Search

forum-prostatit.ru - Forum o muškim bolestima.

vdeyvis »uto veljača 08, 2017 10:51

Re: Bakterijski prostatitis

AnnaY »uto veljača 08, 2017 12:13

Re: Bakterijski prostatitis

vlove »uto veljača 08, 2017 12:48 pm

Re: Bakterijski prostatitis

vdeyvis »uto veljača 08, 2017 12:57

Re: Bakterijski prostatitis

SuperMenka »Fri Mar 10, 2017 10:53 am

Re: Bakterijski prostatitis

Zevinda »Wed Apr 05, 2017 7:23 pm

Re: Bakterijski prostatitis

milanka111 »Mon Jul 24, 2017 11:49 pm

Re: Bakterijski prostatitis

nica @ nm »Thu Sep 28, 2017 5:28 pm

Re: Bakterijski prostatitis

divlji »Mon Oct 09, 2017 5:03 pm

Re: Bakterijski prostatitis

Solominka »Tue Nov 14, 2017 6:25 pm

Re: Bakterijski prostatitis

luchkina »čet stu 23, 2017 16:00

Re: Bakterijski prostatitis

Solominka »Wed Nov 29, 2017 8:22 pm

Re: Bakterijski prostatitis

Mia85 »sri pro 13, 2017 1:40 pm

Re: Bakterijski prostatitis

Alla1983 »Thu May 03, 2018 8:41 am

Re: Bakterijski prostatitis

Alla1983 »Thu May 03, 2018 8:42 am

Liječenje za bakterijski i ne-bakterijski prostatitis

Prostatitis je upala prostate, koja je muško tijelo u obliku kestena, smješteno ispod mjehura i igra važnu ulogu u konstituciji sperme.

Prostata glikogena izlučuje tzv. "Prostatnu tekućinu" koja, miješajući s drugim sekretima i spermija, je sjemenska tekućina (sperma). Prostata tekućina je važna za spermu prisutnu u testisu, jer pruža im prehranu, zaštitu i povećanu mobilnost.

Ako je ova žlijezda upaljena, onda dolazi do prostatisa. Nacionalni institut za dijabetes i gastrointestinalne i bubrežne bolesti identificirao je četiri tipa prostatisa. Ovisno o vrsti liječenja je propisana.

  • akutni prostatitis bakterijskog porijekla (ili prostatitis tipa I);
  • kronični prostatitis bakterijskog porijekla (ili prostatitis tipa II);
  • kronični ne-bakterijski prostatitis (ili prostatitis tipa III);
  • asimptomatski prostatitis (ili prostatitis tipa IV).

Da bi se identificirala ova ili ona vrsta prostatisa, liječnik obično propisuje krvni test, urin, spermu i tekućinu prostate.

Akutni simptomi i uzroci bakterijskog porijekla prostate

Ovo je najmanje uobičajena od četiri tipa prostatisa, no lakše je dijagnosticirati i izliječiti.

Tipični simptomi su:

povišena temperatura

  • zimice i groznicu;
  • bol u donjem dijelu leđa i genitalnom području;
  • učestalo mokrenje;
  • bol ili spaljivanje tijekom mokrenja;
  • bol u mišićima;
  • infekcije mokraćnog sustava (cistitis, uretritis).

Bakterije koje uzrokuju akutni prostatitis bakterijskog podrijetla mogu biti:

  • iste bakterije koje uzrokuju infekcije mokraćnog sustava;
  • iste bakterije koje uzrokuju seksualno prenosive infekcije i koje mogu uzrokovati klamidiju ili gonoreju;
  • bakterije koje obično žive u rektumu (E. coli).

Akutni bakterijski prostatitis također može biti posljedica:

  • epididimitis (upala epididimisa);
  • fimoza;
  • ometanje vrata mjehura;
  • tupa perinealna ozljeda;
  • biopsija prostate.

U nazočnosti akutnog bakterijskog prostatitisa, liječnik mora primijeniti tradicionalnu antibiotsku terapiju.

Kronični simptomi i uzroci bakterijskog prostatitisa

Kronični bakterijski prostatitis nastaje kada bakterije pronađu mjesto na prostati, gdje žive vrlo dugo. U tom slučaju postupno se izbacuje upala prostate.

Tipični simptomi su:

Bol u području prepona

  • groznica;
  • bol u podnožju penisa, zdjelice, oko anusa, skrotuma;
  • mokrenje čak i noću;
  • teško, isprekidano ili sporo mokrenje;
  • hematurija (krv u urinu);
  • smrdljivi urin;
  • problemi s potpunim pražnjenjem mjehura;
  • bol kada ejakulira;
  • bol tijekom stolice;
  • krv u sjemenu.

Uzroci kroničnog bakterijskog prostatitisa:

  • podvrgnut akutnom bakterijskom prostatisu.
  • rekurentne infekcije mokraćnog sustava.
  • komplikacija infekcije testisa.

U nazočnosti kroničnog bakterijskog prostatitisa, liječnik mora koristiti antimikrobne lijekove.

Kronični simptomi i uzroci ne bakterijske prostatitis

Također poznat kao kronična bol u zdjelici, ova vrsta prostatisa je najčešća i istodobno najteža u odabiru terapije. Vrlo ga je teško izliječiti. Uglavnom ga obilježava činjenica da uran, sjeme i uretralni štapić ne izoliraju patogene bakterije na razini prostate.

Zato liječnici i istraživači još nisu odredili izvor podrijetla. Neki su pretpostavljali oštećenje živaca, dok drugi sugeriraju da je uzrok stresa, teškog rada ili sporta.

Simptomi kronične ne-bakterijske upale prostate uglavnom se podudaraju s simptomima bakterijske upale prostate. Jedini način da saznate koji je oblik prostatisa uključen je otkrivanje prisutnosti bakterija u krvi, urinu, tekućini prostate i sjemenu.

Urolog, Konstantinov O. Yu.

Svakodnevno dolazi do velikog broja pacijenata u dobi između 35 i 60 godina. Moram reći da je posljednjih godina porastao moj broj pacijenata. Svi dolaze s istim problemom: upala prostate. Znaju da sam se jednom oporavila od kroničnog prostatitisa. Ne mogu reći da je bilo lako, ali moje su metode radile.

Želim dodati samo jednu stvar: prostatitis se izliječi, ako se brinete o tome na vrijeme. Kronični prostatitis - izlječivo, ali ne uvijek, ako slijedite prehranu i preporuke i recepte liječnika.

Seksolozi, Andreev KL

Tijekom godina moje prakse, samo 30% muškaraca potpuno je izliječilo od upale prostate, uključujući i mene. Pitate kako sam izliječio prostatitis? Ja ću odgovoriti: dug i težak posao. Sve je moguće u ovom životu!

Simptomi i uzroci asimptomatskog prostatitisa

Ovaj oblik prostatisa obično se dijagnosticira tijekom traženja uzroka eventualne neplodnosti ili zbog visokog PSA razine. Asimptomatski prostatitis je upala u kojoj se ne pojavljuju simptomi, iako upalni proces prostate samo počeo.

U svim slučajevima treba imati na umu da svi oni mogu ukazivati ​​na prisutnost infekcije, na primjer:

  • pojava opeklina na penisu nakon spolnog odnosa;
  • loš miris na glavi penisa;
  • izgled kapi na vrhu penisa, proziran ili zamagljen;
  • prerane ejakulacije ili iznenadne erektilne disfunkcije.

Prostatitis i liječenje

U svim slučajevima, trebate kontaktirati urologa što je prije moguće. Upala se obično izliječi u kratkom vremenu i pravilnom terapijom. Ako je malo kasno, upala može imati ozbiljne komplikacije.

U slučaju bakterijskog oblika prostatisa, liječenje uključuje:

  • antibiotike;
  • protuupalni lijekovi;
  • alfa blokatora.

U slučaju nebakterijskog kroničnog oblika, cilj liječenja je smanjiti bol, nelagodu i upalu. Budući da su simptomi vrlo raznoliki, jednostavno liječenje nije dovoljno.

Međutim, liječenje može uključivati:

Liječničke preporuke

  • prirodni tretmani s koprcama;
  • alternativnih fizikalnih postupaka (vježbe Kegel, vježbe opuštanja).
  • infiltracija genitalnog živca;
  • infiltracija prostate;
  • protuupalni lijekovi;
  • bolova;
  • alfa blokatore;
  • laksativi.

Ostali potrebni tretmani:

  • vruće kade;
  • opuštanje tijekom uriniranja;
  • česta ejakulacija (kako bi se pomoglo u anesteziji prostate i mišića).

Biljna medicina

Echinacea je na prvom mjestu, ova biljka ne liječi prostatitis, već pomaže cijelom tijelu, pogotovo kada je pod utjecajem različitih vrsta infekcija. Tinktura se može kupiti u bilo kojoj ljekarni, i potrajati do tri puta dnevno. Dvadeset kapi echinacea razblažene čašom vode u podu i piti izvan obroka.

Na drugom mjestu je stablo jagoda. Ovaj plod, vrlo sličan trešnjama, ima korisna svojstva u borbi protiv upale prostate, osobito ako se koristi u kombinaciji s borovnicama i grožđem. Ove bobice uvijek su korištene u borbi protiv upale prostate i mnoštva mokraćnih problema.

Na trećem mjestu - bundeva. Konkretno, sjemenke bundeve, koje imaju blagotvorno djelovanje na prostatu zbog sadržaja u njima beasteroli. Oni također pomažu protiv hipertrofije prostate.

Prostatitis: esencijalna dijeta

Što se tiče akutnih i kroničnih, a za bakterijske i ne-bakterijske oblike, dijeta bi trebala uključivati ​​dovoljnu količinu tekućine i lagane hrane s malom količinom životinjskih masti.

Kada postoji povjerenje da prostatitis nije patogen, ali sekundaran u odnosu na druge crijevne bolesti, onda morate biti usredotočeni na:

  • dijeta u sindromu razdražljivog crijeva kako bi se smanjila iritacija sluznice debelog crijeva;
  • dijeta za zatvor;
  • dijeta protiv hemoroida.

U principu, izbjegavajte:

Pravilna prehrana

  • alkoholna pića;
  • pića koja sadrže kofeine;
  • agrumi;
  • začinjene ili previše začinjene hrane.

Sloboda izbora:

  • češnjak zbog svojih antibakterijskih svojstava;
  • obilje vode;
  • namirnice bogate vlaknima i vitaminima;
  • žitarice od cjelovitog zrna;
  • voće i povrće.

zaključak

Kao što vidite, prostatitis nije takva jednostavna bolest. Ozbiljniji oblik je kronični prostatitis. Nije ga lako izliječiti. Jedina stvar - često morate obratiti pažnju na simptome i ne trčati. Često je kronični oblik prostatisa postao bilo koji drugi zanemaren oblik.

Liječenje akutnog i kroničnog bakterijskog prostatitisa

Načini razvoja

Bakterijski prostatitis uzrokuje ove vrste mikroorganizama:

  • aureus;
  • E. coli;
  • Proteus;
  • Klebsiella;
  • Enterococcus;
  • Pseudomonas aeruginosa.

Takvi izazivi uvjeti mogu biti:

  1. Staza cirkulacije krvi u žlijezdi. Razvija se kao posljedica sjedećeg stila života, zdjeličnih ozljeda i produljene seksualne apstinencije.
  2. Smanjeni imunitet.
  3. Zlostavljanje alkohola i pušenje.
  4. Zatvor.
  5. Živčani soj.
  6. Neobuzdani seks koji iscrpljuje prostatu.
  7. Hormonska neravnoteža.

U većini slučajeva 3-4 patogena se istodobno izdvaja iz sekrecije prostate, tj. Da se infekcija miješa. Najčešće je stafilokok i E. coli.

Infekcija se širi na prostatu na drugi način. Krvlju i limfnim protokom ulazi u tijelo od bilo kakvog bakterijskog fokusa u tijelu. To mogu biti karijesni zubi, tonzilitis, pijelonefritis i upala testisa, kao i infektivna lezija respiratornih organa.

Ako je vaš partner izvor genitalne infekcije, on će vas nagraditi s njom tijekom nezaštićenog seksa. Patološka flora zatim migrira u prostatu, gdje također izaziva neprirodne pojave.

Takvi postupci uzrokuju neugodne i bolne simptome.

Tečaj i dijagnoza bolesti

Simptomi akutnog i kroničnog bakterijskog prostatitisa razlikuju se po intenzitetu.

Akutni oblik počinje naglo, često iz visoke temperature od 39-40 °. Jaka bola lupanja lokalizirana je u perinealnoj regiji, proteže se na donji dio leđa, na žrtvu, na prepone i na donji trbuh. Znakovi opojnosti pridružuju se: slabost, glavobolja, mučnina.

Bol dolazi iz urinarnog izlučivanja, pražnjenja crijeva i spolnog odnosa. Urin se izlučuje usporenim strujanjem ili kapljicom. Prozirni sluzavi ispusti iz uretre pojavljuju se nakon uriniranja, odstranjivanja ili samostalno od tih procesa. Ako bolest postaje gnojna, ispuštanje postaje žuto-zeleno s neugodnim mirisom, a njihova viskoznost se povećava.

Kronični oblik manifestira se slabim simptomima. U pravilu je popraćeno neugodnim osjećajima vučenja u donjem dijelu trbuha, poremećajem mokrenja.

Seksualna disfunkcija dolazi do izražaja. Postoje problemi s erekcijom, smanjenjem libida. Obilježena ubrzanom ejakulacijom. Ekstremni razvoj je impotencija.

Utvrditi prisutnost prostatitisa provesti sljedeće preglede:

  • Ultrazvuk;
  • ispitivanje prostate u prsima;
  • urofluometriyu;
  • definicija PSA.

Za određivanje prirode propisanih laboratorijskih testova:

  • opća analiza krvi i urina;
  • analizu sperme i lučenja prostate;
  • bakteriološke usjeve.

Kada se upala prostate u krvi određuje leukocitozom. U urinu i drugim biološkim tekućinama otkrivene su bakterije, povećane bjelancevne stanice i mrtvi epitel. Kada je gnojni leukocitoza prostatisa uvelike precijenjen i može doći do grčeva gnoja.

Antibiotska terapija

Prihvatljivo liječenje bakterijske upale prostate u izvanbolničkom okruženju, a samo u ekstremnim slučajevima potrebno je hospitaliziranje.

Prva i najvažnija faza u liječenju bolesti je propisivanje antibakterijskih lijekova.

Terapije su propisane od strane liječnika, svaki slučaj se liječi pojedinačno. Izračunava dozu i odabire pravu vrstu lijeka. Urolozi prakticiraju imenovanje nekoliko vrsta antibiotika odjednom, kako bi se osiguralo maksimalan utjecaj patogene flore. To će ubiti i zaustaviti proliferaciju bakterija i stoga će zaustaviti napredovanje bolesti.

Antibiotska terapija za akutne traje 1-2 tjedna. U kroničnom obliku, može potrajati i do 4 tjedna.

Oblik doziranja propisanog lijeka ovisi o ozbiljnosti bolesti. To može biti pilule ili injekcije.

Fluokinoloni se smatraju najučinkovitijim antibakterijskim sredstvima protiv upale prostate. To su ciprofloksacin, ofloksacin i njihovi derivati. Ova grupa ima širok spektar aktivnosti, ali se mogu propisati samo s punim povjerenjem u odsustvo Koch štapića u pacijentovu tijelu ili, što je jednostavnije, tuberkuloznih bakterija.

Druga često korištena skupina antibiotika je penicilin: Amoxiclav, Augmentin.

Najmanje primjenjivo u ovom trenutku znači tetraciklin, jer uzrokuje višestruke komplikacije.

Za injekciju propisani su cefalosporini: Cefotaxime, Ceftriaxone, Ceftazidime.

Paralelno s antibakterijskim lijekovima propisanim probioticima. Oni vraćaju normalnu crijevnu floru, koja je nepovoljno zahvaćena antibioticima.

Druge metode liječenja

Protuupalni lijekovi mogu smanjiti upalu i eliminirati oticanje prostate. Počnite s imenovanjem nesteroidnih lijekova: Ibuprofen, diklofenak. S nedjelotvornosti ove skupine primjenjuju se hormoni: Prednisone, Dexamethasone.

Bol olakšava analgetike.

Imunomodulatori i vitaminski kompleksi pomoći će povećati imunitet i povećati otpornost tijela s patogenim bakterijama.

Kada se koristi hipertermija antipiretika.

Kako bi se smanjila opijenost, pacijentu se propisuje poboljšani režim za piće ili terapija detoksikacijom uz uvođenje otopina glukoze, Reosorbilact, Ringer i drugi.

Ako je pacijent razvio akutnu retenciju mokraće, provodi se kateterizacija mokraćnog mjehura. Kirurška intervencija se koristi u slučaju apscesa.

Posebna pozornost treba posvetiti fizikalnim metodama utjecaja na upalu prostate.

Tijekom kronične faze, kao i kod akutnog prostatisa u fazi oporavka, indicirana je fizioterapija:

Važno u liječenju prostatitisa je dijeta.

Potrebno je isključiti proizvode koji imaju iritirajući učinak na prostatu. To uključuje dimljene i slane jela, začine, kao i češnjak i luk. Isključen je alkohol, jaka kava i čaj.

Proizvodi koji stvaraju plin uklanjaju se iz prehrane: mahunarke, proizvodi od brašna, gazirana pića, kupus. Ne preporučuje se unos masne hrane. Ograničite potrošnju povrća i voća s visokim sadržajem kiseline.

U prehrani treba prevladati povrće i voće. Primjena mliječnih proizvoda, osim mlijeka, kao i žitarica, mršavih jela (govedina, piletina, puretina) i ribe, dobrodošla je. U prehrambenim injekcijskim proizvodima koji sadrže cinka: sjemenki bundeve, orašasti plodovi, plodovi mora.

Liječenje folklornim metodama

Tradicionalna medicina za bakterijski prostatitis se koristi kao adjuvans i ni na koji način ne zamjenjuje liječenje.

  • Jedite peršin, mrkvu svaki dan.
  • 2 tsp. Korijen šparoga sipati 250 ml tople vode, kuhajte 5 minuta. Uzmi 2 žlice. 8 puta dnevno.
  • 2 tbsp. slomiti i sipati 500 ml vruće vode. Inzistirati na 8 sati, a zatim filtrirati. Rezultirajuća smjesa piti 100 ml nakon jela 2 puta dnevno.
  • 1 hl vatrost (Ivan-čaj) sipati 200 ml kipuće vode, inzistirati 20 minuta. Uzmi 100 ml - ujutro na praznom trbuhu, navečer 30 minuta prije jela.
  • 500 gr. mljevene sušene sjemenke bundeve s oguliti. Prosijite kroz sito kako biste uklonili ostatke. Dobiveni prašak za korištenje 2 žlice, pitke vode, 3 puta dnevno prije jela.
  • Djelotvoran u borbi protiv pčelinjih proizvoda prostate. Med se koristi za 1 žličicu. 3 puta dnevno. Tinktura propolisa u količini od 40 kapi razrijedi se u 100 ml vode, piti pola sata prije jela. Prijavite se za 1-1,5 mjeseci.
  • Mumiye je poznat po svojem dezinfekcijskom učinku, stoga je njegova primjena u bakterijskom prostatitu dobrodošla. Da bi to postigli, 2 tablete su otopljene u 100 ml vode. Pijte 1 tbsp. 1 sat prije jela 3 puta dnevno.

Infekcija iz prostate može se proširiti na obližnje organe - bubrege, uretru, rektum. Ovdje također uzrokuje bakterijski upalni proces.

Bakterije u žlijezdi mogu dovesti do formiranja apscesa. Ruptura je moguća s ispuštanjem gnoja u trbušnu šupljinu.

Akutni bakterijski prostatitis može postati kroničan. U tom će slučaju tretman biti duži. Osim toga, moguće su i posljedice kao što su impotencija, sterilnost, adenomi.

Sve ove komplikacije nastaju u slučaju kasnog posjeta liječniku i kasnijem liječenju. Ako čovjek promatra svoje zdravlje i traži pomoć na vrijeme, rezultat bolesti će biti povoljan, s punim oporavkom i bez posljedica.

Lekarstva.Net

Prostatitis je vrlo uobičajena bolest, stoga postoji mnogo lijekova za to. Ali tko odabrati? Oglašavanje savjetuje jednu stvar, prijatelji su potpuno različiti, a liječnik je masaža prostate i hrpa lijekova! Internet je jednostavno prepun raznih recenzija i članaka o učinkovitosti pojedinih lijekova, preporučujemo razmatranje različitih mišljenja o tri popularna tretmana za prostatitis.

1. Lijek za prostatitis "Prostamol UNO". Možda smo o ovom drogom čuli najviše, zahvaljujući sveprisutnom oglašavanju! Međutim, forumi su puni mišljenja o temama: "Prostamol uno ne pomaže", "Prostamol nuspojave", ali zbog visokih troškova lijeka, prostamolni analozi se također raspravlja. U međuvremenu, prema uputama, lijek pomaže u ublažavanju simptoma prostatitisa, a također pokazuje njegovu učinkovitost u kombinaciji s drugim metodama liječenja (ne samo po sebi). Postoji nekoliko nuspojava, među njima su bolovi u epigastričnoj regiji. Postoje stvarno dobre ocjene o drogama, au ljekarnama se preporuča lijek, što je malo alarmantno. Štoviše, oni trebaju biti tretirani dugo, što znači da će ljekarnik morati ostaviti puno novaca

2. Lijek za prostatitis "Prostatilen". Ako tražite prostamolne analoge, onda je lijek Prostatilen blizu nje u sastavu. To je mnogo puta jeftinije od gore opisane medicine, jer se proizvodi i izmiče u Rusiji. "Prostatilen" lijek životinjskog podrijetla, i liječiti ih ne samo prostatitis, nego i prostatitis u kroničnom obliku. Njegov učinak je kako slijedi. Lijek ublažava upalu i otekline, te stoga pomaže uklanjanju stagnantne tekućine u mjehuru i ublažavanju boli. Uz put, štiti od razvoja purulentnih procesa, tromboze malih vena i ima dobar učinak na aktivnost spermatozoida. S obzirom na temu "nuspojave Prostatilena", moguće je da se ne raspravlja o tome, nema nuspojava, osim individualne netolerancije na lijek. Međutim, ako pročitate recenzije "Prostatilen", možete pronaći ne samo mnogo pozitivnih mišljenja, već i takve kao što je "Prostilen ne pomaže". Usput, lijek ima poboljšanu prostatilensku cinkovu formulu koja je dizajnirana za borbu protiv složenijih oblika prostatisa. Razdoblje liječenja je 10 dana i najviše 2 tjedna.

3. Lijekovi iz prostate "Vitaprost". Ovo je isti domaći lijek. Također olakšava oticanje i pomaže eliminirati ustajali urin. Minimalni tijek uzimanja lijeka je 10 dana. Glavni dio "Vitaprost" je kompleks polipeptidnih frakcija nazvanih "prostatilen", koji je izoliran iz prostate kod velikih rogova. Kao što možete vidjeti, priča je otprilike ista kao i gore opisana, ali ima malo recenzija o drogama, postoje i oni koji kažu da lijek ne oslobađa boli u prvim danima liječenja.

Bakterijski prostatitis

Bakterijski prostatitis i nezaštićeni spol.

Da, naravno, bakterija bi mogla proći od njega, ja bih također otišao preko da je prošao analizu, nema ništa loše u njemu, a on bi trebao ići i uzeti njegov ekstrakt s rezultatima testova, u svim klinikama trebali dati rezultate (ako je platio za to), ili ekstrakti s kartice ili ono što je doveo u kliniku.

tako da moj muž mora imati potvrdu na svojim rukama, neka ga ode u bolnicu, uzme karticu, nije potrebno ponovo testirati, rezultati bi trebali biti zabilježeni. Općenito, bolje je da i vi to prolazite, jer PA nije bio zaštićen, sigurno imate ove bakterije.

prostatitis

Moj muž je sada kupio Likoprofit, već iznad djevojaka koje su pisale o njemu. Prikladan je za profilaksu i ispada, a tijekom egzacerbacije, uzima se paralelno s antibioticima. Upravo sada postoji pogoršanje, a ove su antibiotske kapsule propisane (urolist je imao). Muž kaže da se trbušni grčevi smanjuju, a on odlazi u WC (ispričavam se za detalje, na malen način) bez boli. Sastav biljaka je drugačiji i vitamini, koji djeluju na ovaj način, smanjujući sve manifestacije prostatitisa.

Djevojke, na primjer, moj suprug može reći da je Likoprofit još uvijek vrlo dobar u pomaganju - to je biljni pripravak, koji je još uvijek dodatni izvor vitamina i minerala. Pomagao mu je mužu da ublaži upalu i poboljšava erekciju. I tako da simptomi cistitisa ne vraćaju muža u rano proljeće, a kasne jeseni tečajevi se piju na njega kao prevenciju. Tako su problemi s erekcijom riješeni))) Sada je sve u redu, kao i prije)))

Imamo i ovaj problem s mojim mužem... Preciznije, moj muž, ali smatramo zajedničkim. Ovdje je napisano:
http://www.medicalj.ru/70-uncategorised/536-khronicheskij-prostatit-kak-oderzhat-pobedu Za liječenje i prevenciju. Preporučujem onima koji su se suočili s čitanjem. I općenito, biti u znanju.

Kronični bakterijski prostatitis

Prostatitis: vrste, uzroci, simptomi, liječenje i prevencija

Moj suprug također ima ovaj problem. I započelo je s laganim rezanjem. Bez infekcije, seksualni život je normalan kod nas, sportaš, dobro jedemo i ispravno, alkoholi nekoliko puta godišnje, nikad ne pušimo. Tako se to dogodilo. Već smo pronašli sve, tretirali ga, redovito već treću godinu kad idemo s njim liječniku, pregledavamo nas. Kod kuće radimo tečajeve postupka Ereton, to je poput fizičke terapije kod kuće. I dok nije bilo pogoršanja. Prostatitis je gadna bolest, pogotovo kada nije jasno odakle dolazi.

Usput, pišu da treba postojati puni seksualni život s prostatitisom. Možda je bez pogoršanja to slučaj, ali moj muž općenito gubi interes za seksom, pogotovo kada počinje bol i upalu. https://impotencija.net/prostatit/prostatit-i-polovaya-zhizn-muzhchiny-mnenie-eksperta/ Ovdje je također dobar mali članak o toj temi.

prostatitis

Ako testovi potvrde - dobro, tretirati. Antibiotici, protuupalni, vitaprost supozitoriji, podržavaju... suprug je uzeo 11 različitih lijekova, plus gimnastika i fizioterapiju. Ali smo ga pobijedili.

tečaj Ab kako bi uklonio uzrok bakterijskog prostatitisa, tečaj masaže, tečaj na nekoj vrsti aparata i sve se što više vratilo u normalu. Idealna prostata je nestala.
Skupo, ali djelotvorno

Zdravlje naših ljudi

Ako postoje poteškoće s noćnim mokrenjem, pokušajte uzeti dodatak "Lovelace", koji se prodaje u bilo kojoj ljekarni. crne takve pakete

djeluje vrlo nježno, nema nuspojava na pritisak, glavna stvar je da se sat vremena prije spavanja, a ne na prazan želudac

onda se nećete ustajati noću i seksualna mladost će se vratiti

Aparat Andro - Gene

Izvrsno je da vam je pomogao, a vaš liječnik vam je propisao. Pitam se hoćemo li napraviti ovaj postupak i hoće li naši liječnici propisivati

Ne znam o laseru... Sjećam se da sam se u dalekoj 2000 godini bio s njim - tako da je bio čelik vibrator - mlak - također kao i sve vrste svjedočenja, bilo mu je mnogo

Nadam se da će vam pomoći.

andrologist

Azoospermia

Pozdrav djevojke. Žao nam je što nismo dugo odgovorili, imali smo sretan događaj - pojavio se dugo očekivani najdraža čuda. U nastavku naše povijesti... Toliko dugo bavimo našim problemom da je liječnik koji nas čini testovima postao poput naše, postali smo pravi prijatelji, neprestano razgovaramo telefonom, ona nas cijelo vrijeme zove, pita kako si, izvještava o novoj vijesti u našem problemu, moguće )))) Nakon što smo pili drogu Tribestan, otišli smo na sljedeća ispitivanja bez nade za čudo. Ali onda liječnik doslovno istječe iz ureda i vikne - "Dečki, tamo je, ispalo je. "Činilo mi se čak i da je još više oduševljena od nas. Naravno, pojavila se sperma, ali se moglo računati na prste. Ali imamo Nada. Za idućih šest mjeseci vjerojatno smo i dalje pili ovu drogu, zadržali smo dijetu, ali nažalost željeni rezultat nije bio (((prikupili smo dokumente za Eko kvotu.) U to sam vrijeme bio paralelan s web-lokacijama Eko klinika, odgovarajući liječnicima, međutim svi su rekli da i sami nećemo moći zatrudnjeti, unatoč prilično velikom proboju. U tim klinikama mjesečno se provodi i mjesečno za odabir besplatnog eko postupka, ali u ovom izboru nismo imali šanse, jer ne postoji 100% jamstvo da je rezultat će biti polo Naši lokalni liječnici rekli su nam isto - nećemo se moći truditi sami, bolje je da ne gubimo vrijeme dok jedemo te spermije, trebamo učiniti Eko, a odlučili smo proći ovaj postupak, a ne čekati kvotu (možemo ga dobiti) treći kvartal 2015.) Još jednom nam je ovaj liječnik pomogao. Dugo smo se odlučili za kliniku. Ne znam koliko komentara i mišljenja čitam o liječnicima i klinikama, glava mi se vrti. Naš prijatelj, kako se ispostavilo, interakcionira s klinikom Altravita. U ovom trenutku iznenada sam dobio poziv iz ove klinike i ponudio pomoć, rekavši: "Ne možemo vas odvesti u besplatni Eco program, jer Ne postoji 100% jamstvo uspjeha, ali ćemo vam dati popust i svu moguću pomoć. Naš je prijatelj dao telefonski broj liječnika ove klinike. Nazvali smo, razgovarali i predstavili plan naših akcija. Tako je započeo naš Eco postupak. Nakon povratka svih analiza i postavljanja datuma sastanka, potrčali smo u Moskvu. Tamo smo se susreli sa svim liječnicima, uključujući i andrologist. Tek nakon što sam ga vidio, shvatio sam da je to specijalist koji ima glavu, a ne oni koji su nam dali nerazumljive dijagnoze. On nam je propisao mjesečni tretman. S moje strane: Upoznao sam jednog liječnika koji bi radio Eko i promatrao nas, prošao sve testove i ponovno propisao lijekove kako bi pripremio tijelo i Eko Protokol. Tijekom recepcije, liječnik je imao sumnje o endometru maternice i odlučio je uzeti komad kako bi provjerio - da provede biopsiju endometrija. Međutim, to nije uspjelo jer nakon operacije za upalu slijepog crijeva, cjevčica je otišla u utrobu i nestandardnu ​​zavoj. Nakon što sam otišao kući, liječnik mi je dao uputnicu za histeroskopiju i biopsiju endometrija. Nakon što je prolazio ovaj postupak, pokazalo se da imam endometrijsku hiperplaziju, uterus je bio potpuno obrastao endometrijom, tako da čak i ako postoje spermatozoidi, oni ne bi ušli u maternicu. Nakon 1,5 mjeseca, moj suprug prošao je sve testove, poslao ih je andrologu u Altraviti i bilo nam je rečeno da dolazi hitno, jer Počela sam cijelo razdoblje iz dana u dan i ponovno smo krenuli. Kada sam prvi dan stigao u Moskvu, započeo je razdoblje i odmah smo započeli Eco protokol. Rezultat ovog protokola bio je naš uspjeh - dugo očekivana trudnoća. )))))))))))) međutim, čim sam saznala sljedeći dan kada je moj otac umro, krvarila sam, ali Altravita, liječnik koji mi je pomogao smiriti me, puno mi je pomogao. Naravno, moj muž je pokazao veliku podršku, koji mi je stalno govorio o našem djetetu i kako bi moj otac rado čuo da će imati unuk. Naše bebe pojavile su se ispred vremena, u 7 mjeseci, težine 1390, bili smo u bolnici za 2 mjeseca, dobili smo težinu, ali sada smo kod kuće, i nemamo modema za vjerovanje naše sreće))))))))) )) Ako imate bilo kakvih pitanja, rado ću odgovoriti)))

Kako se riješiti kroničnog bakterijskog prostatitisa - načina liječenja bolesti

Prostatitis je jedan od najčešćih muških bolesti. Može biti i akutno i kronično. Razni razlozi mogu uzrokovati bolest.

Ako štetne bakterije koje su prodrle u prostatu izvana ili iz drugih organskih sustava postaju poticaj za razvoj bolesti, čovjek razvija bakterijski prostatitis.

U procesu oštećenja tkiva infektivnim sredstvom obično se opaža oštra pogoršanje bolesti. Ako ne poduzmete korake i ne podvrgnete se liječenju, akutni stupanj bolesti će se pretvoriti u kroničnu bolest koju će muškarac trpjeti tijekom svog života.

uzroci

Za razvoj bolesti zahtijeva prisutnost uzročnika infekcije. Među bakterijama koje mogu uzrokovati razvoj bakterijskog prostatitisa, uključuju stafilokok, enterokoke, klamidiju, trichomonade i mnoge druge mikroorganizme.

Kako bi štetna bakterija prodrla u tkivo i čvrsto se smjestila tamo, potrebno je imati vanjske čimbenike, uključujući:

  • hormonalni poremećaji;
  • akutni epididimitis;
  • pijelonefritis;
  • hemoroidi;
  • adenoma prostate i poremećaja uzrokovanih njegovim razvojem tijekom izlučivanja urina;
  • loše navike;
  • slabljenje imuniteta;
  • česta hipotermija;
  • produljena seksualna apstinencija;
  • mnogi drugi čimbenici.

Nakon što štetna bakterija ulazi u tkivo prostate, upala počinje formirati unutar organa. Kao rezultat toga, tajna koja proizvodi željezo, postaje viskoznije i polako se kreće "do izlaza".

Pod utjecajem takvih čimbenika stvaraju se idealni uvjeti za aktivnu reprodukciju patogenih mikroorganizama. Kao rezultat toga, upalni proces postaje intenzivan.

Simptomi i znakovi bolesti kod muškaraca

Znakovi bakterijskog prostatitisa karakteriziraju iznenadna priroda.

U pravilu, sljedeće manifestacije dokazuju prisutnost patologije u tijelu muškaraca:

Kronična bolest javlja se s istim simptomima, ali samo ima ne tako živopisnu manifestaciju.

Moguće komplikacije i posljedice

Neki ljudi zbunjuju fazu remisije kroničnog bakterijskog prostatitisa s potpunim oporavkom. Međutim, to nije slučaj.

Dok se zarazni patogeni ne ukloni, oporavak je izvan pitanja. Dugotrajni tijek prostatisa pun je razvoja brojnih komplikacija u obliku ozbiljnih patologija.

Među obolijama koje se mogu razviti u pozadini kroničnog prostatitisa su:

Navedene vrste komplikacija tijekom vremena također mogu postati kronične.

Dijagnostičke metode

Prostatitis se boji ovog lijeka, poput vatre!

Samo se trebate prijaviti.

Dijagnostički postupak započinje savjetovanjem s liječnikom. Tijekom razgovora s pacijentom, liječnik identificira skup pritužbi pacijenta, otkriva ima li muškarca kronične bolesti, alergije i prethodne infekcije.

Ova analiza se provodi s ciljem utvrđivanja patogena i utvrđivanja njegove otpornosti na određene lijekove. Rektalni pregled se ne provodi uz pogoršanje bolesti.

Ovisno o kliničkoj situaciji, liječnik može naručiti sljedeće vrste laboratorijskih testova:

Osim laboratorijskih tipova istraživanja, stručnjak može dati pacijentu preporuku za ultrazvuk prostate.

Ovakav tip ispitivanja omogućuje određivanje granica organa, provjeru strukturnih značajki svojih tkiva i otkrivanje mnogih drugih važnih parametara.

Liječenje kroničnog bakterijskog prostatitisa kod kuće

Liječenje kroničnog bakterijskog prostatisa kod kuće je složeno. Terapeutske mjere nastoje ukloniti upalni proces i bol, neutralizaciju štetnih bakterija, kao i punu obnovu muškog zdravlja. Za to, liječnici preporučuju kombinaciju različitih metoda liječenja.

Terapija lijekovima

Obično se tijek liječenja s lijekovima traje 10-14 dana i uključuje sljedeće lijekove:

  • antibiotici (Amoksiklav, Flemoklav i drugi);
  • imunostimulansi (Galavit, Polyoxidonium, Imunofan i tako dalje);
  • vitamin kompleksi (Vitrum i drugi).
  • NVPS (Ibuprofen, diklofenak i drugi).

Pacijentima se također mogu dati sedativi.

Liječenje se može provesti kako u bolnici, tako iu kućnim ili izvanpansionskim uvjetima.

Masaža prostate

Ovo je događaj koji vam omogućuje da poboljšate proces izloženosti izvoru upale lijekova. Masaža se provodi rektalno, tj. Kroz rektum.

Da biste riješili željeno područje, možete privući asistente (na primjer, ženu) ili kupiti maser. Ako to nije moguće, postupak će se obaviti u ambulantnom.

Masaža prostate

Tijekom postupka muškarac se nalazi u položaju koljena, a pomoćnik koji vodi masažu izvodi kružne pokrete prstom u rektumu, lagano djelujući na prostatu.

Terapeutska gimnastika

Svi oni poboljšavaju cirkulaciju krvi u tkivima prostate, te pomažu eliminirati stagnaciju i ojačati mišiće dna zdjelice.

U pravilu, ciklus se sastoji od 8-12 jednostavnih vježbi koje se svakodnevno moraju izvoditi.

Tipično, set uključuje različite čučnjeva, fleksibilno produženje nogu, klizanje na lopti, vježbe na donjem prešanju i jačanje mišića lumbalnog i mnogih drugih.

Dijeta terapija

Kao i kod drugih bolesti, pravilna prehrana za prostatu je moćan temelj koji može stvoriti prave uvjete za brzi oporavak.

Preporuča se isključiti iz prehrane slane, začinjene, pržene, masne, pušene jela, preferirajući kuhane, parne ili u pećnici bez upotrebe masnih udlaga.

Također, nemojte piti jaku kavu, gazirana pića, alkohol i slatkiše. Pozitivno stanje zdravlja će utjecati na žitarice, povrće, voće, niske masnoće sorte mesa i ribe, voćnih napitaka, svježeg sokova.

Liječenje narodnih lijekova

Folk lijekovi također mogu biti korisni u borbi protiv bakterijskog kroničnog prostatitisa.

Među receptima "bake" koje daju dobar terapeutski učinak, uključuju sljedeće mogućnosti za lijekove:

  1. peršin. Kao sirovina, moguće je koristiti korijen ili sjeme biljke. 1 tbsp. biljne sirovine uliti čašu kipuće vode i inzistirati na 24 sata, a zatim uzeti tijekom dana. Od listova biljke možete pripremiti svježi sok i odmah piti;
  2. pelin. U prvih nekoliko dana kako bi se uklonili bol, jesti svaka 2-3 sata na čipku suhog lišća i piti vodu. Također možete napraviti izvarak pelina i timijana, miješajući ih u omjeru 1: 4. 1 tbsp. smjesa se izlije čašom kipuće vode i uzima tri puta dnevno, 20 g 30 minuta prije obroka 1 mjesec;
  3. rusa. Dobar učinak daju mikrokristali pripremljeni iz lišća biljke. 1 tbsp. suhe lišće ulijte 2 šalice vode i dovode do kuhanja. Nakon - ohladite otopinu i unesite unutarnju stranu s klistvom.

Je li kronični bakterijski prostatitis siguran za žene?

Kronični bakterijski prostatitis je čisto muška bolest. Budući da u ženskom tijelu nema organa kao što je prostata, takva bolest ne ugrožava fer spol.

Zarazni agenti koji su ušli u žensko tijelo od muškaraca i dalje mogu uzrokovati neku štetu.

Klamidija, stafilokok, Trichomonas i drugi tipovi mikroba mogu uzrokovati razvoj upalnog procesa u ženskog genitourinarnog sustava.

Povezani videozapisi

Andrologist na liječenju kroničnog bakterijskog prostatisa:

Kronični bakterijski prostatitis nije izliječena akutna zarazna bolest u vremenu. Da biste izbjegli značajne zdravstvene probleme u budućnosti, trebali biste potražiti pomoć liječnika odmah nakon otkrivanja simptoma anksioznosti.

  • Uklanja uzroke cirkulacijskih poremećaja
  • Nježno ublažava upalu unutar 10 minuta nakon ingestije.

Kronični bakterijski prostatitis

Kronični bakterijski prostatitis je jedan od tipova upale prostate, u kojem su patogeni procesi uzrokovani patogenim bakterijama ili mikroorganizmima. Imaju nekoliko načina prodiranja u tkivo prostate, koje ćemo opisati kasnije, kao i utjecaj njihovih aktivnosti na tijelo pacijenta. Također u našem članku naći ćete informacije o tome kako se nositi s infekcijom prostate i kako to spriječiti u budućnosti.

Simptomi bolesti

Prostatitis je upalna patologija prostate, koja muškarcima donosi puno neugodnih osjeta. Zbog razloga je uobičajeno podijeliti ga u stajaće (ne-zarazne) i bakterijske (zarazne). Postoji još jedna klasifikacija - prema tijeku bolesti - u akutne i kronične forme. Kronični bakterijski prostatitis znači da su patogeni mikroorganizmi bili krivci bolesti i doveli su ih do kroničnog stadija. Mnogo je teže riješiti ga, ponekad čak i nije moguće potpuno ukloniti bolest i ostaje samo da spriječi recidiva.

Prostatitis dolazi u kroničnu formu kada nije tretiran na vrijeme u akutnom stanju. Uz infektivnu prirodu, to se događa puno brže nego kod ustajanja.

Manifestacije bakterijskog prostatitisa praktički se ne razlikuju od ustajanja, osim ako se ne pojavljuju ranije, a također su izraženije. Koji se simptomi mogu očekivati ​​kod ove bolesti:

  • Povećana tjelesna temperatura (lokalna i opća)
  • Bol u donjem dijelu trbuha, skrotuma, perineuma, genitalija, donjeg dijela leđa, pogoršana snažnom aktivnošću
  • Bolni i tromi mokrenja, prekinuti mlaz, izlaz urina kap po kap
  • Kršenje ejakulacije, slabljenje potencijala
  • Prisutnost krvi ili gnoj u mokraći, promjenom boje

Zbog aktivnosti patogenih mikroorganizama pojavljuje se velika količina štetnih tvari u prostati, koju luče tijekom svoje vitalne aktivnosti. To dovodi do znakova opijenosti (trovanja), jer tijelo se ne može nositi s takvim toksinima. To se očituje od mučnine i povraćanja, glavobolje, slabosti, bolova u zglobovima i kostima, osjećaja slabosti. Također, paraziti dovode do povećanja prostate u veličini, zbog onoga što počinje stavljati pritisak na obližnje organe - mjehur i mokraćni kanal.

Sa svojim pritiskom i pritiskom, pacijent će početi osjećati nelagodu čak i na odmoru. Također, nakon odlaska u zahod, doći će do osjećaja nepotpunog pražnjenja, što će dovesti do povećanja posjeta toaletu. Posljedica toga je povećana iritacija zidova mokraćnog trakta, zbog čega se uretritis može dodati prostatisu. Tijekom seksa muškarac će osjetiti bol i trnce, ponekad će erekcija nestati u najvažnijem trenutku.

Tu je i rana ili odgođena ejakulacija, koja može izazvati čovjeka da razvije depresiju ili čak nekakav psihološki kompleks. Ne može se reći da je kronični bakterijski prostatitis siguran za žene i nije sposoban dovesti ih do takvih bolesti, stoga je neophodno da se zaštitite prilikom seksa. Predstavnici suprotnog spola neće imati prostatitis, jer Nema prostate u njihovim tijelima, ali postoje brojne šanse za ginekološke patologije kao što su cistitis ili klamidija.

uzroci

Razlozi za razvoj infektivnog prostatitisa su samo različiti uzročnici bolesti. Ovaj izvor upala čini oko 5% svih slučajeva bolesti, a na prvom mjestu postoji stagnacija u zdjelici. Koji patogeni mogu ući u žljezdane tkiva:

  1. Intestinalna i Pseudomonas aeruginosa
  2. Klebsiella
  3. PROTEAS
  4. enterokoka
  5. Staphylococcus i Streptococcus
  6. Chlamydia, mycoplasma
  7. Herpes virusi, ljudski papiloma virus, itd.

Neki agensi su normalan dio mikroflore nekih organa (kože, crijeva), ali kada se injektira u prostatu, može uzrokovati akutni upalni proces. Također u patogenima prostate mogu donijeti krv ili limfe iz drugih sustava u tijelu gdje postoji izvor infekcije. Zbog toga, gripe, karijes, tuberkuloza, tonsilitis i drugi mogu dovesti do prostatisa. Liječenje kroničnog bakterijskog prostatitisa u takvim slučajevima znači uklanjanje dva upalna infektivna procesa odjednom, stoga traje dulje od vremena. Ponekad se događa da nekoliko patogena različite prirode prodire u tijelo odjednom, onda morate tretirati 2 potpuno različite infekcije.

Predispozicija za prodiranje u prostatu su čimbenici poput oslabljenog imunološkog sustava ili trajne hipotermije, teške vježbe. Uzrok bakterijskog prostatitisa može biti:

  • Zlostavljanje alkohola i pušenje
  • Stalni napor, živčani pritisak
  • Nedostatak pravog odmora i spavanja
  • Anomalije u strukturi izlučnih kanala mjehura
  • Trajno umetanje katetera u uretru
  • Prisutnost izvora infekcije u susjednim organima, posebno uzvodno
  • Prisutnost dijabetesa, HIV-a itd.

Put prijenosa do žlijezde je drugačiji. Može se dobiti seksualno kada se paraziti penju na organ preko mokraćnog kanala. Mokraćni refluks također se može pojaviti kada se vrati u mjehur, ali s primljenim patogenima, a oni koji su "na putu" ulaze u prostatu. Za izazivanje upalnih reakcija može se stagnirati sjemena tekućina koja je izvrstan medij za razvoj patogenih bakterija.

dijagnostika

Da bi pacijent trebao biti ispravno dijagnosticiran, pacijent će morati proći nekoliko studija koje će vam pomoći u određivanju uzroka bolesti, kao i pružiti informacije o prisutnosti nekih komplikacija. Prvo, stručnjak pregledava pacijenta, vjerojatno provodeći digitalni pregled prostate kroz anus kako bi procijenio njeno stanje. Nakon toga mogu naručiti isporuku sljedećih testova i anketa:

  1. Opća ispitivanja krvi i urina. Dati informacije o prisutnosti upalnih procesa, od aktivnosti, stanja cirkulacijskog sustava i prisutnosti patogena u prostati
  2. Analiza sekrecije prostate. Pomaže u identificiranju tipa patogenih mikroorganizama, odabiru im antibiotik, procjenjuje aktivnost prostate, pomaže u prepoznavanju raka u ranoj fazi
  3. Sjeme. Obično se provodi za one koji dugo ne mogu zatrudnjeti, jer otkriva broj pokretne sperme, prisutnost neželjenih nečistoća u sjemenu
  4. SAD. Pomaže shvatiti ima li apscesa, konkretni, maligni tumori u zahvaćenom tijelu. Određuje stanje susjednih organa, kao i stupanj kompresije mjehura i njegovih kanala
  5. Biopsija. Može se izvoditi samo u slučaju kroničnog oblika, a provodi se u slučaju sumnje na rak.

Na navedene, ovisno o prisutnosti simptoma, možete dodati CT i MRI, serologiju, PSA i još mnogo toga. Na raznim forumima se savjetuje kronični bakterijski prostatitis prema različitim simptomima, ali postoji mnogo bolesti s sličnom kliničkom slikom pa ne biste trebali započeti liječenje bez odlaska liječniku. Čak i ako ste sigurni u dijagnozu, stručnjak treba saznati koji je parazit u prostati i na temelju tih informacija sastaviti antibakterijsku terapiju, budući da nisu svi antibiotici mogu se riješiti onih ili drugih bakterija i mikroba, najjednostavnijih organizama.

Liječenje i prevencija

U liječenju kroničnog oblika bolesti liječnici koriste sve iste tehnike kao da liječe pogoršanje prostatisa. Smatra se glavna antibakterijska terapija, koja se može riješiti patogenih mikroflora i smanjiti pojavu simptoma. U većini slučajeva, kao i uzimanje lijekova kako bi se uklonili razni simptomi, pomažu pacijentu da se potpuno oporavi. U rijetkim slučajevima, nema koristi od pilula, a pacijent je hospitaliziran. Koje su metode učinkovite u uklanjanju bakterijskog prostatisa:

  • Antibakterijski lijekovi
  • Sredstva za jačanje imunološkog sustava
  • Fizioterapijski tretmani za povećanje učinkovitosti pilula
  • Fizička terapija i prehrana kako bi se spriječile komplikacije
  • Folk lijekovi za poboljšanje rada cijelog organizma

Detaljnije razmotrite rad svake tehnologije. Penicilini i cefalosporini (Amoksiklav), tetraciklini (doksiciklin), makrolidi (azitromicin), fluokinoloni (Ofloksin), aminoglikozidi (Streptomicin) se odabiru kao antibiotici za liječenje prostatitisa. Svi imaju svoje pro i kontra, neki brzo uzrokuju otpor, drugi imaju najveći popis patogena koji su osjetljivi na njih. Izbor lijekova ovisi o liječniku, kao i dozi zajedno s režimom. Štoviše, oni se često razlikuju od onih navedenih u uputama za uporabu.

Mehanizam njihovog rada također se razlikuje: može biti kršenje sinteze proteina potrebnih za stvaranje DNA ili uništenje stanične stijenke parazita. U teškim slučajevima, antibiotici se ne uzimaju oralno, ali se primjenjuju intramuskularno, ali čim se situacija popravi, odmah se prebacuju na pilule. Čim aktivnost patogena smanji u prostati, sindrom boli i upalne reakcije također se smanjuju. Ali nesteroidni protuupalni lijekovi ili NSAID pomažu u borbi s njima. Oni uklanjaju središte upale utječući na posrednike ovog procesa - prostagladine.

Za terapiju lijekovima uključuju se alfa-blokatori, androgeni, vitaminski kompleksi, biljni pripravci. Imunostimulanse se mogu dati da pojačaju imunitet neposredno nakon protjecanja antibiotika kako bi se aktivirao imuni odgovor na štetne agense. Svi ovi lijekovi imaju vrlo malo nuspojava, stoga ih treba uzimati strogo prema uputama liječnika.

Treba liječenje fizioterapijom kako bi se uspostavila cirkulacija i metabolizam krvi, jer bez njih, popravak prostate je nemoguć.

Koji se postupci mogu propisati pacijentu s upalom prostate? To može biti elektroforeza, magnetska ili laserska terapija, UHF terapija, akupunktura. Pomaže u borbi protiv simptoma kroničnog bakterijskog prostatitisa, tradicionalne medicine, ali o njegovoj primjeni, uvijek se savjetujte s liječnikom. Djelotvorne u biljnoj medicini su:

  1. bogorodična trava
  2. kalendula
  3. ginseng
  4. Crveni korijen
  5. kopriva
  6. Ivan Tea
  7. trputac

Kuhanje ih preporučuje dekocija i tinktura, međutim, potonji se temelji na pićima s alkoholom treba koristiti s još većom oprezom, jer alkohol može iritirati zidove mjehura i mokraćnog kanala. Ljekarne prodaju gotove kolekcije, čajeve i tinkture, ekstrakte ljekovitog bilja, tako da nema potrebe da ih pripremite sami. Važan aspekt za oporavak smatra se pravilnom prehranom, jer štetni proizvodi mogu negirati napore drugih metoda.

Čovjek bi trebao biti napušten neko vrijeme, i bolje zauvijek, od praktične hrane i brze hrane, ograničiti korištenje dimljenog mesa, pikantna i slana hrana. Alkohol se može piti samo u malim količinama, kao i jaka kava. Među pićem dobrodošli su zeleni čaj, kompoti, voćni napici, svježi sokovi. Svježe voće i povrće, zelje i neki začini smatraju se zdrave hrane. Potrebno je jesti više prhaka, zamijeniti životinjske masti biljnim mastima, da se odbaci prženje u korist pari.

Više o kroničnom bakterijskom prostatisu može se vidjeti u priči Mazurenko DA, voditelj odjela za urologiju.