Search

Rak prostate. Djelovanje nakon operacije

Registracija: 14.07.2017. Poruke: 5

Rak prostate. Djelovanje nakon operacije

Dobra večer!
Tata je dijagnosticiran rak prostate pT3aN0M0.
Prije tjedan dana izvedena je radikalna prostatektomija. Uklonjeni su obližnji limfni čvorovi (lijevo i desno). Ne postoji metastaza, kanali za sjeme nisu pod utjecajem tumora, uklonjeni limfni čvorovi također su bili čisti. ALI prema rezultatima histološkog ispitivanja - prirodi tumorskog duktalnog adenokarcinoma (kao što sam ga razumio, superagresivno). Kirurg predviđa povratak s 99% vjerojatnosti zbog prirode tumora.
Nakon operacije (Da Vinci robota) nije bilo propisano daljnje liječenje - preporuke samo za registraciju s onkološkim ambulantom i predaju psa svakih 3 mjeseca.
Je li dobro? Zašto nema dodatnog tretmana, ako očigledno očekujemo povratak? Hormoni / zrake?
To jest, samo sjedite i pričekajte dok se sve ne pogorša opet ((((
Ili će li daljnji tretman biti propisan u onkološkoj ambulanti?
Molim pomoć da shvatim. Stvarno želim pomoći svom ocu.

Registracija: 10/7/2016 Poruke: 3.455

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Registracija: 14.07.2017. Poruke: 5

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Registracija: 10/7/2016 Poruke: 3.455

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Registracija: 14.07.2017. Poruke: 5

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Registracija: 10/7/2016 Poruke: 3.455

Nakon pojave ovisnosti o hormonskoj terapiji, nije bilo ništa drugo nego provoditi palijativnu kemoterapiju, odlučila sam ga opisati zasebno, ovo je sasvim drugačiji tretman -
http://www.oncoforum.ru/forum/showthread.php?t=105800

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Registracija: 14.07.2017. Poruke: 5

Nakon pojave ovisnosti o hormonskoj terapiji, nije bilo veze s palijativnom kemoterapijom, odlučio sam je opisati odvojeno, to je sasvim drugačiji tretman -
http://www.oncoforum.ru/forum/showthread.php?t=105800

Registracija: 10/7/2016 Poruke: 3.455

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Prijava: 03/12/2013 Poruke: 58

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Registracija: 23.08.2017. Poruke: 1

Bok Imam 55 godina. Na 53, operacija je izvedena na DaVincima u metastoznoj kosti tijekom godine. Žao mi je što sam odmah nakon operacije nisam sudjelovao u stanicama raka prostate koje cirkuliraju u krvi. Samo nismo posjedovali informacije. Postoje dva načina - službeni - na svijetu postoji 3 laboratorija koja mogu odrediti prisutnost tih stanica i vjerojatnost metastaza. Ovo je laboratorij RGCC u Grčkoj (podružnica u Švicarskoj). Ima i Koreja, ali ih ne poznajem. Druga opća hipertermija izaziva apoptozu svih stanica raka. To se može lako obaviti u Novosibirsku. Stigao sam tamo samo kad su metastaze otišle. Liječnik je rekao da je "uvjetno" doći sljedeći dan nakon operacije. Ako trebate detaljno napisati: [email protected] Još uvijek postoje mnoge specifičnosti vezane uz prehranu, enzime i tako dalje. Važno je započeti na vrijeme. Sretno. Uskoro stići.

Prijava: 06/07/2017 Poruke: 5

Sada trebate samo kontrolirati PSA. Nisam liječnik, ali moj je otac također operirao. PSA je malo porastao, ali za PET KT sve je čisto. Ako vaš pas odjednom raste, idite ravno u St. Petersburg, Institut za radiologiju i kiruršku tehnologiju. Postoji PET CT skeniranje PSMA s galijskim izotopom 68. Ovaj postupak otkriva lokalizaciju relapsa kada je pas ispod 1. Trošak od 35 tisuća rubalja plus 4000 izotopa. Ali ovo je najbolja stvar za učiniti. U Rusiji, samo u St. Petersburgu. A zatim, na temelju rezultata, odredite taktiku liječenja. Sada živite u miru. Možda uopće nećete imati relapsa, a vi panika. Sretno vama.

Registracija: 10/7/2016 Poruke: 3.455

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Registracija: 11/23/2017 Poruke: 1

Dobar dan!
Na ovom web mjestu nedavno sam ispričao ako sam nešto učinio ne u skladu s lokalnim zakonima.

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Registracija: 10/7/2016 Poruke: 3.455

Poruka korisnika% 1 $ s napisala je:

Registracija: 18/08/2018 Poruke: 1

Rehabilitacija nakon operacije. Možda će netko pomoći mojoj priči.

Prije nekoliko godina imala sam operaciju prostate, jer sam imala rak. Nakon toga, moć, blago rečeno, postala je posve drukčija. Seksolog mi je savjetovao da proći kroz fizioterapiju na Yarovovom aparatu. Učinak je bio samo privremen, nisam mogao svaki dan ići na postupke. Snaga se nije oporavila. Tada mi je liječnik rekao o novom uređaju, bjeloruski proizvodnja Androspok: to je više funkcionalan, ali istodobno kompaktan i jednostavan za korištenje. Kupio sam ga za kućnu upotrebu, jer, negdje u proceduri, nije baš prikladan. Postupak sam bio kod kuće za pet tjedana, rezultat je očigledan. Pojavile su se jutarnje erekcije, ponekad usred noći se probudim s erekcijom, kao u mojoj mladosti (I ČINJENJE MEĐU 60!). To znači da se oporavim! Prijatelji, ne morate staviti križ, čak ni nakon uklanjanja prostate. Glavna stvar je slušati što liječnik kaže, vjerovati u sebe i sve će biti u redu!

Moje iskustvo s liječenjem raka prostate u Njemačkoj

Dragi čitatelji! Odgovarajući na zahtjev urednika časopisa sastavio sam ovu recenziju - povijest mog postupanja. Stvarno želim da svi koji su posjetili isti napad mogli čitati ovu priču, mobilizirati, ne izgubiti srce i vratiti zdravlje, voljni Bog, u Njemačkoj.

KAKO POBIJEDI

Moje ime je Mikhail Fedorovich Anikin, ja sam iz blizine predgrađa. Moj dobar prijatelj, dr. Vyacheslav O. iz vojne bolnice, savjetovao me da napravim krvni test za PSA. Neću reći da mi je nešto povrijedilo ili me smetalo. No, u razgovoru je jednom rekao da ljudi nakon 50 godina ne ometaju znanje o sebi više nego mladi ljudi. Zato što postoje bolesti koje dolaze s godinama, ali koje se mogu rukovoditi u ranoj fazi.

Jedna od ovih bolesti je rak prostate, kako mi je liječnik rekao. I bez pogreške.

Ukratko, moj PSA bio je iznad normalne - 11,2 ng / ml. Ponovno ponovno provjereno - 10.9. Tri tjedna kasnije, provjerili su se u Institutu za urologiju u Moskvi - 11.5. Općenito, odlazio sam u urologiju tri dana, uzeo biopsiju iz prostate, a sada mi daju rezultat, gdje je napisana dijagnoza: rak visokog stupnja s iznosom od 3 plus 3 = 6 prema Gleasonu. I preporuka je raditi bez gubljenja vremena, jer, kako je liječnik objasnio, s takvim Gleason sumom, prognoza je dobra i bolest se ne može započeti.

Ali gdje - ovdje, u našoj urologiji? Supružnik je odbio da djeluje u Rusiji, a ona neće savjetovati loše. Neću reći da sam bogata osoba, radim na menadžerskom položaju, imam dovoljno za pristojan život, ali nemam "dodatni" novac. Međutim, zdravlje je uvijek na prvom mjestu, a za to će biti sredstava u inozemstvu.

KAKO SE ČUVIO ZA KLINIKE

Svi znaju da se naša vlada i drugi javni narodi tretiraju u Njemačkoj ili Izraelu. Internet na dohvat ruke; poslane zahtjeve za nekoliko klinika u tim zemljama. Pošaljite odgovore, pozive.

Nekoliko dana potpuno je odbijalo liječenje u Izraelu. Nije mi se svidio njihov agresivni marketing (čak i ne daju im vremena da stvarno razmišljaju o tome), neprestane nametljive ponude (usput, što se još uvijek događaju), neizvjesnost cijena i nedostatak objektivnih informacija o liječenju.

Zato sam prebacio traženje u Njemačku. Ni u financijskoj klinici urologije nisam u Münchenu. U Berlinu "istjerati" istu priču.

Izbor je naposljetku pao na kliniku profesora Trussa u Dortmundu. Pročitao sam vrh ranga najboljih liječnika u Njemačkoj u časopisu Focus, zahvaljujući studentu susjeda: pomogao mi je razumjeti što je napisano na njemačkom jeziku. Profesor Truss u ovom poretku je među najboljima. Pozvao sam njegovu kliniku, stupio u vezu s uslugom koja se bavi stranim pacijentima (nazvana hitna pomoć), primila je datum dolaska nakon 5 dana (hvala Bogu, imao sam španjolsku Schengensku vizu godinu dana), sam kupio ulaznice za Dusseldorf najam automobila u zračnoj luci i stigao u Dortmund.

KAKO LI LI LI LIJEČENO LIJEČENJE

Moja je prevoditeljica Raisa - doktor treninga, u mirovini i privlači klinike da prate pacijente poput mene. Vrlo joj je zahvalno.

Raisa mi je pomogla da odem u kliniku, platim za troškovima medicinskih usluga u hitnoj pomoći, pratim me na preoperativnim pregledima, držeći mi ruku kad mi se ubrizgava prije operacije i bila je prva osoba koju sam vidio nakon operacije. Usput, kad sam došao do svojih čula, liječnik koji je napravio noć u krugu, rekao je da je operacija radikalne prostatectomije dobro prošla, prostata je bila uklonjena kroz male rezove, erektilni živci su sačuvani, tako da se moć najvjerojatnije vraća.

Prvi postoperativni dan vjerojatno je najteži. Bio sam mučnjen, imao slabost i općenito neku vrstu tromosti. Medicinske sestre se nisu odselile od mene - mijenjale su moje kapljice, svaka dva sata tretirale su površinu rane, mijenjale su drenažu, a navečer su me prisilili da ustane.

Drugi dan već sam se kretao po odjelu. Bilo mi je drago što je moguće komunicirati s pacijentima koji su došli poput mene iz Rusije i Ukrajine. Dan kasnije izvadio sam drenažu cijevi. Dopušteno je hodati u parku pored klinike. Nakon nekog vremena provedena je kontrolna studija, uklonjena je mokraćni kateter, a devetoga dana nakon operacije, nakon razgovora s profesorom, im je dopušteno napustiti. PSA prije operacije bio je 11,9 ng, nakon operacije su ga izmjerili - 0,05 ng / ml. Je li to najbolji pokazatelj učinkovitosti liječenja?

Općenito, na kraju desetog postoperativnog dana, već sam letio zrakoplov Airberlin u Moskvu.

O KLINIČKOJ

Poliklinika na kojoj sam bila liječena je multidisciplinarni centar za urologiju u Dortmundu, akademskoj klinici u glavnom sveučilišnom kliničkom centru.

I dan i noć, ovdje dolaze pacijenti, a posao ne prestaje. Čini se da ništa nije nemoguće za kliniku. Uz kirurško liječenje raka prostate, adenoma prostate, raka mokraćnog mjehura i kemoterapije također se tretiraju, ako je potrebno. Odmah pored odjeljenja za dijagnostiku, gdje ćete dobiti nekoliko minuta MRI, EKG i ostali testovi.

Nema problema s razumijevanjem: liječnik koji govori ruski jezik dolazi i drži se u tijeku s liječenjem.

Sa mnom sam došao još jedan pacijent iz Rusije. Zato je rekao da je došao u Trousse radi konzultacija, a nakon razgovora predložio mu je da operira - samo dva dana kasnije! Općenito, logistika u klinici na najvišoj razini - nema potrebe čekati tjednima dok ne budu primljeni u bolnicu. Vjerojatno, to je i zbog činjenice da ovdje ima mnogo liječnika i nekoliko operativnih kazališta. I, naravno, ovdje je i "The Da Vinci Robot", o čemu pišemo toliko u Rusiji.

Što još reći? Komore su dobre, ništa suvišne, ali i vrlo ugodne. Prehrana je varirala.

Profesor Truss je majstor svoga zanata. Taciturn, ugodan za razgovor, nadahnjuje povjerenje i nadu iz prvih minuta sastanka.

O AMBULANIMA U KLINIČKOJ

Ova se usluga bavi dijagnozom, preoperativnim pregledom i odobravanjem stranaca iz zemalja bivše Unije. U svom sastavu nalaze se liječnici ruskog govornog područja. Pozvali su me do toga prvog dana po dolasku. Donacijska krv, plaća iznos za liječenje, prima potrebne upute i savjete. Nakon što sam bio odbačen iz klinike, dobio sam zaključak na njemačkom i ruskom, a dobio sam i dozvolu za bolovanje za prezentaciju u Rusiji.

O STRANAMA STRANIH BOLESNIKA U KLINIČKOJ

Ovo je za kliniku da su stranci, i za mene - dobri susjedi i zemljaci. Ne znam s kim bih komunicirala ako nisu. Podržali su me prije operacije. U prvom su danu došli u odjel, kad još nije bilo dobro kao što je sada. Oni koji su došli ovamo prije mene objasnili su zamršenosti života u njemačkoj klinici, naučili nas kako upotrijebiti noćni telefon.

O CIJENU I PLAĆANJU

Trošak operacije prostate u Dortmundu je prosjek u Njemačkoj. Negdje to može biti jeftinije, ali postoje klinike (München ili Berlin), gdje je dvostruko skupo. Moj je proračun iznosio gotovo 19.000 eura od početka traženja do dolaska kući, uključujući taksi iz Domodedova do Moskve i zrakoplovne karte. Iz vlastitog iskustva: Žalim što nisam prenio novac za liječenje Njemačkoj dok sam bio u Rusiji. Tamo sam uplatio kreditnu karticu, od mene su preuzeli još jednu bankovnu pristojbu - nešto slično 3,5 posto. Također je bilo moguće platiti gotovinom, ali nekako je bilo zastrašujuće nositi takve iznose s vama. Stoga, moj savjet - pokušajte riješiti sve probleme u vezi plaćanja prije dolaska. Uzmite samo gotovinu za troškove kućanstava, plaćanje u hotelu itd.

Što bih savjetovao

Za moj ukus, bolje je ne uzeti jednu sobu - i skuplje i dosadno. Prilikom odabira dvokrevetne komore postoji prilika da ćete biti smješteni na zemlju. Pacijenti iz Rusije i zemalja bivšeg Sovjetskog saveza često dolaze u Dortmund. Razgovarali smo mnogo, pomogli, podržavali jedni druge.

Obavezno uzeti ogrtač. Uzeo sam samo trenirku - ali zbog katetera nisam ga mogao nositi. Morao sam pitati tipove iz ambulante da kupim ogrtač u trgovini.

REHABILITACIJA NAKON OPERACIJE

. Prošao sam blizu Samare u sanatoriju "Volzhsky Utes". Da, u Rusiji su sačuvane visoke kvalitete zdravstvenih ustanova! Tri tjedna gimnastike, masaže, fizioterapije, prehrane i psihoterapije mi je obnovljena. Uklonjena je urinarna inkontinencija.

KONTROLA I OZNAKA

. Prolazim dr. Denis Altunin iz Instituta za urologiju u Moskvi na 5. ulici u Parku. Iako je daleko od mog doma, ali nekako profesionalno i ljubazno. I vjerujte mi, ovo je dosta - napokon, neki od naših liječnika, nakon što su saznali da sam liječen u Njemačkoj, rekli su mi na običnom jeziku: "bdjeti tamo...".

Prošlo je 12 mjeseci. PSA dosljedno iznosi 0,1 ng / ml, moć 59 godina starosti je redovita, do 4 puta tjedno, apsolutno nema urinarne inkontinencije. Mood cool. Ja skijim, idem pješačiti, kopam u vrtu, brinem se za svoje unuke. Još dvojica mojih prijatelja nakon mene su otišli vidjeti profesora Trusta za liječenje. Zadovoljni.

Općenito, čini se da smo osvojili ovu bitku s rakom prostate. Ako bilo tko ima više pitanja, nazovite 8-926-365-57-45.

Liječenje raka prostate u vodećim centrima i klinikama u Rusiji

Rak prostate, prema statistikama, javlja se kod muškaraca starijih od 40 godina. Od malignih tumora, ova bolest je u 2-3 zemlje u većini zemalja. Svake se godine registrira 400 tisuća primarnih prijava, od kojih je 15.000 u Rusiji.

Ljudi, gledajte svoju prehranu! Dokazano je da visoki sadržaj bjelančevina i masti u svakodnevnoj hrani povećava rizik od strašne bolesti.

Rak prostate, pored gojaznosti, ima nekoliko razloga: nasljednost, rasa (svjetli ljudi slabije su bolesni), kadmijsko opijanje. Ali glavni razlog zove starenje. Liječenje se provodi uz pomoć zračenja, lijekova, ali kirurška metoda je u olovo - radikalnoj prostatektomiji.

Obratite pozornost na ostale 26 klinike u Rusiji koje rade i pomažu pacijentima u smjeru onkologije

Uzroci raka prostate

Glavna skupina rizika za ovu bolest je stariji muškarac. Starenje tijela je popraćeno promjenom hormonskog podrijetla (sama po sebi, to može izazvati rak). Postoji još jedan razlog: akumulacija kancerogenih tvari u tijelu (to je osobito karakteristično za pušače). Akumulacija karcinogena kao što je kadmij može biti povezana s radom u opasnim industrijama (na primjer, zavarivanje baterija ili metala).
Dokazano je da u ljudskom genomu postoje područja koja sprečavaju nastanak raka prostate. Smanjenje njihove aktivnosti također može uzrokovati malignu novotvorinu prostate. Ne smije se diskontirati i genetska predispozicija za razvoj ove bolesti. Rak može uzrokovati kronične upalne bolesti i pretkancerozne bolesti.

Glavni čimbenici rizika za rak prostate su:

  • Utrka (najveća učestalost bolesti - kod muškaraca koji pripadaju trci Negroid-Australoid).
  • Rad u poduzećima povezanim s štetnom proizvodnjom.
  • Pušenje.
  • Neuravnotežena ishrana (hrana bogata životinjskim mastima).
  • Genetska predispozicija.
  • Godine. U pravilu, stariji muškarci bolesni su češće.

Neposredni uzroci raka prostate nisu identificirani, jer se ova bolest ne očituje već dugo.

Simptomi raka prostate

U ranoj fazi bolesti, simptomi su praktički odsutni. Prve bolne senzacije pojavljuju se u kasnijim fazama, s rastom neoplazme i širenjem metastaza. Razvoj simptoma raka prostate javlja se tijekom nekoliko godina.

Glavni znak koji može prepoznati rak prostate u ranim fazama je povećanje razina PSA (specifičnih antigena prostate) u krvi. Ovaj simptom prisiljava jedan da bude oprezan i otkriti bolest u fazi prekanceroznih promjena.

Kod klijanja tumora u uretru ili mokraćnom mjehuru mogu se razviti simptomi kao što su česte i teške mokrenje, urinarna inkontinencija, iznenadna mokraća.

Širenjem metastaza raste bol u udovima (uzrok je stiskanje leđne moždine metastazama). S penetracijom metastaza u različitim organima - kršenje njihovog normalnog rada.

U ranom otkrivanju raka prostate preventivne mjere trebaju igrati glavnu ulogu. U tom je smislu vrlo važan pregled muškaraca starijih od 50 godina, kao i mlađi muškarci s postojećom predispozicijom za bolest.

Dijagnoza raka prostate

  • digitalni pregled prostate urologa - ovo je početak!
  • Ultrazvuk prostate.
  • Krvni test za specifični antigen prostate (PSA).
  • Biopsija (uzorkovanje tkiva za kasnija laboratorijska ispitivanja).
  • Vizualni pregled limfnih čvorova.
  • Test krvi za endolgin (otkrivanje ove tvari u krvi događa se kada se rak širi izvan prostate).
  • snimanje magnetske rezonancije (MRI) i / ili kompjutorska tomografija zdjeličnih organa

Ako postoje simptomi oštećenja drugih organa, propisano je odgovarajuće liječenje.

Razvrstavanje raka prostate

Na skali od 2 do 10 procijeniti agresivnost bolesti.

  • 2-6 - niska agresivnost
  • 7-8 - prosječna agresivnost
  • 9-10 - visoka agresivnost

Da biste dobili određenu figuru, upotrijebite posebnu tablicu koja se sastoji od pet sektora s imidžom stanica, budući da se njihov stupanj malignosti povećava. Ove se slike uspoređuju s rezultatima biopsije dobivenih u laboratorijskim studijama. Sektorski brojevi sa slikom najčešćih tipova stanica sažeti su. Primljeni iznos je broj za procjenu stupnja agresivnosti raka.

Osnovni tretmani raka prostate

  • Taktika očekivanja
    Ova metoda se sastoji u odsutnosti liječenja, sve dok je tumor strogo razgraničen i nema očitog rasta. Koristi se uglavnom u odnosu na starije muškarce s ozbiljnim popratnim bolestima. Istovremeno pacijent stalno pod liječničkim nadzorom. Redovito treba podvrgavati dijagnostičkim postupcima.
  • Radikalna prostatektomija
    Sve do nedavno ova metoda liječenja bila je vrlo nepopularna jer prijeti inkontinenciji i nemoći. Suvremene kirurške tehnike omogućuju vam izbjegavanje takvih neugodnih posljedica. Koliko je djelotvoran kirurški zahvat izravno ovisan o tome koji je stupanj bolesti. Ako limfni čvorovi nisu pogođeni, stopa preživljavanja 10 godina je oko 80%; u kasnijim fazama - manje od 40%.
  • Radioterapija
    Bit metode je uništenje stanica raka radioaktivnom tvari. Jedna od tehnika je uvođenje radioaktivne tvari izravno u tumor. Ovaj pristup izbjegava komplikacije uzrokovane konvencionalnom terapijom zračenjem.
  • krioterapija
    Razaranje tumora događa se pod utjecajem niskih temperatura. Dobar je učinak u kombinaciji s hormonskom terapijom. To daje dobre rezultate u 75% pacijenata. Koristi se kada su drugi tretmani neučinkoviti.
  • Kirurška intervencija pomoću Da Vinci robota
    Za razliku od operacija koje se izvode pomoću skalpela, ova inovativna metoda je niskog utjecaja, smanjuje gubitak krvi, održava snagu i normalno mokrenje. Ne smanjuje trbuh i perineum. Pristup prostati osigurava se kroz pet malih pukotina u donjem dijelu trbuha. Minijaturne video kamere projektiraju sliku povećanu 15-20 puta na zaslon.
    Ova intervencija može se nazvati delikatna (robot s 100% točnosti ponavlja kretanje kirurških ruku). Nakon takve operacije, bolesnici se brzo oporavljaju (ekstrakt se proizvodi šestog dana nakon operacije).

Na izbor strategije liječenja utječe starost pacijenta, stupanj raka, vjerojatnost pojedinačnih karakteristika organizma. Savjetujte se s vodećim svjetskim stručnjacima.

Liječenje raka prostate. Recenzije

Liječenje raka, pregled liječenja raka i detaljne informacije o svim pravilima za registraciju za liječenje, objavljujemo na službenim stranicama Europskog Prostata Centra.

Na ovoj stranici naći ćete neke recenzije o liječenju raka prostate u Gronau

Dobar dan Katerina, Natalia, Svetlana, Eugene! Sjećam se i ne zaboravljam te! Imam mali zahtjev - napisat ću recenziju (hvala na pismu) dr. Y. Witu o liječenju raka prostate u vašem lijeku i molim vas, prevesti ga i staviti ga na stol. Dobro?
Bolnica St. Anthony Gronau (Njemačka). G. Witt. Dragi liječnik! Izražavam vam iskrenu zahvalnost za sjajno obavljenu operaciju na uklanjanju raka prostate! Bio je 30. ožujka 2015., tj. Prošla je godina i još se sjećam kako je to bilo! Djevojke koje su se susrele i pratile, hotel, odjel, liječnici, medicinske sestre, dobra hrana s pivom, šetnje u parku i još mnogo toga. Ali glavna stvar je, naravno, ista operacija uklanjanja raka prostate, izvedena na visokoj profesionalnoj razini! Hvala još jednom!
O meni: Imam 75 godina, ja sam pun snage i energije. Vodim aktivan životni stil, uvijek krećem, ne plačem, a ne "cviljenje". Imam kućanstvo (pčele itd.), Ženu, djecu, unuke (7, 2 od njih u Njemačkoj), pa, itd. Samostalno učeno računalo (Internet, Skype). Laptop, tablet, skener, faks, itd. Niste bili na godišnjem odmoru sve dok niste imali operaciju za mene. Ujutro 31. ožujka došli su u moj odjel i imali smo dijalog. Željeli smo vašem kancelaru Angelu Merkel i našem predsjedniku Vl. Putin je sklopio što je prije moguće za dobrobit naših naroda. Na naše duboko žaljenje, moderni svijet živi prema drugim "nepoznatim" pravilima i zakonima! Mislim da ćemo preživjeti krizu i sankcionirati i živjeti u miru. Hvala još jednom od mene i moje velike obitelji! Želim vam (slijedeći moj moto) ići naprijed, samo naprijed, bez obzira na to, a istodobno ne zaboravite da je život lijep i nevjerojatan! S poštovanjem i ljubavlju, Dmitrij. - Dmitrij Nikiforovich

U svibnju 2013. okrenuo se lokalnom liječniku koji se žalio na poteškoće s disanjem. Nakon kratkog objašnjenja, primio sam upute za mnoge testove. Njihovi rezultati bili su podnošljivi, ali PSA - 6.3. Poslano na urolog-onkologu. Dao je dijagnozu prsta i rekao da nije vidio nikakve probleme. Preporučeno mjesec dana kasnije za ponovnu analizu PSA. Ponovljena analiza PSA - 6.1. Poslano za biopsiju. Rezultat histologije je lezija lijeve strane prostate, približno 2. stupnja onkologije. MRI je učinjeno: prostata je mala, ljuska je cjelina i dobro vidljiva, problem nije vidljiv. Skeletna scintigrafija je učinjena - sve je u redu. Napravio sam rizičnu odluku: ne vjerujem u nalaz biopsije. On je podigao ruku na sve, jer se osjećao u redu (nije bilo problema s disanjem do tog vremena). Dvije godine sam zaboravio na bolnicu. U svibnju 2015. okrenuo se u okrugu s nekom vrstom gluposti. Liječnik je znao o mojim prošlim avanturama s prostatom, poslan na predaju svih testova. PSA je pokazao 8,6. Rast PSA mi je bio tužan. Došlo je do razumijevanja ozbiljnosti situacije. Savjetujemo lokalnog "svjetlosnog" neurologa. Rekli su: "on je star, iskusan, obrazovan, on će pomoći." Otišao mu je. Prsti su pokazali da je prostata mala i da se ne može ništa osjetiti problematično. Urologova presuda: rado bi me poslao kući s preporukom "Nemoj uzeti loše stvari u mojoj glavi", ali samo ga visok PSA ga alarmira. Preporučljivo je napraviti MRI i kontaktirajte Onkologic Dispensary. Shvatio sam da su moje avanture otišle u drugi krug. I shvatio sam da je mnogo vremena izgubljeno, trebate brzo djelovati. S tužnim raspoloženjem zaronio se na Internet. Iz onoga što sam pročitao, shvatio sam da povišeni PSA u krvi ukazuje: membrana prostate je puna rupa i hormoni dolaze u krv. Dakle, postoji problem, ali kako to riješiti? Odlučio je ponovno obaviti biopsiju. Ali gdje? Mi smo u predgrađu? Nije opcija, opet će biti pitanje povjerenja u rezultat. U Moskvi, u Obninskovu centru za rak? Na internetskom forumu postoje pozitivne recenzije, ali još negativnija. Moj izbor nije sjajno, zovem Obninsk. Molim vas da zakazete sastanak za sljedeći dan, zanima me što su dokumenti potrebni za biopsiju. Oh, bio sam sretan, kirurg je razgovarao sa mnom. Kratko je pitao o problemu. I na vrlo nezadovoljan i razdražljiv način, odgovorio je da se biopsija i MRI (i drugi ispiti) trebaju obaviti kod kuće, a zatim i na njih. Shvatio sam da se u ovoj bolnici pacijenti odbijaju od pacijenata, kao od dosadnih muha. Gdje kucati? Slika je ukazana: u Rusiji, problem prostate može se riješiti samo "s borbom", naravno, za novac i nerazumljiv rezultat. Trebate pogledati u inozemstvo. Čuo sam da turističke agencije prakticiraju medicinski turizam. Pretvorio se u tri putničke agencije - čuli su o ovoj ideji, ali nisu poslali nikoga, nitko nije htio. Tužna slika: naši ljudi ne cijene svoje zdravlje. Počeo je pretraživati ​​internet. Posredničke tvrtke iz Izraela odmah su odgovorile. Poslao sam ih analizama e-maila, svim istraživanjima. Dva dana kasnije profesor naziva (.) Iz Tel Aviva. Pita me, vrlo je zabrinut zbog mog problema i preporučuje da ne izgubim vrijeme da dođem do njih za testove i moguće operacije. Poslali su mi cjenik za svoje usluge. Popis nije specifičan, možda će to biti potrebno i to, i to i ovo. Sažetak moguće troškove - više od 42 tisuća dolara. Odlučio sam vidjeti više opcija. Odgovorite na bugarsku kliniku s niskim cijenama i ponude da se postupa s zelenim Lazarom (?), Posrednicima iz Praga pozvanim po pretjeranim cijenama. Grčka klinika u Solunu ponudila je svoje usluge (ponosno su rekli da imaju robot Da Vinci). Zajedno s cjenikom poslali su na dvije stranice cjelokupnu biografiju profesor-kirurga. Iz teksta je jasno da je kirurg napravio mnogo uspješnih operacija, podučavao je na dva sveučilišta, akademik je na tri inozemna sveučilišta, a mnogo putuje na simpozije u inozemstvu. Posebno se spominje njegova praksa u njemačkoj klinici u Gronau. Takav energetski kirurg može samo zavidjeti, Bog ga blagoslovio. Samo višekanalni. Zapazio sam kliniku u Gronau. Prijedlog je također dobio od Europskog Prostata Centra iz njemačkog grada Gronau. Upravo sam naziv centra, u prvih nekoliko sekundi čitanja, činilo mi se ukočen, ali "iz Gronau" bio sam zainteresiran. U nekoliko rečenica opisala sam im problem. Istoga dana primio sam odgovor s kratkim objašnjenjima. Tekst odgovora činio mi se poslovnim, bez self-oglas, s poznavanjem medicinskih pitanja. Ovo je pohvalno. Korespondencija je uslijedila, dobila je upitnik na 8 listova. Pitao sam ih da pojašnjavaju pitanja. Brzo je primio odgovore: istog dana, a ponekad i nakon 20 minuta. Ovo je posao, osjećaj njemačke točnosti, želja za pomoći. Nakon daljnjeg dopisivanja, postala sam sigurna da bi mi mogli pomoći ovdje. U ovoj klinici odlučio sam napraviti dijagnozu od nule i potpune: MRI, biopsija itd. Kao što se ispostavilo, oni biraju biopsiju prema novoj metodi, "bolji" i sigurniji. Nazvao ju je biopsijom fuzije. Dogovoreno na datum ankete uoči 07.07.15, letio sam u Düsseldorf. Policija je poslala taksi u zračnu luku. Vozač je bio na izlazu s listom papira, gdje je moje ime tiskano velikim slovima. Dva sata vožnje na autoputu i mi smo u malom mjestu Gronau. Vozač taksija odvezao se u kliniku za ključeve i odveo me u stan gdje sam živjela tjedan dana. Lijepi trosobni stan u centru grada sa slikovitim pogledom na crkvu, gradske kanale i uređeni park. Navečer, Natasha, koordinator, došao (puno joj zahvaljujući za ljubaznost, brigu, strpljenje, profesionalizam), rekao mi je kako koristiti kuhinjski aparati, rekao mi planove za sutra i pokazao put do klinike. Sljedećeg je jutra Natasha čekao na recepciji klinike. Dovela me do svih soba, prošla sam sve testove, zatim ultrazvuk i MRI. Pješačenje oko liječničke ordinacije ovdje nije nimalo neugodno. Nema reda, u svakom od ureda liječnik se sastaje vrlo prijateljski, pažljivo drobiti u sve moje probleme. Iznenađujuće, završio sam ovaj dan ispita u velikom raspoloženju: uspio sam puno i u svim uredima kojima me srdačno pozdravljam. Brzo su dobili kliniku, stavili na bijelu plastiku narukvicu i naselili se u odjelu na 2. katu. Oprema i tehnička oprema komore me zaprepastio, sve je promišljeno na najmanji detalj. U blizini kreveta nalazi se daljinski upravljač, možete prebacivati ​​kanale velikog TV prijemnika (vješanje na zid), pozvati susjedne odjele i grad, nazvati medicinsku sestru (ona će doći na minutu dok signal dođe na njezin osobni telefon). Natasha mi je rekla kako iskoristiti sve ove zamršene prirode i rekla mi o vremenu sutrašnje biopsije. Biopsija fuzije obavljena je pod vodstvom dr. Cinka. Učinili su to majstorski, s velikom pažnjom za pacijenta i vrlo profesionalnim. Tri dana kasnije, dr. Zinke mi je objasnio rezultat histologije: bilateralni adenokarcenome. Rekao je da je operacija neophodna, preporučio sam da ne odgađam. Odgovorio je na sva moja pitanja, ispričao i pokazao kako radi Da Vinci robot. Djelatnici klinike su me tješili i podržavali što je više moguće, budući da je bilo teško prihvatiti takvu dijagnozu. Dogovoreno je o uvjetima operacije: 09/02/2015. Moja je domaća zadaća bila jednostavna za mene: živjeti, ne boli i raditi vježbe s Kegelom. Vrijeme je brzo prošlo. Drugi je put mirno otišao u Gronau. Znao sam da će koordinator biti sa mnom cijelo vrijeme komunikacije s liječnicima, sve će pokazati, reći, savjetovati. Znao je da su liječnici gospodari njihovom poslu i da će obaviti operaciju na najbolji mogući način. Znao sam da su postoperativne statistike bile dobre, ali negdje duboko bilo je strah da se nisam mogao uklopiti u njihovu odličnu statistiku, jer je moguće da se metastaze raspršuju po cijelom tijelu. 2. rujna - operacija. Kirurg je dr. Jorn Witt, priznata europska vlast. Postavite vrijeme - 7.30. U 7.10 sam bio kotrljao na svom krevetu niz hodnik, u dizalo i na 5. katu. Dok su me pripremali za operaciju, bio sam sretan što sam pogledao robot Da Vinci i kako je inspiriralo da osoblje radi svoj posao. Zatim nekoliko sati pod anestezijom. Probudio sam se u svojoj sobi nakon ručka. Svijest je puna, shvatila sam da je operacija završena, ima mala bol u trbuhu. Ali nema teških otkhodnyaka s krhkim i znot, kao što smo nakon anestezije. Ovdje sam se probudio, kao nakon spavanja. Dečki. Evo još jedne anestezije, ne ubije! Slabost je očigledna, nadilazi i ponovno sam pala u san. Navečer, koordinator Natasha i medicinska sestra me budu probudili. Učili su me da izađem iz kreveta. Boli, ali to je moguće. Malo sličan odjelu. Katetor jasno ometa. Rekli su mi kako se nositi s kateterom i što je poželjno tuširati svaki dan (tuš u odjelu). Ne bih mogao vjerovati da će na dan operacije, navečer moći hodati, čak i služiti sebi. Dečki. Mi ćemo živjeti! U našoj domovini nakon takve teške operacije dječaci leže nekoliko dana. Nizak luk svim njemačkim stručnjacima. Uz Božju pomoć, napravili su mi čudo. Dr. Witt, dugo godina zdravlje, vaše zlatne ruke pomoći će mnogima našoj djeci, siguran sam u to! Svakim sljedećim danom osjećao sam se bolje i jače. Dan kasnije, uzeo sam sve testove (urin svaki dan). Dr. Witt (s medicinskim sestrama i pomoćnicima) posjetio me ujutro u 8 sati ujutro. i navečer u 17 sati. Rekao je da je sve normalno bez komplikacija. Hrana u klinici je europska, 3 puta dnevno. Mala sestra na pladnju donosi hranu u odjel (kašu, sendvič sendvič i servilat, rajčica, salata, kocka maslaca i džemera, čaj, sok). Za strance imaju dodatnu hranu. Izbornik-pomoćnik donosi izbornik u odjelu s različitim slatkišima. Na ovom popisu možete naručiti dodatno: šest vrsta bombona, muffin, kolačiće, jabuke, kruške, agrumi, sokovi. Slatkiši i agrumi sam upuštala u volju. Nakon operacije, liječnik je savjetovao da pijete puno vode i prošetaju više. Drugi dan nakon operacije prošao sam hodnikom, na trećem - u parku. Pored klinike nalazi se prekrasan zoološki vrt, nepretenciozan, ali životinje su različite. Nakon takvog šoka (operacije) ugodno je razgovarati sa životinjama. Na šetnji je upoznao "brata u nesreći" Sasha iz Namibije. On je anesteziolog, ruski, u Africi koji radi u ugovoru u privatnoj klinici. Ova klinika ima izvrsnu medicinsku opremu, liječnike visoke razine i odgovarajuće plaće. Kada je njegova biopsija pokazala onkologiju, njegovi urolički prijatelji u jednom glasu savjetovali su kliniku u Gronau (redovito sudjeluju na Međunarodnim simpozijima o urologiji, a među stručnjacima, Europski prostorni centar vrlo je cijenjen). U svom razumijevanju klinike u Gronau smatra se najboljima u Europi. Sasha nije požalio vrijeme i novac, odletio je u Gronau. Nakon što je prolazio kroz operaciju i tako teško postoperativno razdoblje, on je iskreno rekao da je ovdje zdravstveno osoblje dobro u suvišnim odnosima, a metode liječenja su učinkovite. I ispred dr. Witta, zahvalno, spreman je skinuti šešir. Nekoliko dana kasnije moj kateter je uklonjen, a to je mjesto gdje su počeli ozbiljni problemi s zadržavanjem mokraće. Sljedećih 2-3 dana bio sam poput malog djeteta s neprestano mokrom pelenama. Ovo nije baš zgodno i vrlo odvratno, ali je bilo loše da se blokira "tap", a nakon duge šetnje (30 minuta) uopće nije moguće. Prišao je medicinskim sestrama, zatražio savjet i pomoć. Srećom, tijekom ovih teških dana za mene su medicinske sestre Violetta, a zatim Lyudmila (ruski) bili na dužnosti. Ljubazni ljudi, oni su mi pomogli sa svime, sve, sve, bili su moja majka. Klanjam se njima i toliko vam hvala. I dalje mi je drago što su kvalifikacije medicinskih sestara u ovoj klinici znatno veće od saznanja naših "zvijezda" liječnika. Tada je postao sve bolji svaki dan, vježbe Kegel i pomoć liječnika. Rezultati histologije potvrdili su biopsiju. Sljedećih 4 dana živjela sam u Hotelu Fritz, tijekom kojeg sam se značajno ojačala. Dana 14. rujna dobio je sve zdravstvene dokumente (testove, pa čak i postupak operacije). Zatim je došlo do razgovora s dr. Wittom, primio je preporuke i želje za otpuštanjem od njega. Tada je poznata cesta: taksi - Düsseldorf-Moskva i vlakom kući. Sada kod kuće prolazim kroz tromjesečne ispite s liječnicima, prolaze testove. Sva slava Bogu. Siguran sam da je u tome velika zasluga liječnika, medicinskih sestara i koordinatora klinike u Gronau. Moje drage spasitelje! Želim vam svako dobro zdravlje, puno snage u pomaganju mojih sunarodnjaka. RS Opisala sam moj tretman tako detaljno, jer bi u takvoj situaciji moglo biti "bilo tko i svi". Ja znam kada dolazi problem - pitanje izbora klinike za liječenje postaje akutno. Možda će moje iskustvo biti korisno nekome. Uvijek spreman pomoći. Anatolij Poltavchenko rođen 1957. u Belgorodu. - Anatolij Poltavchenko

Upravo sam se vratio iz klinike sv. Antuna, gdje su uklonili moju prostatu. Mnogo od mog olakšanja, mogu prijaviti da sam doista u redu! Tijekom konzultacija s dr. Wittom i tijekom boravka u bolnici, stvari koje sam imala pitanja o meni postaju jasnije, zahvaljujući velikim dijelom djevojkama koje koordiniraju centar za liječenje prostate. Dok su još kod kuće, koordinatori su jasno i jasno objasnili meni i mojem suprugu što i kako program dnevnog boravka u klinici izgleda dan, sve je u pojedinostima. Uglavnom, morala sam biti spremna. Ali u tom trenutku, kada stigneš u kliniku uplašeni pacijent, pogotovo u drugoj zemlji, sve odjednom postaje drukčije. Ne znate što vas čeka, puno dojmova i glava se vrti. Imao sam nade i strah, s jedne strane, postojala je sigurnost da će mi najbolji liječnici, najbolji u Europi, raditi na meni, ali bilo je i dvojbi o dobrom rezultatu. U tom trenutku, ruski popratni ljudi moralno pomažu u stresnoj situaciji. Velik osjećaj olakšanja donio je činjenica da su u klinici sa mnom bili stručni, obrazovani koordinatori. Dan kad sam otišao u bolnicu, bili su sa mnom u svim konzultacijama i ispitima, u razgovorima s liječnicima, a tijekom cijelog boravka u klinici objasnili su, prevedeni, podmirili sve, bili su prisutni tijekom liječničkog kruga. Onii nakon što je operacija došla i bavila se interesom da radimo stvari, ako imamo pitanja, uvijek su nam pomogli. Kad sam, nakon operacije, prošao kroz odjel, upoznao sam svog sunarodnjaka, pratioca u nesreći. Također je odgovorio samo pozitivno o radu Centra za liječenje prostate. Bilo je lijepo upoznati nekoga tko bi mogao podijeliti iskustvo. Što se tiče nadležnosti liječnika, sve je na visokoj razini, briga za bolesne medicinske sestre je također vrlo dobra. Volio sam odjel za pacijente, čistu svjetlosnu komoru, sve je bilo iznad svih očekivanja! - Jurij Borisovich, Sibir

Dr. Witt i njegov tim su profesionalci moderne medicine. Postoje nesumnjivo mnogi izvrsni kirurzi koji dobro poznaju svoj rad, ali dr. Y. Witt kombinacija je klasične kirurgije i upotrebe najsuvremenijih znanstvenih dostignuća. Ono što Dr. Witt radi je kvalitativno, pouzdano, brzo i praktično besprijekorno za pacijente. Profesionalni fanatizam dr. Witta spas je života mnogih ljudi. - Pacijent je zatražio da ne objavljuje svoje ime, Krasnodar

Prije svega, želim izraziti svoju duboku zahvalnost cijeloj ekipi Centra za liječenje prostate za izvrsnu podršku i njegu, podršku. Cijeli tijek poslova koje razumijem objasnio je. Moje riječi zahvalnosti i zahvalnosti samome doktoru J. Witu i njegovom timu za uspješno djelovanje metode Da Vicney. Sada, 6 mjeseci nakon operacije, imam 2 provjere, i stvari su dobro za mene. Sada ponovno vidim pozitivnu budućnost za mene i moju ženu. Riječ "rak" te jako boli, ali možete ostati daleko od toga. Imala sam vrlo dobar osjećaj za lojalnost izbora i mogu samo reći da sam bio vrlo sretan i da nisam ni požalio što sam se okrenuo Gronau. Dan nakon operacije prošao sam kroz park u blizini bolnice. Tjedan dana kasnije, otpustio sam se kući. Moram reći da je cijelo ovo vrijeme moje fizičko blagostanje bilo dobro. Mokrenje je brzo obnovljeno i urinirati na isti način kao i prije. Moj oporavak ide dobro i svaki dan postajem sve bolji i bolji. To nisam ni očekivao. Želim vam svima uspjeh i vjerujem da će sve biti u redu s tobom! Hvala vam puno za sve. - Albert Samoilov, Rusija

Nakon što je PSA porastao s 3 na 5,47 od 2009. do rujna 2010., moj liječnik opće prakse me uputio na daljnje ispitivanje. Rezultati biopsije pokazali su Gleason 3 + 4 = (7) i T3. Imala sam izbor između brachiterapije ili operacije. Otvorena operacija nije mi odgovarala, zbog negativnih posljedica, nisam htio ići s kateterom za ostatak mog života. Nisam to mogao prihvatiti, imao sam samo 58 godina i želio sam živjeti, a da ne spominjem njegovu korisnost! Počeo sam tražiti informacije na Internetu. Saznao sam da je operativna metoda Da Vincija u urologiji u našoj zemlji, u Rusiji, i dalje neuobičajena, dok je u Europi široko iskorištena. Kao što se ispostavilo, dr. Witt je najveći specijalist u Europi u ovom području. Uostalom, kada se suočite s takvom situacijom, samo se želite upustiti u najbolje ruke! Osoblje Centra za liječenje prostate pružilo mi je odličnu podršku, kako s dokumentima, tako i s moralnim. Održavanje u klinici na izvrsnoj razini. Ono što je najvažnije, operacija je dobro prošla. Oporavak je iznenađujuće brz. Sutradan poslije operacije, hodala sam hodnikom odjeljenja, a sljedećeg sam dana sa ženom otišao u kafić. Nakon operacije, dr. Jorn Witt mi je dao dobre vijesti: operacija je bila uspješna. Stalno sam pod nadzorom glavnog liječnika J. Witt. Osoblje je bilo pozorno na zahtjeve. Oba su liječnika i skrbnika skrbila. Moj je suprug stalno bio kod mene u klinici. Proveo sam noć u hotelu u blizini bolnice. Tijekom leta na avionu natrag kući u Sibir, s mokrenjem sve je prošlo dobro, usprkos činjenici da sam bio zabrinut. Držite urin i dok idete u WC - sve ide dobro! - Alexander Murazov, Sibir

Centar za liječenje prostate je božji dar za borbu protiv raka prostate, osobito za pacijente s ruskog govornog područja. Izvrstan posao pratećeg osoblja. Hvala toliko za sve što smo učinili za nas! Naša obitelj zahvalna je Centru za liječenje prostate koji je u najkraćem mogućem vremenu obučio sve poteškoće. Operacija je provedena pravodobno i najbolji stručnjak u ovom području. - Grigol Goderdzishvili, Georgia

Dana 28. rujna bio sam operiran u bolnici St. Anthony u Gronau i uklonjen je maligni tumor prostate. Rezultat je bio vrlo dobar, nisu pronađene metastaze. I moja supruga i ja smo bili vrlo zadovoljni takvim vijestima. Još uvijek želim još jednom pohvaliti one s kojima sam govorio u Gronau, zbog njihove odlične podrške i podrške. Objašnjenja koja sam primila prije operacije bili su jasni i detaljni. Moja supruga i ja bili smo vrlo zadovoljni pratnjom u različitim odjelima bolnice. Također nismo zaboravili pokazati pozornost tijekom cijelog razdoblja nakon operacije, dok sam bio u bolnici. Također želim reći da mi se svidjela apel medicinskog osoblja u bolnici i njihovu prijateljstvo. - Pacijent je zatražio da ne objavljuje svoje ime, Rusija

U lipnju, urolog mi je dijagnosticiran rak prostate. Na PSA razini od 4,5, provedena je biopsija, prema rezultatima Gleasonova suma 3 + 3 = 6. Imala sam 4 mogućnosti: 1) Pričekajte 2) Vanjsko zračenje 3) Unutarnja terapija zračenjem (Brachiterapija) 4) Dovršeno uklanjanje metodom Da Vinci. Prva i druga opcija nisu prikladna za mene. Treća mogućnost, u početku, činila mi se prihvatljiva, ali nakon detaljne studije, liječnici su ga savjetovali, na temelju komplikacija i mogućih rizika. U većini slučajeva, razdoblje oporavka traje dugo. Osim toga, nisam želio ostati u limbi. Ostao je tek četvrta mogućnost i nakon pretraživanja na Internetu otišla sam u kliniku sv. Antuna u Gronau. Početkom srpnja nazvao sam Centar za liječenje prostate i dogovorio savjetovanje u Gronau, gdje sam bio dobro primljen. Bio sam iznenađen što sam u čekaonici susreo ljude iz različitih zemalja: Nizozemska, Rusija, Francuska, Njemačka. Zatim sam se vratio na konzultacije s prisutnim urologom, s kojim sam ponovno razgovarao o svim postojećim mogućnostima liječenja. On je predložio da čekam i da budem u kontroli. Nisam bio zadovoljan tom mogućnošću, pa sam mu rekao o mogućnosti rada dr. Witta u Gronau. Nakon što je procijenio sve prednosti i nedostatke, izrazio je mišljenje da je operacija Da Vinci u Gronau bila dobra odluka. Otišao sam u Gronau radi daljnje konzultacije s dr. Wittom, koji mi je savjetovao da ne čekam i odgađam operaciju. Osobno je radio na meni. I, već sedam dana nakon operacije, otpustili su me kući. Donio sam pravu odluku i iz kojih razloga: u trenutku izbacivanja iz bolnice već sam bio u stanju obuzdati urin i doktor Witt uspio je obaviti operaciju za spašavanje živaca. Tijekom boravka u klinici razgovarao sam s pacijentima iz različitih zemalja i svi su bili vrlo zadovoljni čitavim poslovima. Također, medicinsko osoblje je bilo vrlo prijateljski i pozorno na sve pacijente. Rezultat operacije Da Vinci ovisi o iskustvu i profesionalnosti stručnjaka i usko je ovisna o broju izvršenih operacija. Trenutno, Dr. Witt je proveo najveći broj operacija i među tri najbolja stručnjaka u Europi. Već sam se vratio kući i sve je u redu sa mnom. Nadam se da sam s mojom pričom uspjela pomoći drugim pacijentima da donose pravu odluku. - Y. Brederode, Nizozemska

Nakon što smo dobili rezultate PSA, i čuli dijagnozu raka prostate, reći ću da nismo spavali ili jeli mnogo dana. Tada smo na stranicama pronašli informacije o operacijama Dr. Y. Witt (koristeći metodu Da Vinci), a nada se počela sjajiti. Poslali smo rezultate našeg istraživanja u Centar za liječenje prostate i primili poziv za operaciju. Uskoro su se naše nade postigle! Toplo se pozdravljali na svoj način. Nismo govorili njemački i engleski, koji su nas naprezali, ali naši koordinatori (Katerina i Karin) bili su uvijek tamo i nismo imali nikakvih neugodnosti u komuniciranju s liječnicima. Puno hvala! No, glavna stvar je, naravno, rezultat operacije. Rad nakita dr. Witta - i navečer dan poslije operacije, moj muž je mogao već izaći iz kreveta. Operacija je bila uspješna. Danas pišemo. Sve je gotovo. Naravno, liječnik će i dalje vidjeti moje supruge, ali najgore je gotovo. Sve to zahvaljujući koordiniranom radu tima, nizozemsko-njemačkoj disciplini, samodisciplini i pismenosti. Moj muž i ja smo se osjećali mirno, kao što smo bili u dobrim, pouzdanim rukama. Prijatelji, ako imate dijagnozu raka prostate, ovo nije kraj. Fight! P.s. Nakon uklanjanja katetera od muža, on je mogao držati urin već od prvog dana, iako je još uvijek imao česte mokrenje noću, ali to je privremeno. - Pacijent je zatražio da ne objavljuje svoje ime, Rusija

Dragi drugovi u nesreći, U travnju je postalo poznato da imam maligni tumor u prostati. Ako nema metastaza, operacija je najbolja mogućnost liječenja. Brzo sam pronašao informacije o klinici St. Anthony putem interneta. Unatoč tome što obavljamo i operacije pomoću Da Vinci metode, bilo mi je jasno da želim operaciju u Gronau s Dr. Witt. Dr. Witt, prema mnogima na internetu, jedan je od najboljih u Europi na području operacija koje koriste Da Vinci metodu s dugogodišnjim iskustvom. Ispitivanja su pokazala da nema metastaza. Imam dogovor s dr. Woobelom (pomoćnik dr. Witt). Ono što je odmah pogodilo mi je osobni pristup pacijentu. Bolnica ima opuštenu atmosferu pa sam se tamo osjećala ugodno. 30. lipnja, operiran sam s Dr. Witt, a ja sam ga otpustila 7. srpnja. Imala sam jednu sobu s internetom i TV-om. Medicinske sestre u odjelu 1B bile su vrlo ljubazne prema meni. Dr. Witt me je posjetio svakodnevno, ponekad je to učinio i dr. Woobel. U bolnici su me upoznali i pratili nizozemski prateći Karen, čiji je rad bio jako zadovoljan. Želim još jednom reći zahvaljujući centru za liječenje prostate i bolnici sv. Antuna. Za one koji su u situaciji kao što je moja, želim reći sljedeće: ako vam, Bože ne dajete, saznajte da imate rak prostate, a najbolja bi mogućnost ukloniti ga, a zatim razmotriti kontaktiranje klinike Gronau. Još se oporavim od operacije, ali sada gledam na budućnost s nadom. - Pacijent je zatražio da ne objavljuje svoje ime, Holland

13. travnja 2010. Imam dijagnosticiran rak prostate. Na temelju rezultata MRI i skeniranja kostiju, zajedno s mojim urologom, odlučio sam izvršiti operaciju Da Vinci u Gronau, St. Anthony, uglavnom zbog toga što su rezultati operacije vrlo dobri. Kontaktirala sam Centar za iscjeljenje prostata, koji se sve dogovorio za mene. Nakon prve konzultacije, dr. Zinke, koji je proveo ispit, složio se s operacijom. 30. lipnja upućen sam u bolnicu, gdje su zaposlenici Centra za liječenje prostate pružali odličnu podršku. Operacija je izvršena 1. srpnja. Sljedećeg sam dana hodao niz hodnik i 7. srpnja bio sam otpraćen kući. 15 dana nakon operacije, vrlo sam u stanju zadržati urin, osim malih kapljica. Izražavam svoju zahvalnost za izvrsnu podršku u Gronau. Također, operativni kirurg i medicinsko osoblje klinike tretirali su me savršeno, zbog čega su vrlo zahvalni. - Andrey, Rusija

Recenzije liječenja raka prostate u Njemačkoj

U ovom odjeljku recenzije
Možete se upoznati s pojavama naših pacijenata.
liječen za rak prostate u Njemačkoj.

Sergey Polyakov

Pozdrav, moje ime je Sergey, ja sam iz Moskve, imam 53 godine. Želim podijeliti svoju priču s potencijalnim pacijentima Medhousea. Možda nije tipična. Za razliku od mnogih naših sunarodnjaka, veliku pažnju posvećujem provjeravanju mog zdravlja. U tu svrhu, prije dvije godine, kupio sam dobrovoljno zdravstveno osiguranje u jednoj od klinika u Moskvi, a sada, pod ovim osiguranjem, moja žena ide tamo. Liječnici u klinici doista mi se svidjeli, sasvim sam pregledao moje zdravlje, ali s prostatom mislim da sam propustio neko vrijeme. Do posljednjeg jeseni, PSA nije prelazio 4 (u jesen 3.8, 3.7 prije dvije godine), ni ultrazvuk ni rektalni pregled nisu otkrili ništa, ali liječnik je sumnjao da nešto nije u redu i naredilo testiranje 2 puta godišnje, dok je propisala lijek koji smanjuje prostate i PSA (PSA 2 puta), imam adenoma dugo vremena. I ovog proljeća PSA je fiksiran na 2,8, ali to je nakon uzimanja lijeka, što znači da granična vrijednost može biti 5,6. Čini se da nije mnogo, ali liječnik je nadalje odredio sve testove. Ultrazvuk i histoskan ipak nisu vidjeli ništa, ali tumor je otkriven na MRI skeniranju, štoviše, u prednjoj zoni, što je manje od 10% slučajeva. Pročitajte više

007 985 78 44 912

Poruka je poslana 19.07.2015

Petr Vladimirovich, Ukrajina

Pročitao sam prijevod izvješća o praćenju koji ste jučer poslali i žalili što sam započeo s bolesti, pa ću sada morati biti tretiran dalje. Rak prostate je instaliran u mene, nažalost, prekasno je - već kada proces, kako kažu, je otišao. Tumor je izašao iz prostate kad sam došao vidjeti profesora Trusa za liječenje. Ali me uvjeravao da su mogućnosti liječenja raka prostate u Njemačkoj takve da pacijenti ne bi trebali potpisati smrtnu kaznu ispred vremena. Pročitajte više

Poruka je poslana 03/06/2015

Alexander Ilyin

(Aleksandar Nikolaevich u izdavačkoj kući "Tradicija" (Krasnodar) objavio je u 2014. knjigu "Dortmund Bells: Impresionističke kratke bilješke o putovanju u druge dimenzije" o svom iskustvu liječenja u Prostata centru Akademijske klinike u Dortmundu. )

Dijagnoza

Zapravo, nisam imao nikakve posebne simptome. Pa, kako to nije? Nekoliko puta navečer "prije vjetra" ustaje. Ne, ne, da, nešto poput laganog grčenja potaknut će u prostati. Opet, mlaz je izgubio svoj hrabar pritisak. Ove manifestacije najčešće se pripisuju prostatisu koji se dogodio prije mnogo godina. I kada je prikladnije, nosio sam ga, iako su s vremena na vrijeme posjetili neugodne misli. Svake je godine ultrazvuk prostate učinio. Liječnici nisu ni pronašli trag adenoma. Prije nekoliko godina napravljena je MRI. Zatim, kao što su mi objasnili, vidjeli su u žlijezdi mali hiperplastični, ali toliko mali da nisu preporučili da se brinu zbog toga.

Tada je odlučio pratiti situaciju s markerima tumora godišnje. Nekoliko puta ga je nosio: svi pokazatelji uklapaju se u prihvatljive granice. A onda krajem lipnja dobivam rezultate testova na mojim rukama, izgledam i imam PSA (ovo je marker za rak prostate), po stopi od nula do četiri, skočio sam na sedam!

27. lipnja 2012. Srijeda. Nisam odgodio slučaj i odmah sam otišao vidjeti urologa, dobro plaćene klinike i liječnika na licu mjesta, a ne red. Pročitajte dalje.

Obitelji Krutikoff-Antonov

Želite li ostaviti komentar o našem liječenju u Njemačkoj

Moj muž je 73 godine, uvijek je bio angažiran u intelektualnom radu, ali fizički je zdrava i aktivna osoba. Moj suprug je toliko zdrava da u klinickoj klinici nema medicinsku karticu. Međutim, sve se događa. U svibnju 2013. moj muž je osjetio bol u bubrezima. Razumijevajući težinu bubrežne bolesti, jedva je uvjerila svog supruga da vidi liječnika. Urolist je propisao krvne pretrage, uključujući PSA, ultrazvuk, TRUS i druge testove. Ne želim opisati sva naša putovanja u klinike, regionalne urolome, biopsiju, MRI, osteoskintigrafiju, kontinuirano praćenje PSA, čekajući rezultate i dijagnozu. To se može izraziti u tri riječi: "putu mučenja". Istovremeno, možda je i najneugodnija činjenica da se vi i vaši problemi ne zanimaju nikome.

U svakom slučaju, za naknadu (u većini slučajeva) i besplatno, došlo je do dijagnoze raka prostate (prema Glisson 6 (3 + 3), a kontroverzne preporuke o metodama liječenja bile su zbunjujuće.

Poruka je poslana 01/05/2014.

Nikolaj Ivanovich Borsevski

Želio bih izraziti svoju duboku zahvalnost Medhausu za izvrsnu organizaciju liječenja raka prostate u Njemačkoj.

Sastanak u zračnoj luci, dostava u hotel, escort prilikom sastanka s profesorom je proveo Belogolovsky Evgeny. Ta osoba je precizna, pažljiva uvijek spremna pomoći.

10. travnja 2013. operirao je u Prostate centru u Dortmundu profesor Trus. Pročitajte više

Borschevsky Nikolai Ivanovich

Poruka poslana 05.06.2013

Anatolij Markovich

Prošlo je dva tjedna otkako sam napustio tihi, lijepi grad Dortmund, gdje sam imao uspješnu operaciju prostate. Osjećam se dobro, postoji inkontinencija, ali mislim da će proći. Operaciju je proveo profesor dr. Mednauk Michael Truss. Htio bih reći nekoliko dobrih riječi ovom čovjeku.

Na prvom sastanku vidio sam čovjeka s pažljivim očima, zračeći ljubaznost i iskrenost, čovjeka koji će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi mi pomogao u nevolji. Pročitajte više

Poruka poslana 30.04.2013

Soloviev A.V. - liječnik, Tolyatti

Ja sam liječnik, kirurg sa 30 godina iskustva, vodim kirurški servis velike bolnice u Togliatti.

Što se tiče prekršaja normalnog mokrenja, koji sam već bio više od godinu dana, odlučio sam proći ispit. PSA je nadziran od 2008. godine, brojke su zadržane na 1 - 1,3, što je norma. Prvi put krajem 2012. godine, na savjet iskusnog urologa, položio je analizu za usklađenost slobodne i ukupne frakcije PSA. Ispostavilo se da je 8,6 po stopi od više od 15 godina. Bio je podvrgnut biopsiji prostate od 10 bodova. U jednoj od biopsijskih uzoraka, 5% njezinog područja pronađeno je u malom adenokarcinom akacije ili raku.

Utvrđene su indikacije radikalne operacije prostatectomije. Biti kirurg, savršeno sam shvatio da se takav volumen i složenost operacije treba izvesti jednom u životu, da je čak iu iskusnim rukama određeni postotak komplikacija neizbježan. I jako su bolne za mušku psihu: urinarnu inkontinenciju, seksualnu disfunkciju.

. Rezultati revizije. više nego što me šokiralo. Pročitajte više

AV Solovyov, Togliatti.
[email protected]
+7,927,268 27,52

Poruka poslana 22.03.2013

Mikhail Anikin, 59, Serpukhov

Prošlo je godine, odnosno 13 mjeseci. i 1 tjedan od operacije uklanjanja prostate za rak prostate u Njemačkoj. Tek sada mogu reći da je to pravi izbor. A onda je dijagnoza raka prostate zvučala kao rečenica - "rak prostate, faza 1, Glissonova ocjena 3 + 3 = 6".

Rak prostate tretiran je u Centru za prostate u Dortmundu. Moj liječnik i izvođač operacije bio je profesor Michael Truss, poznati stručnjak za prostatu u Njemačkoj. Operacija je provedena uz pomoć da Vinci Robota. Pročitajte više

Anikin Mikhail, Serpukhov

Poruka je poslana 22. siječnja 2013.

Dmitrij Albertovich, 57 godina, graditelj, Abakan

Medicinski centar Medhouse profesionalno je organizirao liječenje raka prostate u Dortmundu. Ucinili su sve za dva tjedna tijekom blagdana Svibnja, trebalo mi je samo jedan dodatni tjedan odmora.

Ovo je bilo važno za privatnost.

Izražavam svoju zahvalnost osoblju Medhousea i cijenim njihovu razinu stručnosti.

E-pošta je poslana 24/05/2012

Andreev A.S. bolesnik Moskva

Važno je! Na samom početku želim napomenuti: pišem ovu recenziju vlastitoj volji, bez ikakvih zahtjeva organizatora mog postupanja u Njemačkoj, s namjerom da pomognem u donošenju odluka "siromašnih" poput mene.

Na sva pitanja ću odgovoriti na telefon 8 - (926) 574-68-77

O meni Moje ime je Andrew. Imam 58 godina. Ja živim u Moskvi.

Start "Strelnulo" u ljeto 2011.

PSA: 07.20.10 - 4.3, 08.30.10 - 6.5. Tada - biopsija i dijagnoza raka prostate, IG 6. Šok. Pročitajte više

Poruka poslana 25/01/2012

Povijest slučajeva, napisana od pacijentovog supružnika (Liječenje raka prostate u Njemačkoj)

Želim s vama podijeliti priču o liječenju raka prostate. Nadam se da će naša teška staza pomoći mnogim bolesnicima, dati im nadu za oporavak (najranije).

Moj muž radi u prometnoj tvrtki kao obični inženjer. Dob malo više od 50 godina. U travnju 2009. kronična bolest muža (gihta) pogoršala se. Tijekom ambulantnog liječenja, okrugli liječnik slučajno je uključio PSA test u svom krvnom testu. Rezultat PSA bio je oko 14. Kada smo otišli u urolog u okrugu kliniku, savjetovali smo se da se obratite bolnici u središtu Moskve radi savjetovanja. Ali, nažalost, nema sreće, završili smo u bolnici s gihom!

Otpušteni smo početkom studenog 2009. godine. Vratili su se u okrug kliniku, drugi terapeut naredio PSA test i rezultat je bio već 19. Želim napomenuti da muž nije doživio bolno pogoršanje, niti mučnina. To je često slučaj kod bolesti prostate.

Proces pribavljanja preporuka iz distrikta klinike trajao je 1,5 mjeseci. Navodim ovo tako da otprilike navedete koliko se pregledi morate poduzeti u tom području kako biste dobili preporuku - "komad papira" u CDC-u. "Pročitajte više

Poruka poslana 31.05.2010

Dmitrij Kochetov, Moskva

Dragi drugovi u nesreći!

Želim podijeliti s vama iskustvo interakcije s Medicinskim centrom "MedHaus" i liječenjem (operacijom) raka prostate u klinici urologije prof. Planza u Gladbecku (BRD). Rak prostate slučajno je otkriven u svibnju 2009. godine. u prilično aktivnom obliku (PSA = 38, Glisson aktivnost 3 + 4, starost 69 godina).

Nakon pregleda na Institutu Herzen, nije mi bilo ponuđeno nikakvo specifično liječenje - "možda hormoni, možda terapija zračenjem, općenito je bolje čekati, vidjeti kako se situacija razvija!". Pročitajte više

Poruka je poslana 06.24.2009

Nariman Sabirovich, pacijent Kazan

Što se tiče odluke o kirurškom zahvatu za rak prostate, bilo je 2 mišljenja - provođenje brahiterapije ili uklanjanje prostate endoskopskom metodom. Profesor Biljke iz Düsseldora obavio je operaciju na minimalno invazivan način, vrlo uspješno. Operacija je trajala 3 sata, nakon operacije 4 izgubljena sitna tragova cijevi. Drugi dan im je dopušteno ustati. Oslobodio me 12. dana. Nema posljedica. Sada radim gimnastika za mišiće zdjelice. Cijena operacije je prihvatljiva - 12200 eura. Zahvaljujući svim organizatorima i osoblju klinike. Posebnu zahvalnost Levu Borisovichu, hitro mi je pomogao vize.

Poruka je poslana 12/19/2008

Sadykov Rinat Abdulkhaevich, Nab.Chelny, Rusija

Prošao je u Centru za dijagnostiku Reglinhausen, otkrio tumor prostate, u prvoj fazi, bio je propisan liječenje, prve injekcije, a mjesec dana kasnije otišao sam u operaciju profesora Till. Zahvaljujući osoblju klinike zbog osjetljivog stava i uspjeli su vidjeti ovu "zarazu". Posebna zahvala mojem prevoditelju Aleni Kashirskaya! Vidimo se u travnju!

Poruka poslana 14.02.2008