniranje tijela i zaštititi ga od upale i zgrušavanja krvi u malim krvnim žilama organa reproduktivnog sustava. Prostacore je dostupan u obliku gotove otopine ili praha za razrjeđivanje. Od posljednjeg, pripravljen je tekući pripravak, proziran ili blago žućkast u boji.

Gotovo rješenje za intramuskularne injekcije ima istu boju kao i prašak nakon razrjeđivanja. Volumen jedne ampule je 1 mililitra. Sadrži 5 mg aktivne tvari dobivene iz goveda. U jednom pakiranju može biti 5 ili 10 staklenih bočica. U paketu koji se prodaje, tu je i poseban uređaj za otvaranje. Zemlja koja proizvodi drogu je Ruska Federacija. Otpuštanje lijeka iz ljekarni po recept.

Komponentni sastav

Aktivni sastojak u Prostacore je ekstrakt koji se dobiva iz prostate goveda. Mogu se upotrijebiti pomoćne komponente:

  • novokain
  • Otopina slane otopine
  • Deionizirana voda

Novokain otopina se koristi u koncentraciji od 0,25-0,5%. Dodatno, pripravak sadrži maltozu monohidrat. Praškasti oblik lijeka također sadrži 5 mg aktivnog sastojka i glicin.

Učinak lijeka na tijelo

Zbog intramuskularne primjene Prostacore, lijek odmah ulazi u krvotok i slobodno ulazi u prostatu. Zbog staničnih enzima, otopina se brzo razgrađuje u pojedinačne aminokiseline koje tijelo koristi za normalan rad. Lijek nema akumulativnih svojstava.

Nakon ulaska muškog tijela, Prostakor se razgrađuje unutarnjim biokemijskim procesima koji se prilično sliče probavi hrane. Budući da se lijek ne može akumulirati i potpuno "odlazi u posao" o njegovom vanjskom izražavanju govora, ne provodi se - potpuno se koristi za potrebe normalnog funkcioniranja tijela.

Terapeutski učinak Prostacorea

Lijek ima smjerni učinak. Učinak njegove uporabe omogućuje vam izbjegavanje ozbiljnih bolesti prostate i doprinosi normalnom funkcioniranju tijela. Tijekom recepcije mogu se postići sljedeći pokazatelji:

  1. Poboljšanje prostate
  2. Poboljšanje kvalitete seksualnog života
  3. Uklanjanje sindroma boli
  4. Smanjenje otekline tkiva organa prostate
  5. Sloboda od nelagode u području prepona
  6. Zaštita od stagnacije izlučivanja epitelnih stanica
  7. Smanjena koncentracija leukocita
  8. Suzbijanje vitalne aktivnosti patogenih mikroorganizama
  9. Poboljšava kvalitetu sjemena
  10. Potiče povećanu proizvodnju sperme
  11. Poboljšava pokretljivost spermija
  12. Interferira s trombozom
  13. Povećava snagu i elastičnost krvnih žila.

Osim toga, Prostacore pomaže ojačati imunološki sustav i poboljšati zaštitna svojstva tijela. Osim toga, lijek jača zidove mjehura i sprječava cistitis i uretritis. Odbijanje djelovanja agensa ili alergiju praktički je isključeno zbog upotrebe posebne tehnologije u liječenju aktivne tvari.

Upozorenja za uporabu

U uputama za uporabu lijeku Prostacor navesti glavne indikacije za njegovu uporabu. Lijek je razvijen samo za muškarce. Njezina upotreba treba početi s:

  • Kronični prostatitis
  • Akutni oblik prostatisa
  • Bilo koja komplikacija uzrokovana operacijom na prostati
  • Poremećaji povezani s dobi funkcioniranja prostate
  • Adenoma prostate

Prostacore je indiciran za neke oblike neplodnosti, kao i za probleme s muškim snagama. Pokazano je da se intramuskularna primjena lijeka ubrzava proces oporavka i rehabilitacije nakon operacija na zdjeličnim organima.

VAŽNO! Prije uporabe lijeka Prostacore, obratite se specijalisti. Lijek ima neke kontraindikacije. Pored toga, problemi s prostatom mogu se pojaviti kod komplikacija koje zahtijevaju uporabu više radikalnih lijekova ili operacija.

Kako prijaviti Prostacor?

Gotovo otopina može se izravno injektirati intramuskularno injekcijskom špricom. Prašak treba prethodno razrijediti. Prikladna tekućina za njegovo otapanje bit će Novocainov koncentracija od 0,25-0,5%, gotova ljekovita slanina ili posebna voda za injekcije. Pri odabiru temelja za rješenje potrebno je uzeti u obzir moguće alergijske reakcije.

Injekcije se izvode dnevno u 1-2 ampula (5-10 mg). Tijek liječenja je 5-10 dana. Injekcija se obavlja jednom. Ponavljanje liječenja može biti ne manje od mjesec dana nakon završetka prošlosti. U prosjeku se preporuča drugi tečaj za šest mjeseci (ovisno o stanju zdravlja pacijenta). Trajanje liječenja određuje nekoliko čimbenika:

  • Složenost patološkog slučaja
  • Značajke bolesti
  • Postignut na kraju terapeutskog učinka

Doziranje i trajanje tretmana u svakom slučaju odabiru se pojedinačno. Predoziranje Prokurorom nikada nije identificirano. Lijek ne reagira s drugim lijekovima, pa se može koristiti paralelno s njihovim unosom.

Kontraindikacije i nuspojave

Muškarci koji imaju osobnu netrpeljivost na bilo koju komponentu lijeka trebaju se suzdržati od korištenja Prostacora. Kod razrjeđivanja proizvoda u obliku praha, trebali biste koristiti tekućinu koja nije osjetljiva, čak i ako su takve epizode došle u prošlosti.

Pojava nuspojava iz Prostacorea je zbog prisutnosti alergija kod čovjeka koji ga primjenjuje. Može se manifestirati kao svrbež kože, osip, kao i angioedem ili bronhospazam.

VAŽNO! Zajedno s alkoholom i Prostacoreom može doći do mučnine ili čak povraćanja.

Interakcija alkoholom

Kada je bilo koja terapija za piće alkohola nepoželjna. Stoga, bolje je uzdržati se od alkohola tijekom uzimanja Prostacore. Maksimalno trajanje jednog segmenta liječenja je 10 dana. to nije predugo razdoblje, tako da nije moguće odreći alkohola.

Ako je nemoguće izbjeći njegovu uporabu, treba proći najmanje 1,5 sati između konzumacije alkohola i injekcije. Čak iu ovom slučaju, prednost se daje niskim alkoholnim pićima i malim dozama prirodnog podrijetla (na primjer, vina ili piva).

analoga

Da bi imali sličan učinak na Prostacore na muškom tijelu, lijek također mora u svom sastavu sadržavati ekstrakt stoke goveda. Analozi mogu biti:

Osim toga, neke od svojstava koja Prostacore ima na muško tijelo mogu biti zamijenjene lijekovima koji se koriste za liječenje prostate. Razlikuju se u sastavu, ali imaju sličan princip djelovanja. To mogu biti kapi ili Gentos tablete, Permixon kapsule, Prostaplant kapsule, Prostopin rektalni supozitorije, Cernilton tablete i Palprostes kapsule.

Prostacore pohrana

Prašak Prostacore pohranjen je u temperaturnom području od 2 do 10 stupnjeva. Gotovo otopinu u ampulama treba držati na temperaturi od 4-8 stupnjeva. Rješenje ima rok trajanja od 2 godine, a prah od 3 godine.